Смекни!
smekni.com

Робота станції "Одеса-Застава 1" (стр. 4 из 4)

Виконує маневри з пасажирськими вагонами у Південному парку, маневри по пересуванню вагонів на колії №46 під керівництвом чергового по станції поста ЕЦ №2.

При збільшенні обсягів місцевої роботи за вказівкою маневрового диспетчера здійснює подавання та забирання вагонів з під’їзних колій та залізничних підприємств.

Перед здачею чергування, за вказівкою чергового по сортувальній гірці, приводить колії Сортувального парку у відповідність із спеціалізацією. Перевіряє, чи зчеплені між собою вагони на коліях, де виконувалась маневрова робота, а також чи не виходять вони за граничні стовпчики (ізолюючи стики) і надійно закріплені від виходу гальмовими башмаками.

При здачі чергування: розповідає складачу поїздів, що заступає на чергування, про положення рухомого складу в маневровому районі, його закріплення; про наявність на коліях вагонів, що потребують особливих умов виконання маневрів, а також вагонів, завантажених небезпечними вантажами; про зауваження з питань безпеки руху й охорони праці; які були виявлені в ході чергування і не були усунені. Про результати здачі чергування доповідає черговому по сортувальній гірці.

Список літератури

1. Варфоломеев В.В., Колодий Л.П. Устройство пути и станций: Учебник для учащихся техникумов ж.-д. транспорта. — М. : Транспорт, 1992. — 303с.

2. Домбровский А.А. Организация маневровой работы на промежуточных станциях. — М. : Трасжелдориздат, 1938. — 88с.

3. Зеркалов Д.В. Довідник залізничника: у дев'яти книгах. Кн. 7 : Станції. — К. : Основа, 2008. — 640с.

4. Сюй Ю.А., Ульяненкова Н.В., Телятинская М.Ю. Сооружения и устройства железных дорог: Учеб. пособие / МИИТ. — М., 2000. — 78 с.


Додаток

Схема станції Одеса-Застава 1