Смекни!
smekni.com

Проект приводу пiдвiсного конвейера (стр. 8 из 8)

приймаємо

приймаємо

- товщина вушка:

- діаметр отвору у вушку:

- товщина ребер кришки:

Конструктивно приймаємо оглядове вікно, кришку, віддушину, пробку до отвору для злива оливи. Розміри цих елементів приймаємо по [4].


7 ВИБІР МАРКИ МАСТИЛЬНОГО МАТЕРІАЛУ

7.1 Змащування підшипників кочення

В підшипниках кочення використовуються рідкі, пластичні (консистентні) і тверді змащення. Основною метою змащування є зменшення сил тертя та швидкості зношування, охолодження зони контакту.

Для вибору виду змащення розрахуємо колові швидкості рухомих кілець підшипників:

Усі розраховані колові швидкості відповідають умові

тому згідно [3,с.71,табл.9.2] для змащування підшипників приймаємо солідол С.

7.2 Змащування зубчастих та черв’ячної передач

Для змащування передач погружаємо черв’як в оливу на висоту, яка дорівнює модулю зачеплення

Згідно [5,с.165,табл.8.9] в залежності від швидкості ковзання в черв’ячній передачі
та обраної по неї кінематичній в’язкості приймаємо для змащування передач оливу И-12А.

Об’єм оливи, необхідний для змащування редуктору:

Кількість оливи становлює 19 літрів.


ВИСНОВКИ

В курсовомупроекті було спроектовано три зубчастих передачі та проведено їх перевірочний розрахунок. Сконструйовані вали та проведено проектний та перевірочний розрахунок вихідного вала даного редуктора. Підібрані підшипники кочення для вихідного вала та перевірена їх довговічність. Підібрані и перевірені шліцьові з’єднання для вихідного вала. Підібрана муфта и проведено її перевірочний розрахунок. Спроектовано корпус редуктора, обрана система змазки і визначена марка оливи, яка відповідає оптимальним умовам роботи передач. В графічній частині приведено загальний вид привода, редуктора, деталей.


ПЕРЕЛІК ДЖЕРЕЛ

1. Методичні вказівки до виконання курсового проекту з деталей машин. “Вибір електродвигуна та визначення вихідних даних для розрахунку приводу” (для студентів напрямку “Інженерна механіка”). Автори: Оніщенко В.П., Ісадченко В.С., Недосекін В.Б., – Донецьк: ДонНТУ , 2005. - 36 стор .

2. Методичні вказівки до виконання курсового проекту з деталей машин.Розділ 2 “Проектування зубчастих і черв'ячних передач” (для студентів напрямку «Інженерна механіка»). / Автори: В.П. Блескун,

С.Л . Сулєйманов. – Донецьк.: ДонНТУ , 2005.- 48 с.

3. Методичні вказівки до виконання курсового проекту з деталей машин. Розділ3. Проектування валів та їх опор на підшипниках кочення (для студентів напрямку "Інженерна механіка” )/ Автори:

О.В. Деркач, О.В. Лукічов,В.Б.Недосєкин, ПроскуряковС.В.–Донецьк : ДонНТУ, 2005. - 106 с.

4. Методичні вказівки до виконання курсового проекту з деталей машин. Конструювання муфт і корпусів (для студентів напрямку «Інженерна механіка ») / Сост.: В.С. Ісадченко, П.М. Матеко,

В.О. Голдобін. – Донецьк : ДонНТУ , 2005.– 40 с.

5. Курсовое проектирование деталей машин: Учеб. пособие для техникумов/С.А. Чернавский, Г.М. Ицкович, К.Н. Боков – М.: Машиностроение, 1979. - 351 с.