Смекни!
smekni.com

Проектування конструкцій будинків з урахуванням теплотехнічних властивостей (стр. 2 из 5)

Тепло-звукоізоляційні матеріали

NOBASIL (Словаччина)

Якісно ізольована конструкція підлоги, за допомогою мінераловатної теплоізоляції, знижує втрати електроенергії на обігріві об'єкта до 8-10 % та істотно зменшує проникнення шуму в приміщення.

В основі лежить правильний добір теплоізоляції і методу монтажу конструкції підлоги. Усі вироби з мінеральної вати NOBASIL, забезпечують крім теплової і звукової ще і протипожежну ізоляцію конструкцій, що ставить його в ряд із найбільш прогресивними ізоляційними матеріалами.

Основним критерієм вибору ізоляційного матеріалу для конструкцій підлоги є величина навантаження для різних по призначенню приміщень (житлові, виробничі, спортивні).

Під покриття підлоги як основу завжди необхідно укладати досить міцні крупно розмірні матеріали, що мають велику поверхню, з метою рівномірного розподілу навантаження на теплоізоляцію.

Таблиця 5

Вироби, що рекомендуються, для ізоляції підлог

NOBASIL M T VT PP
Щільність, кг/м3 30,35,50,75,90 100,120,150 175,200,250 100
Коефіцієнт теплопровідності,
( Ут/м0С)
0,034-0,036 0,034 0,034 0,034-0,036
Товщина, мм 40-220 20-160 20-140 20-60
Розмір, мм 500,600х1000 500,600х1000 500,600х1000 500,600х1000Див. наст. стор.
Міцність на стиск при 10% деформації, кПа 1,5-8 15-40 40-80 15-25
Горючість негорючий негорючий негорючий негорючий
Галузь застосування Як наповнювач у решетування дерев'яних підлог Під стяжку підлог житлових і виробничих будівель Під стяжку для підлог виробничих, спортивних приміщень і складів Під стяжку для підлог у житлових будівлях із підвищеними акустичними вимогами

Схема будови легкої підлоги, що плаває

Теплова і звукова ізоляція повинна бути покладена суцільним килимом однакової товщини і якості. Уся конструкція підлоги відокремлюється від стіни крайовою смугою з матеріалу того ж утеплювача для зменшення втрат тепла. У випадку покриття підлоги цементною стяжкою, необхідно відокремити теплоізоляцію від цементного шару ПЕ плівкою, щоб виключити прямий контакт утеплювача з водою до повної полімеризації бетонної стяжки. У цьому випадку застосовується утеплювач більшої щільності. У принципі, підлога що плаває конструктивно вирішена як ВАЖКА, де розподіл навантаження виконує бетонна стяжка мінімальною товщиною 40 мм. А в конструкції ЛЕГКОЇ підлоги цю функцію беруть на себе плити ДСП, гіпсокартон і ін.

а) підлога підвального приміщення; б) піл перекриття; в) підлога з електричнимпідігрівом

Підлога на решетуванні

Ці підлоги монтуються при сухому процесі. Застосовуються в новобудовах, мансардних приміщеннях і для додаткового утеплення підлоги. Вигідні такі підлоги там, де мають потребу у швидкому монтажі з мінімальним навантаженням на конструкцію перекриття. Теплоізоляція застосовується низької щільності і її не можна завантажувати.


Еластична плівка для заглушення

POLIFOAM (Німеччина)

Аркуші пінополіетилену ПОЛИФОМ виготовлені з хімічно зшитого спіненого поліетилену з закритою структурою комірок, завдяки чому вони можуть бути використані в різних галузях будівництва.

Основні характеристики:

високі тепло– і звукоізоляційні властивості (використовуються для звукоізоляції, “динамічних” джерел звуку і шуму);

гарна пароізоляція;

несприйнятливий до вологи завдяки закритій структурі комірок (як при монтажі, так і при подальшому використанні);

хімічно стійкий;

сировина може бути пофарбована;

може бути ламінований під дією тепла різними матеріалами (полімерною плівкою, алюмінієвою фольгою, папером, текстилем і ін.);

не містить речовин, небезпечних для здоров'я (без вмісту фреону);

протистоїть бактеріям;

легко офарблюється фарбами на полімерній основі;

аркуші ПОЛИФОМ легко склеюються один з одним або з металом, а також зварюються потоком гарячого повітря або електричним профілем

Таблиця 6

Технічні характеристики

ЩільністьКоефіцієнт теплопровідностіТовщинаІндекс зниження приведеного рівня ударного шуму 30 – 180 кг/м30,039 Ут/м 0С (+100С, N 30)1 – 60 мм 16 – 26 дБ (у залежності відтовщини матеріала)

Укладання „шару, що плаває”

Аркуші ПОЛИФОМ укладають в один шар щільно підганяючи на стиках, а шар, розташований над ним укладають перехресно, щодо лінії з'єднання аркушів ПОЛИФОМ. Уздовж стін і арматури, для забезпечення ізоляції, використовують самоклеючуюсь ділатаційну стрічку ПОЛИФОМ. Монтаж “ шару, що плаває” виконується так, щоб не ушкодити шар пінополіетилена, а твердий шар, що плаває, не повинен стикатися зі стіною, тому що це призведе до утворення звукового мосту. У місцях підвищеної вологості аркуші пінополіетилена необхідно герметично з'єднувати склеюванням гарячим повітрям.


Аркуші пінополіетилена ПОЛІФОМ з алюмінієвим шаром використовують під труби теплих підлог для підвищення ефективності обігріву і тепло - звукоізоляції перекриттів.

- Алюміній гарний провідник! Електропроводка повинна бути надійно захищена!;