Смекни!
smekni.com

Малярные работы 2 (стр. 3 из 3)

Робоче місце маляра повинно бути добре освітлене природнім світлом. Це дає змогу правильно підібрати кольори фарбувальних сумішей і якісно виконувати фарбувальні роботи. У приміщенні має бути кімнатна температура 18-20 оС.

Дефекти неводних фарбувань:

Іржаві і темні плями – від різних смолистих речовин або мінеральних масел, що не висихають, можуть приступати з нижніх шарів штукатурки. Щоб усунути ці дефекти ділянки поверхні з іржавими плямами зачищають пемзою і промивають 3% розчином соляної кислоти.

Відшарування фарбової плівки – буває при фарбуванні забрудненої поверхні або поверхні, що раніше була пофарбована восковими олійними сумішами. Щоб усунути цей дефект, плівку зчищають пемзою, а поверхню промивають розчином соди або мильною водою, після чого її остаточно промивають чистою водою.

Груба фактура фарбової плівки утворюється при застосуванні погано проціджених фарбувальних сумішей. Щоб усунути цей дефект поверхню шліфують пемзою або шліфувальною шкуркою. Сітка щілин утворюється при фарбування поверхні, на якій ще не встиг висохнути шар ґрунтовки. Для усунення цього дефекту поверхню шліфують пемзою або шліфувальною шкуркою.

Сліди від щітки залишаються на поверхні при фарбуванні її густою фарбою або при поганому розтушуванні фарбового шару. Щоб уникнути цього висохлу поверхню шліфують пемзою, або шліфувальною шкуркою.

Потьоки утворюються при застосуванні рідкої фарби і недостатнього розташування. Поверхню після висихання шліфують.

Зморшки утворюються при поганому розтушуванні фарбової плівки через нерівномірність її висихання. Щоб усунути цей дефект, поверхню шліфують і фарбують.

Стики виникають при швидкому висихання ділянок поверхні, фарбованих з деяким інтервалом у часі. Щоб уникнути цього поверхню фарбують повторно без перерв у роботі.

“Крокодиляча шкіра” виникає при фарбуванні поверхні фарбою, що швидко сохне, на якій не встиг висохнути шар грунтовки. Для усунення цього дефекту поверхню шліфують, шпаклюють і фарбують знову.

Пухирі утворюються при фарбуванні по вологій поверхні або товстому набілу. Щоб уникнути цього фарбову плівку у дефектних місцях зчищають скребачкою, додають висохнути, підготовляють і фарбують знову.

Погана покревність фарби спостерігається при фарбуванні світлими сумішами по темному гнуту, колір якого значно відрізняється від кольору фарбувальної суміші. Для усунення цього дефекту поверхню додатково фарбують.

Приймають і перевіряють якість робіт виконаних неводними сумішами, так само, як і при водних фарбуваннях. Якість малярних робіт повинна відповідати таким вимогам:

поверхні, пофарбовані олійними, емалевими і лаковими сумішами, повинні мати однотонну фактуру;

не допускаються просвічування розміщення нижче шарів фарби, а також плями, відлипніть, зморшки, потьоки, пропуски, куски плівки, помітні зернини фарби, дефекти шліфування і сліди від щіток;

опорядження під цінні породи дерева і каменю повинні відповідати імітованої породи матеріалу;

поверхні, покриті лаками повинні бути глянцеві, без відлипності; щілини і потовщення лакової плівки не допускається.

Фактично опоряджена площа стін і стель підраховується так само, як у водних фарбуваннях, площа підлоги – за фактичними розмірами її, за винятком площ, які займають колони, печі та інші конструкції, що вступають над рівнем підлоги. Щодо фарбування плінтусів дощатих підлог то норми на них зазначено в ОніР, тому їхню площу окремо не підраховують. Фарбування поверхні плінтусів паркетних і лінолеумових підлог беруть у розмірі 10% площі підлоги.

Будівельний майданчик –ц е територія, на якій розташовано споруджуваний будинок, підсобні приміщення, під’їзні дороги, а також місця для складання різних будівельних матеріалів.

Травматизм – це раптове пошкодження організму людини. Внаслідок травматизму робітник може тимчасово або назавжди втратити працездатність. Травматизм на будівництві можуть спричинити? Ненадійні захисні засоби, невміле користування механізмами; машинами, ураження електричним струмом, опіки, отруєння газами і парами отруйних речовин.

До роботи з машинами і механізмами допускають лише осіб, що пройшли спеціальну підготовку і одежали посвідчення на право керування (або обслуговування) даною машиною. До роботи з обслуговування будівельних машин і обладнання з електропроводом допускаються особи віком від 18 років. Вони проходять потвердній і періодичний медичні огляди у встановлені законодавством строки. Особливо небезпечна для людини дія електричного струму, яка можу призвести до різних видів травматизму: обпалення тіла, захворювання очей, розриву тканини тощо. Сила дії струму на організм людини залежить від напруги: чим більша напруга, тим більша можливість ураження струмом. Струм силою 0,1 А вважається смертельним для людини.