Смекни!
smekni.com

Організація будівництва ділянки дороги ІІІ категорії (стр. 7 из 7)

Перед роботою всі запобіжні пояса перевіряються майстром.

Монтаж збірних елементів повинен проводитися в порядку, який зазначений в проекті виконання робіт.

Піднімання конструкцій і їх елементів, повинно супроводжуватися звуковою сигналізацією.

При спусканні елемента, заборонено поправляти і повертати його руками. Вище – виконується при допомозі відтяжок. Горизонтальне переміщення елементів відтяжки заборонено.

При підйомі елементів конструкцій, їх переміщення в горизонтальному напрямку проводиться на висоті не менше 0,5м над іншими предметами.

Збір і підйом конструкцій більше 6м і вагою більше 3м повинні проводитися з особливою обережністю. Їх переміщення і встановлення дозволяється тільки під час безпосереднього керівництва майстра або виконавця робіт.

Ділянки, які небезпечні для руху людей під час монтажу, повинні огороджуватись.

6.4 Охорона навколишнього середовища

Автомобільні дороги прокладаються з мінімальними порушенням. Для цього стараються не будувати земляне полотно з цінного гумусового грунту.

При будівництва покриття ведуть нагляд за тим, щоб органічні в‘яжучі не попадали на рослинний шар і родючий грунт, тому що це шкідливо впливає на корінну систему. Коли будівництво завершено зайву частину смуги планують і розрівнюють поверхню, а також насувають рослинний грунт. Лишній грунт вивозять на поля, що розташовані поблизу. В’яжуче розподіляти в суху погоду коли нема сильного вітру. Потрібно слідкувати, щоб в’яжучі, паливо мастильні речовини не потрапляли на рослини, родючий грунт, сади.

Частіше машини тримають в спеціально відведених для цього місцях. Тому що масла і паливні речовини, що стікають з автомобілів забруднюють поверхні землі, а це негативно впливає на корінну систему дерев і рослин.