Смекни!
smekni.com

Природна чи технічна сушка деревини (стр. 4 из 4)

Якість робіт контролюють за схемами операційного контролю, що входять до складу технологічних карт.
Укрупнювальну збірку дерев'яних конструкцій починають з перевірки відповідності розмірів, наявності та правильності розташування закладних деталей.
Елементи дерев'яних конструкцій встановлюють відразу в проектне положення за основними ризиками, нанесеним на монтовані елементи і опори. Збірку конструкцій з затяжками необхідно виконувати тільки у вертикальному положенні.
Основні відомості про захисну обробці деревини (вид захисного матеріалу, концентрація і температура розчинів, їх в'язкість і т. д.) заносять у спеціальний журнал. Вологість деревини, призначеної для просочення антисептиками, повинна бути не більше 25%. Глибину проникнення безбарвних антисептиків або антипіренів у деревину визначають індикаторами, які при взаємодії з захисними речовинами змінюють колір в просоченої зоні деревини.
Відхилення в розмірах несучих конструкцій і їх положенні від проектних не повинні перевищувати: по довжині конструкцій ± 20 мм; по висоті конструкцій і опор ± 10 мм; у відстанях між осями конструкцій ± 10 мм; відхилення конструкцій від вертикалі ± 0,2% висоти конструкції ; зміщення центру опорних вузлів від центру опорних майданчиків ± 10 мм.