Смекни!
smekni.com

Технологія і організація санітарно-технічних робіт житлового 18-ти квартирного будинку в м. Чернігів (стр. 2 из 3)

- захисно-охоронні заввишки 2 м, призначені для запобігання доступу сторонніх осіб на території дільниці з небезпечними і шкідливими виробничими факторами та забезпечення охорони матеріальних цінностей будівництва;

- захисні заввишки 1,6 м без козирів і 2 м з козирками, які запобігають доступу сторонніх осіб на території і дільниці з небезпечними і шкідливими виробничими факторами;

- сигнальні заввишки не менше як 0,8 м.


2 Розрахунково-конструктивна частина

2.1 Відомості про об’єкт виконаних робіт

2.1.1 Коротка характеристика будинку

Вихідні дані:

1. Географічний пункт будівництва–м. Чернігів

2. Матеріал стін та їх конструкція – цегла звичайна на піщаному розчині.

3. Висота поверху – 2.9м

4. Джерело теплопостачання – місцева тепломережа

5. Кількість поверхів – 3 поверха

6. Графічне пояснення – 2 листа А1 формату

Кліматичні дані місцевості.

Вихідні дані:

1. Місто будування – м. Чернігів

2. Температура найбільш холодної п’ятиденки – (-23)

3. Температура найбільш холодної доби – (-27)

4. Тривалість опалювального сезону – 191

5. Середня швидкість вітру – 3.8м/c

6. Зона вологості –

2.1.2 Обґрунтування вибору і методу виконання монтажних робіт

При ув'язці санітарно-технічних робіт з іншими роботами необхідно враховувати місцеві умови та ряд загальних правил.

Кронштейни і засоби кріплення необхідно встановлювати до начала облицювальних робіт. Санітарні і газові прилади необхідно встановлювати до остаточної окраси приміщень, а водорозбірну арматуру - після закінчення облицювальних робіт.

Випробування трубопроводів необхідно проводити до закінчення штукатурних робіт, а при закритому прокладанні трубопроводів - до остаточного їх закриття в каналах, борознах. Результати випробувань необхідно оформлювати актами."

Після монтажу і випробування необхідно заробити всі отвори залишені для проходу трубопроводів через огороджуючи конструкції. Ретельно перевірити розташування гільз та надійно їх закріпити. Регулювання системи опалення, а також перевірка роботи системи гарячого та холодного водопостачання проводять безпосередньо перед здачею об'єкта в експлуатацію.

Особливо тяжка ув'язка монтажних і загально будівельних робіт в санітарних вузлах. Тому для запобігання пошкоджень раніше виконаних конструкцій роботи в санітарних вузлах проводять в такій послідовності:

1. Штукатурення стін і по толків.

2. Монтаж трубопроводів з установкою засобів кріплення, гідравлічне випробування.

3. Гідроізоляція перекриття.

4. Облицювання стін плиткою чи їх ґрунтовка, влаштування полів.

5. Установка дверей.

6. Установка ванн, раковин, кронштейнів під умивальники.

7. Перше фарбування стін і стель.

8. Установка умивальників, унітазів, водонагрівачів та водорозбірної
арматури.

В даному проекті прийнято послідовне виконання робіт, так як воно є більш ефективним і скорочує затрати часу на будівництво.

2.1.3 Матеріально технічне забезпечення

У своїй діяльності організація використовує різноманітні матеріально технічні ресурси. Вони в процесі будівництва перетворюються на продукцію і потребують постійного оновлення. Для цього організовується відділ матеріально-технічного забезпечення. Який відповідає за: своєчасне постачання, комплектність матеріально-технічних ресурсів їх зберігання і видачу робочому персоналу.

Матеріально-технічні ресурси організація закуповує на ринку, де продавцями і постачальниками є виробники продукції, або організації посередники. Коло основних постачальників організації буде досить стабільним за умов масового та серійного виробництва, коли існує постійна потреба в продукції та ще й у великій кількості.

Вибираючи постачальників матеріально-технічних ресурсів, слід ураховувати: відповідність виробничої потужності постачальника, потребі будівництва в матеріалах, якість і ціну матеріалів.

Між постачальником і покупцем укладається договір, що регламентує всі умови постачання: кількість, ціну, якість, термін доставки, форму розрахунку, відповідальність за порушення договору. Матеріально-технічні ресурси постачаються на склад, а звідти вже по робочим місцям.

Інтервали поставок матеріалів на майданчик та інтервали їхнього використання не збігаються, тому виникає потреба в запасах матеріалів, За призначенням запаси поділяються на поточні, підготовчі, страхові.

Найменування Марка Одиницявиміру Кількість
1. Кран баштовий КБ-2А Шт. 1
2. Автокран - Шт. 1
3. Автомобілі бортові з вантажною під ємністю до5т. Зил-113 Шт. 1
4. Авто гідро підіймач АГП-12 Шт. 1
5. Лебідки електричні вантажопідйомністю1,5т ПЄ-13А Шт. 2
6. Лебідки ричанні вантажопідйомністю 1т. ПЄ-12Б Шт. 2
7. Газозварювальний апарат. - Шт. 2
8. Апарат для ручного дугового зварювання (постійного струму) - Шт. 2
9. Електродрилі - Шт. 2
10. Ключі трубні ричанні №1. - Шт. 4
11. Ключі трубні ричанні№2. - Шт. 4
2. Ключі трубні ричанні №3. - Шт. 4
13. Слюсарний молоток масою 800гмолоток 2370-70 Шт. 6
14. Ключі розвідні до 19мм 7275-62 Шт. 3
15. Лом СТД-973 Шт. 3
16. Труборіз 6956-54 Шт. 1
17. Плоскогубці комбіновані 5547-52 Шт. 4
18. Клоччя просочене кг 28

2.2Визначення трудових затрат

Визначення трудових затрат заключається у складанні калькуляцій на всі системи санітарно технічного обладнання, а саме гарячого та холодного водопостачання, газопостачання, каналізації. Всі дані заносимо в таблиці.

Розрахунки проводимо в табличній формі. В даних розрахунках визначаємо витрати людино-годин на окремі види робіт та на монтаж певної системи в цілому. Всі данні для розрахунку беремо з "Державне будівельних норм" (ДБН). В них приведено середній розряд робітників для виконання тих чи інших робіт, затрати людино-годин та машино-годин на одиницю виконаної роботи, а також затрати необхідних матеріалів для кожного виду робіт.

В кінці після визначення всіх витрат по кожній системі окремо і в цілому ми можемо визначити кваліфікаційний склад робітників для виконання робіт а також термін їх виконання.

Зведена відомість трудових витрат на об'єкті 18- ти квартирного житлового будинку у м. Чернігів.

Найменування системи Номер виробничоїкалькуляції Трудомісткість
люд/год люд/дні
1 Центральне опалення 1
2 Холодне і гаряче водопостачання водопостачання 2
3 Каналізація 3
4 Газопостачання 4
5 Разом 4

Нормативна трудомісткість по об'єкт складає люд/дні.

Для фактичного виконання робіт із урахуванням того, що монтажники будуть виконувати денні норми, приймаємо люд/дні, що в середньому буде становити:

Тривалість виконання санітарно-технічних робіт приймаємо робочих днів. Тому кількість робочої бригади буде становити: чол. Приймаємо 8чол.

2.3 Визначенняcкладу робочої бригади

До початку монтажно-збірних робіт керівник монтажної ділянки повинен перевірити: знання правил техніки безпеки працівниками, наявність відповідних ресурсів, наявність приладів, які забезпечують безпечні умови праці, наявність дипломів в працівників, прав на управління механізмами.

Для виконання будь яких санітарно-технічних робіт встановлюються ліміти трудових затрат на виконання певного об'єму робіт. Створюються бригади кваліфікованих робітників, які виконують данні роботи за певний проміжок часу, їх кількість визначається відповідно до об'єму виконання робіт і строків їх здачі.

Чисельність складу бригади на виконання санітарно-технічних робіт досягає від 5-10 чоловік. Хорошим стимулом виконання своєї роботи працівниками є створення преміальної системи розрахунку за виконану роботу. При хорошій організації роботи в бригаді розподіляється між працівниками відповідно до розряду і навиків роботи працівників. Кваліфікаційний склад бригади приймаємо;

Бригадир слюсар-сантехнік 6-розряду - 2 чоловіка.

Заступник бригадира слюсар-сантехнік 5-розряду - 2 чоловіка. Члени бригади:

Слюсар-сантехнік 4-розряду - 2 чоловіка.

Слюсар-сантехнік 3-розряду - 2 чоловіка.

Разом 8 чоловік.

2.4 Монтажне проектування. Призначення і задачі монтажного проектування

Технічна документація потрібна для виконання робіт з монтажу санітарно-технічних систем, повинна бути передана монтажній організації, генеральним підрядником або замовником в такі терміни і в такому обсязі:

1. Технічний проект санітарно-технічних систем з кошторисами, каталогами з деталями з прив'язанням до місцевих умов - при укладанні угоди на виконання монтажних робіт в двох екземплярах.

2. Робочі креслення і складені за ними кошториси за 3 місяці.

3. Паспорта (сертифікати) на обладнання, з актами технічних випробувань за місяць до початку робіт в двох екземплярах.

4. Основні будівельні креслення будинку ( плани поверхів,
розташування балок, характерні перерізи будівель.) за 3 місяці до початку робіт в 1- екземплярі.

Монтажне проектування виконується двома способами:

1. Монтажні ескізи складають на основі робочого проекту санітарно-технічних приладів і розмірів з натури.

2. Монтажні проекти складають на основі робочих будівельних креслень і проекту санітарно-технічних приладів з урахуванням комунікацій іншого призначення.