Смекни!
smekni.com

Технічне обслуговування рульового механізму ЗИЛ-130 (стр. 3 из 3)

Закріпити рульову сошку на валу і кульовий палець у рульовий сошці.

Закріпити картер рульового механізму до рами (кронштейну рами) та рульову колонку до кронштейна кабіни.

Перевірити люфт і величину зусилля, необхідного для приведення в дію рульового керування.

Перевірити кріплення рульового колеса на ходу.

Змазати через прес-масельнички зчленування рульових тяг.

Долити чи замінити (за графіком змащення) оливу в картері рульового механізму і гідропідсилювачі.

До найбільш частих несправностей рульового керування, з якими не можна експлуатувати автомобіль, відносяться: люфт рульового колеса більше припустимого; заїдання рульового керування; великий знос деталей рульового керування; ослаблення кріплень і порушення шплінтування. Кожна з зазначених несправностей утрудню рух автомобіля по прямій, на поворотах і може привести до повної втрати керування.

Експлуатація автомобіля з однієї з перерахованих несправностей рульового керування категорично заборонена. Навіть незначне утруднення в керуванні автомобілем може спричинити виникнення аварії.


При наявності несправностей у рульовому керуванні водій набагато швидше втомлюється, з'являється почуття непевності, а в умовах напруженого руху і високих швидкостей ці несправності не дозволять вчасно прийняти необхідних заходів для попередження зіткнення чи наїзду.

Величину люфту (вільного ходу) визначають люфтомером, коли передні колеса встановлені в положення, що відповідає руху автомобіля по прямій. Стрілку люфтомера встановлюють на спиці кермового колеса чи на його ободі за допомогою пружинного затиску (рис. 2.3.), а на кожусі кермового стовпчика нижче кермового колеса закріплюють шкалу люфтомера. Після того, як кермове колесо повернене до положення початку повороту передніх коліс, нульову оцінку шкали встановлюють проти стрілки. Потім, повертаючи кермове колесо в зворотному напрямку, до початку повороту передніх коліс за поділками на шкалі, проти яких виявиться стрілка люфтомера, визначають люфт рульового колеса.

Збільшення люфту рульового колеса може бути в результаті збільшення зазорів у підшипниках маточин передніх коліс і втулок шворнів, поломки пружин накінечників рульових тяг, ослаблення кріплення картера рульового механізму, кермової сошки і важелів поворотних цапф, наявності зазорів у підшипниках черв'яка і між черв'яком і роликом.

На автомобілі ЗИЛ-130 підвищений люфт кермового колеса можливий у результаті неправильного натягу паса приводу насоса гідропідсилювача, несправності карданної передачі приводу рульового механізму, недостатнього рівня оливи в бачку насоса гідропідсилювача і якості його, наявності в складі гідропідсилювача повітря, підтікання і забруднення рідини.

Зношені чи поламані деталі заміняють, збільшені зазори в підшипниках, шарнірних з'єднаннях чи рульовому механізмі усувають регулюванням, ослаблені кріплення картера рульового механізму, рульової сошки і важелів поворотних цапф підтягують. Після підтягування кріплень необхідно відновити шплінтування. Якщо є ще які-небудь несправності, їх потрібно усунути.

При заїданні рульового керування внаслідок ушкодження підшипників черв'яка, неправильного регулювання рульового механізму, погнутості тяг чи відсутності змащення необхідно замінити ушкоджені підшипники, виправити погнуті тяги, а механізм рульового керування відрегулювати. Передчасний знос деталей є результатом несвоєчасного чи неякісного змащення кермового механізму і шарнірних з'єднань рульового керування. Великий знос деталей рульового керування може бути також у результаті повороту коліс при нерухомому автомобілі і русі на великих швидкостях по поганій дорозі [4].

ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1. Дзюба П.Я. Программированное пособие по устройству автомобиля. – К.: Урожай, 1985. – 576с.

2. Калисский В.С. Автомобиль: Учебник водителя третьего класса – М.: Транспорт, 1989. – 385с.

3. Кисликов В.Ф., Лущик В.В. Будова і експлуатація автомобілів: Підручник. – К.: Либідь, 2002. – 400с.

4. Лауш П.В. Техническое обслуживание и ремонт машин. – К.: Высшая школа, 1989. – 350с.

5. Токаренко В.М. Практикум по устройству, техническому обслуживанию и ремонту автотранспорта. – К.: Урожай, 1989. – 350с.