Смекни!
smekni.com

Рейкові дороги (стр. 3 из 3)

Рис.6. Схеми призабійного транспорту при проведенні одноколійних виробок

Таким же чином подають під навантаження і вагонетку 3. Слід зазначити, що розглянуті допоміжні засоби через великі витрати часу на маневри не дозволяють досягнути високих швидкостей проходки.

При використанні роликової платформи (Рис.6, в) електровоз 4 подає вагонетку 7 до обмінного пристрою, де її вручну переміщують по платформі, розташованій в ніші одноколійної виробки. Після завантаження вагонетки / локомотив пересуває состав за межі платформи, а порожню вагонетку 7 виставляє на основну колію і на зворотному русі подає в забій для навантаження.

Накладна розминка (Рис.6, г) вміщує чотири або п'ять вагонеток. Під завантаження і до вже наповнених посудин їх перекочують вручну.

Рис.7. Схема призабійного транспорту при проведенні двоколійних виробок

Основною схемою призабійного транспорту, яка забезпечує проведення одно - і двоколійних виробок вузьким забоєм при малій трудомісткості робіт, є схема з використанням накладних з'їздів (рис.7). Одиночну вагонетку 5, заповнену гірничою масою за допомогою навантажувальної машини 6, по колії 1 подають до состава, а порожню через накладний з'їзд 4-до тієї ж машини. Біля забою знаходяться також вагонетки 7 з кріпильним матеріалом і бурильна установка 2. Два накладних з'їзди 3 і 4 утворюють розминку довжиною ЗО...60 м, то дозволяє розмістити состав із порожніх вагонеток для гірничої маси, відбитої за цикл.