Смекни!
smekni.com

Характеристика гештальттерапії (стр. 2 из 2)

Для того щоб сприяти поверненню клієнта до організмічної саморегуляції, терапевт повинен виділити форми поведінки або невротичні процеси, які клієнт демонструє на зустрічах, і визначити ефективне втручання.

2. Виділення проблеми

Це перша точка вибору в терапевтичному процесі – терапевтові необхідно визначити чи має місце криза, що вимагає негайної уваги й швидкого прийняття рішення, чи потрібне глибинне дослідження.

3.Початок експерименту

Є творчим аспектом гештальттерапії. Терапевт створює експеримент, заснований на життєво важливій інформації, отриманій від клієнта, і на результатах діагностики, причому це має бути така форма експерименту, яка враховувала б потреби клієнта і його готовність до роботи, а також можливість завершити незавершену ситуацію.

4. Поглиблення експерименту: розкриття причин поведінки

Клієнт установлю контакт із своїми почуттями, стикається із найглибиннішими проблемами, які впливають на його сьогоднішнє життя.

5. Дослідження альтернативних форм поведінки

Після того як клієнт ідентифікував і з’ясував причини своєї поведінки, терапевт допомагає впровадити це усвідомлення/нове знання в життя клієнта. Цей процес проходить через дослідження альтернативних форм (уявних паттернів, усвідомлень, поведінки).