Смекни!
smekni.com

Організація й виконання ремонту колії (стр. 3 из 5)

Інтервал години між качаном рухові вивантаження баласту з ХДП і качаном роботи машини ВПО-3000 знаходиться як:

(20)

технічна норма години на укладання однієї колійної ланки;

- поправочний коефіцієнт (невиробничі витрати години в «вікно»);

Підставляємо значення до формули (20), отримаємо:

Інтервал години між качаном рухові хопер-дозаторної вертушки зі швидкістю

до закінчення вивантаження щебеню із хопер-дозаторної вертушки після Ії зупинення на фронті робіт знаходиться як:

(21)

- швидкість хопер-дозаторної вертушки

довжина колії, на якій вивантажується щебінь після зупинки ХДП на фронті робіт, у зв'язку з тім, що швидкість ХДП більша, ніж швидкість колієукладального поїзда; знаходиться як

(22)

- довжина колії, на якій працює ВПО на заключному етапі.

довжина ВПО із формули (7)

відстань за технікою безпеки;

Підставляємо значення до формули (21), отримаємо:

Інтервал години між закінченням вивантаження щебеню з ХДП та закінченням роботи машини ВПО-3000 на заключному етапі знаходиться як:

(22)

- швидкість робочого рухові машини ВПО-3000

(хв.)

Інтервал години, необхідний для розрядки робочої машини ВПО-3000, і години на відкриття перегону приймаємо:

Необхідні дані для знаходження години на згортання колійних робіт в «вікно» знаходимо за формулою (15):

Після знаходження всіх даних (

), є можливість знайти тривалість години «вікна», яка необхідна для виконання колійних робіт на даному фронті, за формулою:


5. Креслення технологічної послідовності роботи господарчих поїздів в «вікно» та графіка виконання основних робіт.



6. Розробка й опис організації підготовчих, основних і заключних робіт у день «вікна»

Роботи з капітального ремонту безстикового шляху на залізобетонних шпалах діляться на: заміну старогодних рейкових плітей інвентарними рейками; підготовчі; основні; оздоблювальні й заміну інвентарних рейок звареними рейковими плітями.

Виконуються ці роботи в наступному порядку.

Підготовчі роботи

Підготовчі роботи виконуються на перегоні й на виробничій базі. На виробничій базі виробляється вивантаження нових матеріалів, зборка нових ланок з інвентарними рейками й розбирання старих ланок з відвантаженням матеріалів відповідно до типового технологічного процесу № 10.

На перегоні підготовчі роботи на ділянці довжиною 1300 р. м виконують 12 монтерів шляху бригади №1 й 1 машиніст у плині одного дня (див. графік розподілу робіт із днів, ділянка №3).

У цей день вони зрізують узбіччя земляного полотна й підготовляють місця для в'їзду на шлях і виїзду зі шляхи баластоочисної машини БМС. На цьому підготовка ділянки до виробництва основних робіт закінчується.

Основні роботи

Основні роботи виробляються на ділянці довжиною 1300 р. м під час закриття перегону на 4 ч і закінчуються в плині 4 ч після обідньої перерви (див. графік виробництва основних робіт).

Під час закриття перегону основні роботи виконують 68 монтерів шляху (бригад № 1 -6 колони підготовчих, основних й опоряджувальних робіт, бригада №7 виробничої бази, що обслуговує в «вікно» путеразборочный поїзд ) і 25 машиністів. Після обідньої перерви основні роботи закінчують 34 монтера шляху бригад № 1,3,6 й 1 машиніст. 24 монтера шляху бригад №2,4,5 переходять на опоряджувальні роботи, бригада №7 їде на базу.

Роботи, виконувані в «вікно»

Роботи в «вікно» виконуються потоковим способом у темпі провідної машини- колієукладача УК-25/18.

Першим на перегін відправляється путеразборочный поїзд, що складається з локомотива (у голові поїзда), чотиривісних платформ, обладнаних роликами, у тому числі моторна платформа, і путеразборочного крана УК-25/18 (у хвості поїзда); другим - колієукладальний поїзд, у голові якого колієукладальний кран УК-25/18, потім чотиривісні платформи, обладнані роликами й завантажені пакетами нових ланок, у тому числі дві моторні платформи без пакетів ланок, і локомотив; третім - завантажена щебенями хопер-дозаторна вертушка з окремими локомотивами; четвертої - выправочно-подбивочно-отделочная машина ВПО-3000 з тепловозом у голові.

Після проходу останнього графикового поїзда по ділянці робіт й огородження місця робіт сигналами зупинки 8 монтерів шляхи бригад № 4 підготовляють місце для зарядки машини ВПО-3000 і розбирають переїзний настыл; 17 монтерів шляху бригад №2,3,потім 9 чіл. Бригади №3 очищають щебені в місцях перешкод для роботи баластоочисної машини БМС; 12 монтерів шляху бригади №1 й 1 машиніст, а потім 6 монтерів шляху бригади №1 й 1 машиніст разбалчивают стики электрогаечными ключами й установлюють штирі ОПМС-8 у кожному стику.

Після зняття напруги й заземлення контактної мережі й разболчивания стиків вступає в роботу путеразборочный кран УК25/18. обслуговують путеразборочный поїзд 10 монтерів шляхи бригади №7 й 4 машиністи, які знімають штирі й накладки в стиках, укладають накладки й болти на ланках, знімають і вантажать старі ланки. Слідом за розбиранням шляху на баластову призму заїжджає баластоочисна машина БМС, що обслуговують 4 машиніста, і роблять очищення щебенів із плануванням щебеневого шару, укладають нові ланки колієукладальним краном УК-25/18.

Колієукладальний поїзд обслуговує 12 монтерів шляху бригади №6 й 4 машиністи з них 2 монтера шляху встановлюють нормальні стикові зазори важільними приладами ПМС-62.

Слідом за проходом головної частини колієукладального поїзда 16 монтерів шляхи бригад № 4, 5 й 2 машиніста встановлюють накладки й зболчують стики электрогаечными ключами; 8 монтерів шляху бригади № 2 рихтують шлях з постановкою на вісь гідравлічними приладами; 4 монтерів шляху бригади № 1 обладнають ізолюючі стики, а 2 монтера шляху бригади №1 й 2 машиністи вивантажують щебені з хоперів-дозаторів на кінці шпал, після чого по всьому фронті робіт виробляється виправлення колії із суцільний підбиттям шпал, рихтуванням й оправленням баластової призми выправочно-подбивочно-отделочной машиною ВПО-3000, що обслуговують 7 машиністів.

Закінчивши рихтування шляху, 8 монтерів шляху бригади № 2 й 1 машиніст виправляють шлях у місці зарядки машини ВПО-3000; 13 монтерів шляху бригади №6 й 1 машиніст після укладання колії заготовлюють й укладають рейкові рубання на відводі, виправляють шлях у місцях перешкод для роботи машини ВПО-3000 й у місці її розрядки й перешкод для роботи машини ВПО-3000.

По закінченні вищевказаних робіт і перевірки стану шляхи на всій ділянці перегін відкривають для руху поїздів зі швидкістю по місцю робіт для перших, поїздів

і для наступних –
, а робітником надається обідня перерва.

Роботи виконувані після «вікна»

Після обідньої перерви 13 монтерів шляхи бригади № 6 й й 1 машиніст виправляють шлях у місцях відступів за рівнем після обкатування колії поїздами з підбиттям шпал електрошпалопідбійками й; 12 монтерів шляху бригади № 1 рихтують шлях; 9 монтерів шляху бригади № 3, а потім й 25 монтерів шляху бригад №1,6 засинають шпальні ящики щебенями усередині колії, укладають тимчасовий переїзний настил. На цьому виконання основних робіт закінчується.

Після перевірки стану шляхи попередження скасовується й відновлюється швидкість руху поїздів, установлена для даної ділянки, але не більше

(відповідно до п. 16 умов провадження робіт).

Опоряджувальні роботи

Опоряджувальні роботи на ділянці довжиною 1300 р. м виконуються в плині трьох днів (див. графік розподілу робіт із днів, ділянка №2).