Смекни!
smekni.com

Трансмісія ВАЗ-2104 (стр. 5 из 6)


3. Ремонт та методи відновлення деталей

Таблиця1. Основні несправності зчеплення та методи їх усунення

Причини несправності Методи усунення
Неповне вимикання зчеплення (веде)
Великий вільний хід педалі зчеплення.Туге переміщення маточини ведомого диска на шліцах первиного вала коробки передач.Деформація ведомого диску Неодночасне нажимання упорного підшипника на головці відтяжних важілівзчеплення Відрегулювати вільний хід педаліУдалити забоїни на шліцахЗамінити дискВідрегулюват взаємне розположенняголовок відтяжних важілів.
Неповне вмикання зчеплення (буксує)
Відсутній зазор між головками важілів вимикання зчеплення і торцем упорного підшипника.Послаблення натискних пружин зчеплення.Велике зношування фрикційних накладок.Замаслення диска зчеплення Відсутній вільний хід педалі Відрегулювати хід педалі
Замінити пружини
Замінити ведомий диск або накладки
Замінити дискВідрегулювати вільний хід педалі
Шум при нажимані на педаль зчеплення.
Відсутння змазка в підшипнику вимикання зчепленняВихід з ладу підшипник Замінити підшипникЗамінити підшипник
Таблица 2 Основні несправності коробки передач та методи їх усунення
Причини несправності Методи усунення
Шум в коробці передач.
Послаблення затяжних гвинтівЗабруднення мастилаЗношення і пошкодження деталей Зажати затяжні гвинтиЗамінити мастилоЗамінити зношені деталі
Шум при перемикані передач.
Непрацює синхронізатор в результвті зношення конічних поверхонь блоку-ючих кілець Замінити новими
Важке перемикання передач
Невірне регулювання ходу педалі зчепленняЗношення деталей механізму коробки передач.Заїдання шестерень в звязку з постійним перемиканням коробки передач з вищих на нижщі передачі Відрегулювати зчеплення та його привід.Замінити зношені деталі.Замінити несправні деталі.
Самовільне вимикання передач при русі автомобіля
Перекіс зубів шестерень в звязку з зношенням слідуючих деталей вилок перемикання муфти синхронізатора і шестерні вмиканняпершої передачі і заднього ходу.Слабка затяжка гайок кріплення коробки передач і вториного вала. Замінити зношені деталі.Затянути гайки.
Протікання мастила з коробки передач.
Великий рівинь мастила Встановити правильний рівинь мастил
Причини несправності Методи усунення
Слабка затяжка гвинтів верхньої кришки.Пошкодження або зношення кришок підшипників і їх прокладок.Утворення тріщин в картері і верхній кришчіЗношення сальника Затягнути гвинти.Замінити зношені деталі.Замінити деталі з тріщенами.Замінити сальник
Пошкодження підшипників вала.
Повишене биття карданного вала Провірити стан карданного вала і карданних зєднань
Порушення підшипника первинного вала.
Неправельне збирання коробки передач і зчеплення. Правельно зібрати коробку передач і зчеплення.
Несправність карданного вала.
Вібрація карданних валівЗазор в карданному шарніріЗазор в підшипнику опори Заміна карданних валівЗаміна хрестовинЗаміна підшипника

4. Питання менеджменту та маркетингу

Таблиця 4 Ціни на деталі трансмісії

Індекс Деталь Ціна, грн
1602008 Блок педалей 47,6
1601130 Диск зчеплення 50,32
1601138 Накладка диска зчеплення 5,95
1701026 Вал КЗП 68,34
1701050 Блок шестерен КЗП 40,8
1701112 Шестерня КЗП 1-й передачи 20,4
1700005 КЗП 986,85
1702150-01 Привод спідометра 20,4
2200012 Вал карданний 487,05
2202025 Хрестовина вала карданного 24,65
2400012 Міст задній 1183,71
2402010 Редуктор заднього моста z=4,1 718,25
2402010 Редуктор заднього моста z=4,1 з маслом 733,55
2403069 Піввісь 81,09
2401010 Картер моста заднього 289,17

Адреса підприємств, на яких можливо придбати деталі.

1. “ Укравтозапчастини ” м. Вінниця вул. Мичурина 56.

2. Магазин “ Кар Мен ” м. Вінниця вул. 1 Травня 59.

3. Фірма “ВІНІНТЕР” м. Вінниця вул. 1 Травня, 60.

4. ВІННИЦЯАВТОТРАНС м. Вінниця вул. Хмельницьке шосе, 23.

5. ВІСТАС, ВКФ м. Вінниця вул. 50-річчя Перемоги 35, 3-й поверх.

6. ВТН, ПП м. Вінниця вул. 600-річчя 25.

7. ФІРМА ДРІАДА, м. Вінниця вул. Максимовича, 35.

8. ФІРМА КАПІТАН м. Вінниця вул. І. Богуна 92.

9. КОЙТАКТ ВО м. Вінниця вул. Чехова 7.

10. АВТОМАГАЗИН “ЛАДА” м. Вінниця вул. 600-річчя 36.

11. ЛОРД ПП м. Вінниця просп. Юності 14 а.

12. Авторинок “ВінАвто”.


5. Охорона праці

Технічне обслуговування й ремонт автомобілів виконують у призначених для цього місцях (на постах). На робочих місцях мають забезпечуватися безпечні умови для проведення робіт; обладнання, інструмент та прилади мають відповідати характеру виконуваної роботи й унеможливлювати травматизм.

У разі примусового переміщання автомобілів з поста на пост потокової лінії передбачають світлову або звукову сигналізацію. Після сигналу про початок пересування конвеєра робітники повинні покинути робочі місця, вийти з оглядової ями й відійти від конвеєра. Для екстренного зупинення конвеєра на кожному посту є кнопки „Стоп”

Демонтаж і монтаж шин автомобілів слід здійснювати на спеціально відведених місцях (постах). Перед демонтажем шини потрібно випустити повітря з камери. Під час накачування необхідно стежити за показами манометра, не допускаючи підвищення тиску повітря в шині понад установлену норму.

Миття автомобілів, агрегатів і деталей здійснюють на мийній дільниці, підлога якої має вологостійке покриття та уклон для стікання рідини. Дільницю обладнують припливно-витяжною вентиляцією, а мийні ванни – витяжними зонтами. Перед приготуванням і використанням мийних розчинів слід надягти гумові фартух, чоботи, рукавички, а також захисні окуляри.

Забороняється перевіряти соосність деталей за допомогою пальця.

У приміщеннях для ТО й ремонту автомобілів забороняється залишати порожню тару з паливом та мастильними матеріалами. Розлите паливо або оливу слід негайно прибрати, використовуючи пісок чи тирсу. Після завершення роботи всі використані ганчірки слід скласти у спеціальну тару.

При ТО і ремонті автомобілів необхідно застосовувати міри проти їх самостійного переміщення. Забороняється ТО і ремонт автомобілів з робочим двигуном, за виключенням випадків його регулювання. Підйомно-транспортне устаткування повинно бути в справному стані і використовуватися тільки за прямим призначенням До роботи з цим устаткуванням допускаються обличчя, що пройшли відповідну підготовку й інструктаж. Під час роботи не слід залишати інструменти на краю оглядової канави, на підніжках, чи капоті крилах автомобіля. При складальних роботах забороняється перевіряти збіг отворів у деталях, що з'єднуються, пальцями: для цього необхідно користатися спеціальними ломиками, чи борідками монтажними гачками. Під час розбирання і зборки вузлів і агрегатів варто застосовувати спеціальні знімачі і ключі. Гайки, що важко знімаються, спочатку потрібно змочити гасом, а потім відвернути ключем. Відвертати гайки зубилом і молотком не дозволяється. Забороняється захаращувати проходи між робітниками місцями деталями і вузлами, а також збирати велику кількість деталей на місцях розбирання.