Смекни!
smekni.com

Комунікативні здібності (стр. 4 из 4)

11. Під час прогулянки по місту, парку, за містом Ви бажаєте:

а) самітність;

б) суспільство однієї людини;

в) суспільство декількох друзів або близьких;

г) велика кількість людей (колективні вилазки, культпоходи й ін.).

12. Помітивши на знайомому (близькому, родичі) обновку, Ви:

а) оцінюєте її мовчачи;

б) висловлюєте думку, якщо запитують;

в) ініціативно висловлюєте думку;

г) розпитуєте про ціну, про те, де обновка придбана, просите показати її «на проході», коментуєте Ваші враження.

13. При читанні художньої літератури, Ви звичайно:

а) віддаєте перевагу короткому віршу, новелу;

б) цикл віршів, збірник новел;

в) не зауважуєте, чи багато написано, аби тільки було цікаво;

г) читаєте докладні романи й поеми, які заслуговували авторитет критики, значні по темі й ін.

14. Потрапивши випадково в незнайому компанію, Ви:

а) почуваєте себе надзвичайно стиснено, хочете піти:

б) внутрішньо згодні залишитися, контактуєте, але без особливого бажання;

в) раді новим знайомствам, ініціативно контактуєте;

г) надзвичайно раді новим людям, намагаєтеся довідатися про їх докладно й показати себе із кращої сторони.

15. Якщо Ви пишіть вірші, то Ви звичайно:

а) не ділитеся написаним ні з ким;

б) іноді ділитеся частиною написаного з тим, кому особливо довіряєте;

в) охоче читаєте написане, якщо Вас про це просять;

г) ініціативно читаєте написане, тому що Вам цікава думка інших. Негативна думка або явно стримана похвала Вас у певній мері засмучує.

16. Коли Вас у гостях пригощають якимсь новим блюдом, що сподобалося Вам, Ви звичайно:

а) їсте із задоволенням, але не висловлюєте своєї думки;

б) можете ініціативно схвалити, але волієте відповісти на питання;

в) не чекаючи питання, самі хвалите блюдо;

г) не тільки хвалите, але й розпитуєте про рецепт, говорите, що самі надалі будете по можливості є те ж, приготуєте, попросите приготувати своїх домашніх й ін.

17. Підкресліть кращий тип заголовка (не добуток, не даний заголовок, а його тип!):

а) Сварка; б) Сварка сусідів; в) Дурна сварка сусідів; г) Повість про те, як посварився Іван Іванович із Іваном Никифоровичем.

18. Якщо Ви зауважуєте, що хтось із Ваших гарних знайомих надто балакучий, то Ви:

а) можете натякнути йому на це, тому що цей недолік Вас серйозно дратує;

б) не дуже реагуєте на балакучість інших;

в) любите послухати, аби тільки було цікаво;

г) самі балакучі й подібна якість співрозмовника дозволяє Вам виразити себе.

19. На питання «Котра година?» у ситуації, коли у Вас немає при собі годин, Ви відповісте, найімовірніше, так:

а) «Не знаю» б) «Не знаю, у мене немає годин, вибачите»; в) «Із задоволенням би відповів, але в мене, на жаль, немає при собі годин»; г) «Я б із превеликим задоволенням відповів на Ваше питання, але в мене зараз годинники в ремонті, я сам випробовую більші незручності, але що ж робити?!»

20. Під час публічної лекції (доповіді, виступу), у випадку, якщо тема Вам цікава, а виступаючий висловлює спірні або невірні, на Ваш погляд думки, Ви звичайно:

а) випробовуєте деяке бажання заперечити, але не реалізуєте його;

б) випробовуєте бажання висловитися, але без досади реагуєте на обставини, що перешкодили вам реалізувати своє бажання.

в) вільно можете реалізувати своє бажання за допомогою записки;

г) домагаєтеся можливості привселюдно заперечити доповідачеві.

21. Прочитавши статтю в газеті (журналі) по темі, Вас хвилюючої, Ви звичайно:

а) думаєте про те, що могли б виступити в дискусії, але не приймаєтеся за статтю, лист й ін., поступово забуваючи про свій намір;

б) обмірковуєте свою можливу відповідь, але не занадто засмучуєтеся, якщо щось перешкодило Вам довести справу до кінця;

в) пишіть статтю (лист у редакцію), відсилаєте, але не приймаєте близько до серця відмова опублікувати;

г) у випадку відмови опублікувати Ваш матеріал, знову пишіть у редакцію, посилаєте новий варіант. Труднощі виразити привселюдно свою думку Вас серйозно зачіпає.

22. Підкресліть бажане для Вас якість у Ваших співрозмовниках:

а) крайня стриманість;

б) контактність, спрямована переважно на Вас;

в) помітна товариськість;

г) необмежена контактність.

23. Оціните самі себе, підкресливши в нижченаведеному переліку властивий Вам домінуючий рівень спілкування комунікабельності):

а) низький;

б) близький до середнього;

в) досить високий;

г) високий, що наближається до найвищого.

Ключ до тестового завдання

У кожній серії є чотири позиції, тобто чотири істотні характеристики розташовані в порядку убування рівня комунікативної активності, причому кожному пункту приписується для вирахування по двох очка. Це значить, що характеристика а) становить 2 очка, б) -4, в) -6, г) -8.

Якщо випробуваний підкреслював увесь час пункт а), то оцінка його комунікабельності перебуває шляхом перемножування 22 на 2, тобто дорівнює 44. Це відповідає низькому рівню.

При підкресленні пунктів «б», «в», і «г» виходить – відповідно – 22? 4 (88), 22? 6 (132), 22? 8 (176) окулярів, що означають «рівень, близький до середнього», «до високого» й «найвищому, частіше надлишковому». Як правило, реальне число пунктів перебуває у відповідних інтервалах між крайніми числами, рідко досягаючи 176. Тим, хто набрав це число або близьке до нього, варто більше стежити за собою в спілкуванні, стримуючи себе, уважно вивчати реакцію навколишніх і коректувати свою манеру спілкування убік зниження її активності.

Випробувані, що набрали від 125 до 150 очка, відповідають гарній активності спілкування, близької до класичного екстравертності.

Якщо Ви набрали 44–60 очка, треба вчитися спілкуватися активно, інакше Ваша інтравертність перешкодить (і вже заважає) Вам і Вашому оточенню при контактуванні. Змушуйте себе вступати в спілкування поступово, не реагуйте болісно на невдачі й помнете, що вони помітні більше Вам самому, чим іншим.

Наслідуйте (не бездумно, звичайно) тим, хто, на Вашу думку, більше активний у спілкуванні.

При числі окулярів між 70 й 100 треба також свідомо підвищувати активність у спілкуванні, але не занадто пересилюючи себе.

Завдання 23 має на меті допомогти Вам правильно оцінити різницю між об'єктивним Вашим рівнем комунікабельності й Вашою власною його оцінкою. Наприклад, якщо Ви реально набрали 70 очка, а підкреслили в завданні 23 пункт «в», те Вам належить більше довіряти об'єктивному показнику, чим своєму власному враженню про себе; Вам треба зробити відповідні висновки про вдосконалювання своїх можливостей спілкуватися.


Додаток Б

Гра «Заверши речення»

Педагог пропонує двом вихованцям різного віку пограти з ним у гру «Заверши речення». Він перший починає речення, а діти по черзі продовжують його. Таким чином відбувається своєрідний діалог.

Гра «Назви себе»

Діти стоять у колі. Вихователь пропонує кожному вихованцеві по черзі представитися. Назвати своє ім’я так, як йому подобається, як називають його вдома або так, як хотів би, щоб його називали у групі. Таким чином дитина представляється іншим дітям, розширює їхні уявлення про себе.

Гра «Вгадай по голосу»

Перший варіант гри. Діти стоять у колі. Одна дитина із зав’язаними очима стоїть усередині кола. Хтось з гравців називає її ім’я. Треба вгадати, хто її покликав. Той, хто вгадає, міняється місцями з дитиною, яка стоїть у колі.

Другий варіант гри. Діти беруться за руки й ходять по колу, промовляючи слова: «Ми гуляємо в ліску і гукаємо: агов! Ти на голос упізнай, хто гукає – відгадай». Дитина, до якої доторкнеться вихователь, називає ім’я когось з дітей, що стоять у колі, а той, чиє ім’я назвали, має відгадати, хто його покликав. Гра дає дітям можливість зосередитися на партнерові.

Гра «Поклич лагідно»

Діти разом з вихователем стоять у колі. Педагог називає одного з вихованців у пестливій формі та кидає йому м’яч. Вловивши м’яч, той має якомога лагідніше назвати іншу дитину й кинути м’яч їй. Гра триває, доки всі діти не будуть названі. Двічі викликати одну й ту саму дитину не можна. Гра допомагає сформувати доброзичливе ставлення дітей одне до одного.

Гра «Що змінилося»

Діти стають у пари. Одна дитина має уважно роздивитися та запам’ятати партнера. Потім той виходить з кімнати й щось змінює у своїй зовнішності. Коли він повернеться, «пара» має вгадати, які зміни сталися. Партнери міняються місцями. Гра триває.

Гра «Чарівний стілець»

Діти стоять у колі. Усередині кола – стілець, на який на пропозицію вихователя сідає один з гравців. Інші діти мають зробити йому комплімент або підійти до нього та обняти, погладити, ще в якийсь спосіб проявити прихильність та увагу. Гра триває, доки кожен з учасників не побуває на «чарівному стільчику». Гра допомагає сформувати добре ставлення дітей одне до одного.

Гра «Лабіринт»

Діти розподіляються на пари. В одного з них зав’язані очі. Партнер має якомога обережніше провести «свою пару» по лабіринту, допомагаючи долати перешкоди (переступити кубики, підлізти під дугу, обійти предмети тощо). При цьому розмовляти не можна. Виграє пара, в якій гравці краще допомагали один одному.