Смекни!
smekni.com

Організація перевезеннь на міському автобусному маршруті загального користування (стр. 7 из 7)

Добова диспетчерська звітність по АТП і ЦДС щоденно аналізується, включаючи аналіз виконання руху і розбір використання методів відновлення порушеного руху.

Відслідковувати всі автобуси не можуть ні центральна ,ні лінійні диспетчерські. І тому в столиці вирішили впровадити для водіїв громадського транспорту електронний подорожній листок. На зміну паперовому документу приходить спеціальна картка з мікрочіпом.

Перш за все такі картки видадуть водіям автобусів, а потім тролейбусів. Під¢їхавши на кінцеву зупинку, водій повинен буде піднести картку з встановленим там тут зчислювальним приладом и таким чином відміниться.

Перші електронні подорожні листи вже проходять випробування, а весною та літом їх отримає кожний водій автобуса та тролейбуса. Далі-більше ²Київпастранс² налаштований на те, щоб привести в дію автоматизовану систему контролю за рухомим складом .

На кожній машині що виїжджає на маршрут буде встановлений ²маячок² , котрий за допомогою супутникової системи GPSподасть сигнал диспетчеру про те де знаходиться автобус чи тролейбус, дотримується графіка , чи не затримався в ²пробці² ... Крім того в кабіні водія мають намір встановити переговорні пристрої, для оперативного надавання інформації диспетчеру про виниклі проблеми на маршруті. І диспетчер зможе швидко відповісти на ситуацію що склалась : відправить на лінію замість зламаної машини іншу , організує технічну допомогу, вразі необхідності -²швидку² ,міліцію або патруль ДАІ. А головне - можна якісніше і швидше перевозити пасажирів.

Тому досягнення ефективності диспетчерського управління рухом, пропоную: використовувати в роботі ЦДС автоматизовані системи, оснащенні комп’ютерною технікою; вивчати та впроваджувати в роботу ЛДС прогресивні технології і передовий досвід з організації диспетчерського управління рухом автобусів міських маршрутів.

Висновок

Внаслідок запропонованих у курсовому проекті заходів по вдосконаленню перевезень пасажирів, підвищення якості та обслуговування на міському автобусному маршруті № 82 ,поліпшились техніко-експлуатаційні показники роботи транспортних засобів. Обстеживши пасажиропотік , вивчивши зміни їх за годинами доби, днями тижня, місяцями року було вибрано автобус ефективної марки та встановлення режимів роботи його, що забезпечує комфортабельність поїздки , дає можливість більш продуктивно використовувати дорожньо-транспортні засоби , задовольняти попит в перевезеннях, підвищувати якість обслуговування.

В результаті вдосконалення існуючої організації перевезень поліпшилась культура обслуговування, зменшився коефіцієнт наповнення салону, зменшився інтервал руху ,збільшився коефіцієнт випуску автобусів на лінію, регулярність руху , підвищилась швидкість ,зменшився час поїздки пасажира.


Перелік посилань

1 Матеріали рішень Уряду України з питань транспорту.

2 Аксенов И.Я. Единая транспортная система. Высшая школа 1991.–370с.

3 Ігнатенко О.С. та ін. Організація автобусних перевезень у містах. Навчальний посібник. – К.: УТУ, 1998. – 196 с.

4 Краткий автомобильный справочник / А.Н.Понизовкин, Ю.М. Власко, М.Б.Ляликов и др. М.: АО " ТРАНСКОНСАЛТИНГ", НИИАТ, 1994. – 779 с.

5. Положення про робочий час і час відпочинку водіїв транспортних за-собів.

6. Журнали по автомобільному транспорту.

7. Спирин И.В. Городские автобусные перевозки: Справочник. –
М.: Транспорт, 1991, - 238 с.

8. Гудков В.А. и др. Пассажирские автомобильные перевозки Учебник. М.: Горячая линия - Телеком, 2004. – 448 с.