Смекни!
smekni.com

Програма соціологічного дослідження, спрямована на визначення свого майбутнього населенням України (стр. 2 из 2)

Ÿ Інше;

16. Які зміни в житті людства могли б посприяти здійсненнюбажаного Вами майбутнього?

Ÿ Покращення екологічної ситуації на Землі;

Ÿ Зменшення голоду, бідності, хвороб;

Ÿ Краще взаємопорозуміння між людьми;

Ÿ Зменшення кількості війн, конфліктів;

Ÿ Розвиток науки і техніки;

Ÿ Важко сказати;

Ÿ Жодне з переліченого;

17. Для Вас спілкування у більшій мірі - це...?

Ÿ Задоволення, відпочинок;

Ÿ Спосіб обміну інформацією;

Ÿ Шлях до взаємо порозуміння;

Ÿ Необхідність на роботі;

Ÿ Прикра необхідність;

Ÿ Важко сказати;

18. Як би ви почувались, якби Ви тривалийчас були обмежені у можливості спілкуватись?

Ÿ Відчуватиму себе жахливо, пережити буде важко;

Ÿ Буде неприємно, але переживу;

Ÿ Нічого особливого не відчуватиму і скоро звикну;

Ÿ Зрадію, це на краще;

Ÿ Важко сказати;

19. Скільки часу Ви би хотіли спілкуватись умайбутньому?

Ÿ Менше, ніжзараз;

Ÿ Стільки ж,як зараз;

Ÿ Більше, ніжзараз;

Ÿ Важкосказати;

20. Чи хотіли би Ви, щоб із більшоюкількістю людей Вашого кола спілкування у Вас було взаєморозуміння?

Ÿ Так;

Ÿ Важко сказати;

Ÿ Ні;


Результати дослідження











Висновок

Реалізація позитивного сценарію власного майбутнього населенням України.

• 45.6% населення України знають, що потрібно робити для досягнення бажаного ними майбутнього. Але досить багато мешканців України (34.6%) сказали, що думали про це, але так і не зрозуміли, що потрібно робити для досягнення мети.

• Переважна більшість населення вважає, що досягти бажаного ними майбутнього реально, хоча дехто вважає, що – ні, здебільшого через незадовільну ситуацію в країні.

• Більшість (60.4%) населення вважає, що робить усе, що може, для досягнення бажаного майбутнього. І ще частина (22.9%) стверджує, що робить достатньо, але можна було б робити й більше.

• Серед чинників, які найбільше посприяли б здійсненню бажаного майбутнього, найчастіше населенням України згадувалися чинники, пов’язані з матеріальним становищем людей та роботою: підвищення доходів 68.4%, покращення житлових умов – 32.1%. На другому місці – покращення стану здоров’я (31%). На третьому – кар’єра (13.7%).

• Проте, взаємопорозуміння є найбільш важливим чинником після чинників, пов’язаних з матеріальним становищем та здоров’ям (13.2% ).

• На особистому рівні життя людям часто заважає у досягненні бажаного майбутнього відповідальність за близьких людей (68.4%)

• На рівні держави населення України прагне позитивних змін у галузях, що відповідають за рівень життя населення - економіка, політика, соціальний захист.

• Часто відзначається роль взаємопорозуміння на державному рівні (між політиками та людьми, політиків між собою) для досягнення бажаного майбутнього всіх Українців.

• Мешканці України тісно пов’язують глобальні зміни в житті людства із здійсненням бажаного ними майбутнього.

Спілкування в житті населення України.

• Пояснюючи роль спілкування в житті людей, можемо стверджувати, що воно відіграє комплексну функцію: як задоволення, відпочинок; як спосіб обміну інформацією; як шлях до взаємопорозуміння; як робота. І жодна із цих складових не є явно домінуючею.

• На думку населення України, спілкування - це і є життя, або принаймні невід'ємна, важлива його частина. У разі втрати можливості спілкуватись більшість населення відчула би себе жахливо, або принаймні некомфортно.

• Цікаво, що жінки частіше, ніж чоловіки характеризують свій стан у разі неможливості спілкуватись тривалий час як цілком критичний.

• У середньому мешканці України витрачають 7.24 годин на добу на спілкування (у будь-якому вигляді: на роботі, з друзями, близькими чи іншими людьми).

• При цьому в майбутньому більшість населення України хотіла б, щоб кількість спілкування в їхньому житті залишилась незмінною, або збільшилась.

• Практично все населення України відзначає важливість взаємопорозуміння між людьми і вважає це важливою складовою спілкування та життя в цілому. Відповідно прагне щоб взаєморозуміння в їх житті було більше.


Список використаної літератури

1. Закон України «Про громадський транспорт» від 02.10.99, №2657 –XII.- К., 1999.

2. Постанова Верховної Ради України «Про відповідальність водіїв за порушення правил дорожнього руху» від 25.06.99, №3322 – XII. –К.,2000.