Смекни!
smekni.com

Спеціалізація колій та технічне оснащення станції "Луганськ" (стр. 2 из 4)

Третій маневровий локомотив працює на коліях Станційного парку.

1.3 Структура управління пасажирською станцією

В положенні про залізничну станцію визначена структура керівництва, права і обов'язки відповідальних адміністративних осіб на станції. Керівником і організатором всієї роботи пасажирської станції є її начальник. Він призначається відповідно до встановленої номенклатури посад. До складу керівництва пасажирської позакласної і 1 класу станції разом з начальником входять перший заступник по оперативній роботі, інженер станції, заступник начальника станції з кадрових питань.

Перший заступник начальника станції по оперативній роботі забезпечує виконання технологічного процесу всього технологічного цеху, пасажирської і технічної станції. Заступник начальника станції по комерційній роботі керує вантажною і комерційною роботою, а так само роботою багажного цеху (відділення).

Інженер (головний інженер) станції відає питаннями техніки безпеки і безпеки руху, упровадження нової техніки і передової технології, розвитком господарства станції.

Заступник начальника станції по оперативній роботі відповідає за виконання змінних виробничих завдань і посадових обов'язків змінними керівниками, утримання стрілочного і сигнального господарства, веде контроль за оформленням технічної документації, займається розстановкою людей по змінах на станції.

Маневровий диспетчер пасажирської станції забезпечує виконання всієї оперативної роботи на власне пасажирській і технічній станції по своєчасному формуванню, подачі і виставці складів з парку в парк відповідно до змінно-добових завдань, керує маневровою роботою з пасажирськими і вантажними вагонами. Чергові по парках технічної станції виконують маневрову роботу по вказівках маневрового диспетчера. Вони несуть відповідальність за забезпечення безпеки маневрових пересувань, своєчасне і правильне формування потягів, за дотримання правил техніки особистої безпеки при виробництві маневрової роботи.

Відповідальність за прийом, відправлення потягів і приготування маневрових маршрутів несе черговий по станції, в допомогу якому виділені чергові по парках, забезпечуючи прийом, відправлення потягів і взаємодію між пасажирськими і технічними парками. Черговий по станції, окрім загального керівництва приготуванням маршрутів потягів і частково маневрових, особисто контролює роботу чергових по парках. На пасажирських станціях 2 і 3 класів керівництво, як правило, складається з начальника станції і одного заступника, а 4 класу – тільки з начальника станції.

1.4 Оперативне керівництво роботою станції

Оперативне керівництво станцією здійснюється черговим по станції. Керуючись даними інформації про підхід потягів, наявність і розташування вагонів на станційних шляхах, вантажно-вивантажувальних пунктах на під'їзних шляхах підприємств, черговий по станції встановлює черговість подачі і прибирання вагонів розформовування і формування складів, складає план роботи на 4 - 6 годинний період і доводить його до составницьких бригад. Робоче місце чергового по станція для безперервного оперативного контролю за роботою станції обладнано: поїзним радіозв'язком з машиністами локомотивів потягів, маневровим зв'язком з машиністами маневрових локомотивів, составницькими бригадами, оператором поста централізації МБ-7; телефонним прямим внутрішньостанційним зв'язком з оператором поста централізації МБ-7, черговим парку ремонтно-екіпіровки, електромеханіком Луганської дистанції у сигналізації і зв'язку №8, оператором пункту технічного огляду, черговим по парку, поїздовим диспетчерським і поїздовим міжстанційним зв'язком з поїздним диспетчером ділянки, черговими сусідніх станцій, двостороннім парковим зв'язком в межах станції.

Черговий по станції за допомогою радіозв'язку здійснює керівництво і контроль за місцезнаходженням маневрових локомотивів, роботою локомотивних і составницьких бригад, що забезпечують обслуговування роботи потягу, вантажного і комерційного

Черговий по станції здійснює:

- завчасну підготовку шляхів для прийому потягів, фронтів вантаження-вивантаження вантажів;

- перерозподіл роботи маневровими локомотивами.


2. ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ СТАНЦІЇ В ЗИМОВИХ УМОВАХ

2.1 Підготовка станції до роботи в зимових умовах

Безперебійна робота станції в зимових умовах залежить від якості і своєчасної підготовки станційного господарства і проведення технологічних і технічних заходів, що забезпечують виконання встановлених якісних і кількісних показників.

2.2 Очищення колій та |стрілок від снігу

Основою організації боротьби з сніговими заметами з'являється оперативний план очищення від снігу стрілочних переводів, станційних колій і прибирання снігу із станції, що розробляється начальником станції.

З настанням завірюхи і снігопаду ДСЦ організовує, відповідно до оперативного плану, очищення і прибирання снігу не допускаючи накопичення снігу вище за рівень головки рейки і утворення снігових валів на міжколії і в горловині.

При вступі на чергування ДСЦ інформує працівників зміни про очікувану погоду і повідомляє їм план снігоприбиральних робіт. Насамперед| очищається колія, на яку передбачається прийом поїзда, потім вантажно-вивантажувальні колії, на які буде, проводиться подача (прибирання) вагонів.

2.3 Організація прийому і відправлення поїздів, вантажної і маневрової роботи

З метою забезпечення високого темпу маневрової роботи в зимовий період рекомендується застосовувати наступні технологічні прийоми:

- чередувати колії прийому поїздів;

- до очищення колій від снігу при сильному снігопаді пропускати маневровий локомотив по коліях передбачуваного прийому поїзда або виробництва маневрової роботи.

2.4 Забезпечення безпеки руху поїздів і техніки особистої безпеки при очищенні станційних колії і стрілок від снігу

Відповідальність за безпеку руху поїздів і техніку особистої безпеки при очищенні станційних колій і стрілочних переводів від снігу покладається на керівника робіт.

У обов'язки керівника робіт входить:

- отримання від ДСЦ особисто плану майбутньої роботи, інформації про підхід поїздів і маневрову роботу;

- сповіщення тих, що працюють про наближення рухомого складу і необхідності виконання безпечних прийомів праці при очищенні шляхів і стрілок від снігу;

- при тимчасовому припиненні робіт по очищенню шляхів і стрілок від снігу не допускати залишення інструменту в місцях виробництва робіт;

2.5 Черговість очищення станційних колій і стрілочних переводів від снігу

Насамперед очищається від снігу стрілочні переводи станції, ведучі на колії прийому поїзда.

Потім проводиться очищення колій і стрілочних переводів де очкується подача (прибирання) вагонів. Решта стрілочних переводів і колій очищається після очищення першочергових ділянок колій. Зайняті рухомим складом колії очищаються після їх звільнення або перестановки рухомого складу на заздалегідь очищені ділянки колій.

2.6 Заходи щодо прискореної обробки поїздів в зимових умовах роботи станції

- скорочення часу стоянки вагонів до подачі щоб уникнути застигання мастила в буксових вузлах;

- стиснення складу перед початком виробництва маневрів.

Під час завірюх, снігопадів і лютих морозів розмови по руху поїздів і маневровій роботі ведуться з максимальним використанням маневрового радіозв'язку і максимальним скороченням команд, передаваних по гучномовному зв'язку.

2.7 Організація вантаження і вивантаження мерзнучих вантажів

Транспортування в зимовий час насипних матеріалів, схильних до змерзання, організовується відповідно до Правил перевезень і тарифів, що діють, залізниць України (збірка №4) з урахуванням відповідних положень технічних умов вантаження і кріплення вантажів (розділи 2 і 4).

При пред'явленні до перевезення вантажів, що піддаються змерзанню, вантажовідправник повинен прийняти заходи до зменшення їх вологості до безпечних відносно змерзання меж.

При вантаженні у вагони в холодний період року мерзнучих вантажів, вологість яких залишається більшою безпечною відносно змерзання, вантажовідправник зобов'язаний застосовувати встановлені правилами засоби профілактики для оберігання вантажів від змерзання і примерзання до стінок і підлоги вагону.

У пунктах вантаження вантажовідправники повинні призначити осіб, відповідальних за здійснення заходів проти змерзання вантажів.

Станція повинна періодично контролювати в зимовий час на місцях вантаження мерзнучих вантажів, матеріалів правильність застосування вантажовідправниками профілактичних засобів.

Працівниками станції повинен здійснюватися періодичний контроль за правильністю вживання профілактичних засобів проти змерзання в місцях вантаження і вивантаження мерзнучих вантажів, включаючи забезпечення збереження рухомого складу.

3. ТЕХНІКО – ЕКСПЛУАТАЦІЙНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІД’ЇЗДНИХ КОЛІЙ ТА СТАНЦІЇ ПРИМИКАННЯ

Характеристика колійного розвитку, технічних коштів й устроїв станції примикання, під’їзні колії основного гілковласника і його контрагентів:

Станція К. по характеру роботи є вантажною й віднесена до 2 класу.

До станції прилягають перегони:

у непарному напрямку - станція К. - станція І. - одноколійний, основним коштами сигналізації й зв'язку при русі поїздів є напівавтоматичне блокування;