Смекни!
smekni.com

Пошук сенсу життя в юності (стр. 3 из 3)

Так, як визначення сенсу життя відбувається відносно виробленої системи цінностей, то актуальним і необхідним буде дослідження ціннісних орієнтацій молоді.

Висновки

Отже, сенс життя - це природжена мотиваційна тенденція, властива всім людям і що є основним двигуном поведінки і розвитку особи.

У пошуку сенсу життя виробляється світогляд, розширюється система цінностей, формується той етичний стержень, який допомагає впоратися з першими життєвими неладами, хлопець починає краще розуміти навколишній світ і самого себе, стає насправді самим собою.

На основі виробленої системи цінностей відбувається визначення сенсу життя.

Потреба в сенсі життя, в тому, аби усвідомлювати своє життя не як серію випадкових, розрізнених подій, а як цілісний процес, що має певний напрям, спадкоємність і сенс, - одна з найважливіших потреб особи в юнацькому віці

Список використаної літератури

1. Сапогова Е.Е. Психология развития человека: Учебное пособие. - М.: Аспект Пресс, 2001. - 461с.

2. Мухина В.С. Возрастная психология: феноменология развития, детство, отрочество: Учебник для студ. вузов. - 9-е изд. стереотип. - М.: Издательский центр “Академия”, 2004. - 456с.

3. Кулагина И.Ю., Колюцкий В.Н. Возрастная психология: Полный жизненный цикл развития человека. Учебное пособие для студентов высших учебных заведений. - М.: ТЦ Сфера, 2004. - 464с.

4. Кон И.С. Психология ранней юности: Кн. для учителя. - М.: Просвещение, 1989. - 255с.: пл. - (Психол. наука - школе).

5. Бернс Р. Развитие Я-концепции и воспитание. М., 1986.