Смекни!
smekni.com

Проект будівництва будинку експлуатаційної служби лінії метро (стр. 9 из 10)

Оскільки більшість матеріалів та конструкцій передбачається завозити на будівельні майданчики безпосередньо перед їх застосуванням (тобто одразу з попередньою розкладкою біля місць монтажу), або з невеликим запасом, то приймаємо наступні склади:

витратний склад, 18х12 - для зберігання металоконструкцій і арматури;

навіс 4х7 - для зберігання скла, фарби та інших матеріалів;

закритий склад, 4х7 - для зберігання інструменту та найбільш цінних будівельних матеріалів.

6.1.3 Проектування транспортних комунікацій

Внутрішні транспортні комунікації (автошляхи, пішохідні траси, тротуари) на території будівельного майданчика обладнується з метою забезпечення ефективної роботи підйомно-транспортних і монтажних машин, агрегатів та установок для технологічного обслуговування будівельно-монтажних робіт, організації тимчасового зберігання обладнання, конструкцій та інших виробів, що знаходяться на будівництві, а також для забезпечення надійного й безпечного проходу працівників до місць виконання робіт, підсобних будівель та споруд.

Внутрішні тимчасові автошляхи проектуються з максимальним використанням трас проектованих постійних доріг.

Проектування здійснюється лише для магістральних доріг.

Кількість смуг руху встановлюється виходячи з максимального річного обсягу робіт, що виконуються по об’єкту, а саме: проектуються одно смугові дороги шириною 3,5 м. З метою забезпечення можливості маневрування та стоянки автотранспорту по трасі доріг встановлюються кармани. Усі радіуси заокруглення доріг у плані приймаються 12м. З метою забезпечення можливості перевезення довгомірних конструкцій проектується розширення проїздів у межах кривих до 5м.

Як основні пішохідні траси (від входу на будівельний майданчик до адміністративно-побутових будівель, між побутовими приміщеннями, від останніх - до об’єкта, що зводиться) використовуються тимчасові тротуари. Ширина їх приймається 1,5м. Тимчасові дороги проектуються з. б. плит, тротуари шлакові.

6.1.4 Проектування мереж водопостачання

Тимчасове водопостачання на будівельному майданчику призначене для забезпечення виробничих, господарчо-побутових потреб, а також для можливого пожежогасіння.

При виконанні проекту сумарна витрата води з урахуванням деталізації рішень, що приймаються, з організації виробництва будівельно-монтажних робіт умовно приймається такою, що на 12,5% перевищує розрахункові потреби, а саме 11,25л\с. Швидкість води в трубопроводах приймається 1,5л\с. Виходячи з прийнятої витрати води розраховується діаметр тимчасового трубопроводу:

(6.3)

З урахуванням промислових труб, що випускаються, діаметр магістрального трубопроводу приймається 100мм. Уздовж траси трубопроводу передбачається встановлення пожежних гідрантів, що розміщуються в колодязях. Останні влаштовуються також у місцях зміни напрямку трубопроводів.

Діаметри роздавальних трубопроводів не розраховується і приймається ¾.

Глибина закладання трубопроводів, якщо їх планується експлуатувати в зимовий період, приймається 1,2м. Якщо водопровід планується експлуатувати лише за додаткових температур зовнішнього повітря (роздавальних магістралей), його вкладають не глибше 30 см або по поверхні землі з захистом від механічних пошкоджень чи підвищують до конструкцій будівлі. Остаточне рішення приймається виконавцем робіт, згідно з конкретною ситуацією, що складається на будівельному майданчику до моменту облаштування трубопроводу.

6.1.5 Проектування мереж електропостачання і освітлення будівельних майданчиків

З урахуванням деталізації рішень, що приймаються, з організації виробництва будівельно-монтажних робіт загальна потрібна потужність джерел електроенергії умовно приймається такою, що на 13% перевищує потребу, а саме 154 кВ.А.

На основі встановленої потреби в електроенергії приймається інвентарна трансформаторна підстанція КТП-250. Розміри її в плані прийнято 2,6 х 4,3 м.

Розрахунок мінімальної кількості прожекторів, що потрібні для загального (охоронного) освітлення будівельного майданчика, виконується за формулою:

беремо 4 шт (6.4)

де Fпотр - потрібний світловий потік для освітлення території.

Fпр - світловий потік одного прожектора, приймається Fпр=4550 лм.

К1 - коефіцієнт корисної дії, приймається К1=0.38.

Потрібний світловий потік для освітлення території:

(6.5)

де Е - показник мінімальної нормативної освітленості (для охоронного освітлення згідно з діючими нормами приймається Е=0,5 лк);

S - площа освітленої ділянки;

К2 - коефіцієнт запасу, що враховує витрати світлового потоку від забруднення скла прожектора, приймається К2=1,3;

К3 - коефіцієнт, що враховує витрати світлого потоку від розсіювання, приймається К3=1,4.

Прожектори для загального освітлення території встановлюються на стовпах ліній електропередач. Відстань між ними не повинна перевищувати чотирикратної висоти їх встановлення. Висота опор (стовпів) приймається 7м.

6.2 Техніко-економічні показники проекту

1. Кошторисна вартість виконання БМР по об’єкту - 3994605 грн.

2. Кошторисна вартість виконання БМР по будівлі - 3125305 грн.

3. Нормативна тривалість зведення об’єкта - 13 місяця.

4. Запланована тривалість зведення об’єкта - 12місяць.

5. Розрахункова тривалість зведення об’єкта - 12місяць.

Заплановане скорочення термінів будівництва між нормативною і запланованою тривалістю:

Заплановане виконання норм виробітку:

Заплановане скорочення термінів будівництва між запланованою і розрахунковою тривалістю:

6.3 Встановлення потреби будівництва в енергоресурсах

Потреба в електроенергії, паливі, стиснутому повітрю, кисню та воді визначається за укрупненими показниками, залежно від району будівництва та максимально запланованого річного обсягу будівельно-монтажних робіт по об’єкту.

Максимальний запланований річний обсяг будівельно-монтажних робіт по об’єкту визначається залежно від загальної (кошторисної) вартості об’єкта, заданого терміну початку будівництва та розрахункової запланованої інтенсивності освоєння фінансових ресурсів по об’єкту.

Таблиця 6.3

Розрахунок потреби в енергоресурсах

Назваресурсу Одиниці вимірю-вання Розрахунковий норматив на 1млн. грн. БМР Територіальний коефіцієнт Максимальний річний обсяг БМР. млн. грн Потрібна кількість
За розр. Прий-нята
Електроенергія кВ·А 225,0 1,02 0,891 270,5 271
Паливо т 109,0 1,02 0,891 130,7 131
Стиснуся повітря шт. 1,9 0,98 0,891 2,4 3
кисень м3 4300,0 0,98 0,891 3280,5 3281
вода л/с 2,1 0,98 0,891 8,45 10

Оскільки розрахункова потреба у воді набагато менша від нормативної на пожежогасіння, що дорівнює 10 л/с при площі будівельного майданчика до 10 га, то приймаємо її виходячи з потреби в пожежогасінні.

7. Проектування земляного насипу під’їзної колії

Земляне полотно являє собою складний комплекс ґрунтових об'єктів, що функціонують в умовах несприятливого природно-кліматичного середовища та динамічних поїзних навантажень, які змінюють стан ґрунтової маси і тим самим впливають на рівень надійності земляного полотна.

Основні вимоги до конструкції земляного полотна, порядок його утримання й експлуатації регламентуються нормативними документами та наказами Державної адміністрації залізничного транспорту України. Так. згідно з ПТЕ (Правилами технічної експлуатації залізниць України), земляне полотно і всі елементи залізничної колії по міцності, стійкості та стану повинні забезпечувати безпечний і плавний рух поїздів з найбільшими встановленими швидкостями.

Враховуючи технічний прогрес і необхідність постійного підвищення швидкостей руху поїздів, земляне полотно повинне забезпечувати довготривалу стабільність при пропусканні перспективного рухомого складу і максимальними швидкостями і розрахунковою вантажонапруженістю, повинне бути рівнонадійнимі ремонтопридатним при найменших витратах прані та ресурсів. Тому забезпечення вказаних вимог неможливе без знання характеристик земляного полотна загалом і його конкретних параметрів зокрема та вміння приймати правильні технічні рішення на основі отриманих даних таін.

Стабільність і надійність об'єктів земляного полотна залежить від технічних рішень, прийнятих на основі інженерного аналізу виробничої ситуації. Тобто інженерна діяльність передбачає постійне розв'язування різних технічних задач, проектування конструкцій та ін.

В даному проекті розрахунок коефіцієнта стійкості земляного полотна розраховується за допомогою програми MAC. ST. A. R. S 2000 - Rel.2.2

Результати розрахунку №1:

MAC. ST. A. R. S 2000 - Rel.2.2

MACcaferri STability Analysis of Reinforced Slopes

ООО "Габионы Маккаферри СНГ" ул. Мельникова 7, 109044 Москва