Смекни!
smekni.com

Вимірювання на мережі SDH в цілому (стр. 2 из 2)

5. Аналіз розсинхронізації в тракті передачі

Як приклад комплексних вимірювань на трактах передачі в мережі SDH розглянемо аналіз процесів, які породжуються розсинхронізацією на маршруті передачі.


Будь-яка розсинхронізація в системі передачі призводить до зміщення покажчиків. Це зміщення покажчиків передається мережею та компенсується вихідними ланцюгами МВВ. Внаслідок неповної компенсації зміщення покажчиків виникає імпульсний джиттер на виході системи SDH. Задамося питанням, наскільки даний тракт стійко працює у разі порушень у системі синхронізації. Для проведення дослідження в лінію з декількох мультиплексорів вноситься нестабільність за частотою сигналу, що передається (імітація розсинхронізації за вхідним потоком), яка викликала зміщення покажчиків для компенсації в каналі МВВ1-МВВ2, на виході вимірюється отриманий джиттер, який має відповідати діючим нормам для мережі PDH.

Як видно зі схеми, аналіз процесів компенсації розсинхронізації виконується на мережі в цілому, оскільки вимірювання одного з компонентів тракту (в прикладі одного МВВ) не дає необхідної інформації про весь процес.

Крім аналізу механізмів компенсації розсинхронізації функціональні тести мережі SDH {5.5.1} містять також аналіз параметрів помилки, крізний аналіз процесів завантаження і вивантаження потоків, аналіз мультиплексування та аналіз процедур резервного перемикання. Для кожної групи вимірювань можна ввести елементи стресового тестування {5.5.2} і потрібно врахувати, що вимірювання супроводяться логічним тестуванням мережі в цілому {5.5.3}.