Смекни!
smekni.com

Соціальна робота в Управлінні Пенсійного фонду України в Роменському районі (стр. 3 из 4)

8) працівникам управління надаються соціальні додаткові відпустки згідно ст.ст. 17, 18, 19 Закону України “Про відпустки” від 15.11.96 № 504/96-ВР (зі змінами та доповненнями);

9) працівникам управління надаються додаткові відпустки у зв’язку з навчанням згідно ст.15 Закону України “Про відпустки” від 15.11.96 № 504/96-ВР;

10) черговість надання відпусток визначається графіком, який складається на кожний робочий рік не пізніше 5 січня та затверджується начальником управління за погодженням з профспілковим комітетом;

11) не допускати без згоди працівника поділу відпустки на частини, ненадання відпустки з ініціативи адміністрації чи заміни її матеріальною компенсацією.

Стосовно забезпечення зайнятості адміністрація Управління зобов’язується:

1) розірвання трудового договору з підстав передбачених законодавством України, проводити лише за попередньою згодою з первинною профспілковою організацією, членами якої є працівники управління;

2) у разі виникнення необхідності вивільнення працівників – здійснювати вивільнення працівників після використання усіх можливостей забезпечити їх роботою на іншому робочому місці;

3) вести роз’яснювальну роботу з питань трудових прав та соціального захисту вивільнених працівників;

4) використовувати надане законодавством переважне право на збереження роботи окремим категоріям працівників;

5) проводити серед працівників управління відповідну роботу щодо підвищення освітньо-кваліфікаційного рівня.

Адміністрація управління зобов’язується забезпечувати дотримання працівниками правил внутрішнього трудового розпорядку.

Також профспілковий комітет зобов’язується:

1) сприяти дотриманню трудової дисципліни та правил внутрішнього розпорядку працівниками управління;

2) сторони зобов’язуються запобігати виникненню колективних трудових спорів, а у разі виникнення сприяти своєчасному їх розгляду та прийняттю погодженого рішення по суті.

Загальна структура персоналу подана у таблиці 1.

Таблиця 1 - Штатний розпис правління Пенсійного фонду України в Роменському районі з 2010 рік

№ пп. Назва структурного підрозділу та посад Кількість посад
Керівництво
1. Начальник управління 1
1.2 Заступник начальника управління 1
1.3 Заступник начальника управління – начальник відділу надходження доходів 1
1.4 Заступник начальника управління – начальник відділу з призначення пенсій 1
2. Відділ надходження доходів
Головний спеціаліст 3
3. Відділ з призначення пенсій
Заступник начальника відділу 1
Головний спеціаліст 5
4. Відділ з виплати пенсій
Начальник відділу 1
Головний спеціаліст 5
5. Відділ персоніфікованого обліку та інформаційних систем
Начальник відділу 1
Головний спеціаліст 3
Головний спеціаліст - програміст 1
6. Відділ виконання бюджету, бухгалтерського обліку та контролю за використанням коштів
Начальник відділу – головний бухгалтер 1
Заступник начальника відділу – заступник головного бухгалтера 1
Головний спеціаліст 2
7. Сектор кадрового забезпечення та діловодства
Завідувач сектору 1
Головний спеціаліст з діловодства 1
8. Головний спеціаліст - юрисконсульт 1
9. Головний спеціаліст з контролю за цільовим використанням коштів 1
Завідувач господарства 1
Водій 1

Всього в Управлінні 34 працівники.

3. Соціальний захист працівників та охорона праці в Управлінні

Щодо розвитку соціальної сфери підприємства, соціально-трудових пільг, компенсацій адміністрація зобов’язується згідно чинного законодавства:

1) виплачувати одноразову матеріальну допомогу працівникам, які виходять на пенсію за віком, згідно Закону України “Про державну службу”;

2) виплачувати всім працівникам одноразову допомогу на оздоровлення у розмірі середньомісячної заробітної плати при виході у відпустку, згідно Закону України “Про державну службу”;

3) матеріальна допомога працівникам для вирішення соціально-побутових питань надається за їх заявою та рішенням керівника в розмірі, що не перевищує розмір середньомісячної заробітної плати згідно Положення про преміювання та надання матеріальної допомоги працівникам Пенсійного фонду України та його органів.

Організація охорони праці проводиться з використанням рекомендації Державного комітету України по нагляду за охороною праці, Міністерства праці та соціальної політики, Міністерства охорони здоров’я, Федерації профспілок та інших профоб’єднань України.

Адміністрація та комітет профспілки зобов’язуються забезпечити необхідними коштами виконання заходів, запланованих в угоді по охороні праці на кожен рік.

Адміністрація зобов’язується:

1) проводити інструктаж з техніки безпеки і охорони праці, а також протипожежної охорони, ознайомити працівників з колективним договором;

2) при настанні страхового випадку у зв’язку з виробничою травмою своєчасно та в повному обсязі організувати його розслідування за участю представників профспілкової організації, подати відповідним відділенням Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві необхідні документи для встановлення потерпілому страхових виплат та надання соціальних послуг.

Державні гарантії та відносини, пов'язані з відпусткою, регулюються Конституцією України, Кодексом законів про працю України, іншими законами та нормативно-правовими актами України.

Право на відпустки мають громадяни України, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також працюють за трудовим договором у фізичної особи (далі - підприємство).

Іноземні громадяни та особи без громадянства, які працюють в Україні, мають право на відпустки нарівні з громадянами України.

Щорічна основна відпустка надається працівникам тривалістю не менш як 24 календарних дні за відпрацьований робочий рік, який відлічується з дня укладення трудового договору.

Тривалість відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами обчислюється сумарно і становить 126 календарних днів (140 календарних днів - у разі народження двох і більше дітей та в разі ускладнення пологів). Вона надається повністю незалежно від кількості днів, фактично використаних до пологів.

До відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за заявою жінки приєднати щорічну відпустку незалежно від тривалості її роботи в поточному робочому році.

Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається за заявою жінки або осіб, повністю або частково в межах установленого періоду та оформляється наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.

Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею віку трьох років не надається працівнику, якщо дитина перебуває на державному утриманні.

Держава здійснює регулювання оплати працi працiвникiв пiдприємств усiх форм власностi шляхом встановлення розмiру мiнiмальної заробiтної плати та iнших державних норм i гарантiй, встановлення умов i розмiрiв оплати працi керiвникiв пiдприємств, заснованих на державнiй, комунальнiй власностi, працівників пiдприємств, установ та органiзацiй, що фiнансуються чи дотуються з бюджету, регулювання фондiв оплати праці працівників пiдприємств-монополiстiв згiдно з перелiком, що визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України, а також шляхом оподаткування доходiв працiвникiв.

Умови розмiру оплати працi працiвникiв установ та органiзацiй, що фiнансуються з бюджету, визначаються Кабiнетом Мiнiстрiв України.

Оплата праці працівників установ і організацій, що фінансуються з бюджету, здійснюється на підставі законодавчих та інших нормативних актів України, генеральної, галузевих, регіональних угод, колективних договорів у межах бюджетних асигнувань та інших позабюджетних доходів.

Обсяги витрат на оплату праці працівників установ і організацій, що фінансуються з бюджету, затверджуються одночасно з бюджетом.

Працівник має право на оплату своєї праці відповідно до актів законодавства і колективного договору на підставі укладеного трудового договору.

Забороняється будь-яке зниження розмірів оплати праці залежно від походження, соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, мови, політичних поглядів, релігійних переконань, членства у професійній спілці чи іншому об'єднанні громадян, роду і характеру занять, місця проживання.

За порушення законодавства про оплату праці винні особи притягуються до дисциплінарної, матеріальної, адміністративної та кримінальної відповідальності згідно з законодавством.

Суб'єкти організації оплати праці не мають права в односторонньому порядку приймати рішення з питань оплати праці, що погіршують умови, встановлені законодавством, угодами і колективними договорами.

4. Діяльність профспілкової організації по соціальному захисту працівників Управління Пенсійного фонду України в Роменському районі

Професійна спілка працівників Пенсійного фонду України (надалі Профспілка) є Всеукраїнською добровільною неприбутковою громадською організацією, що об'єднує працівників установ системи Пенсійного фонду України та підприємств, які належать до сфери його управління, а також учнів та студентів відповідних навчальних закладів та інших споріднених підприємств та організацій дія консолідації зусиль щодо захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки.