Смекни!
smekni.com

Постанови з кримінального процесу (стр. 3 из 3)

ВСТАНОВИВ:

25 серпня 1998 року на подвір’ї будинку №18 по проспекту Науки було виявлено труп пенсіонера Скляра С.С., зі слідами ударів в районі скроні. Труп було виявлено гр. Скибою В.С., сусіда померлого, який і повідомив про це прокуратуру. У заяві Скибою В.С. було зроблено пропущення, що Скляра С.С. міг вбити гр. Красовський Євген Вікторович. За словами заявника, він ніби чув, як напередодні смерті потерпілого останній про щось сперечався із Красовським. Той виглядав надзвичайно обуреним і схвильованим. Увечері 24 серпня 1998 р. Скляр С.С. вийшов прогулятися у двір і не повернувся. Скиба В.С. припустив, що Красовський міг піти за потерпілим і вбити його, перебуваючи при цьому у стані душевного хвилювання.

Після порушення кримінальної справи відносно Красовського Є.В. було призначено судово-медичну експертизу, яка встановила, що смерть Скляра С.С. сталася внаслідок раптового серцевого нападу. Слід від удару в районі скроні є наслідком падіння, при якому Скляр С.С. зачепився за край дитячої гойдалки.

Приймаючи до уваги, що в діях підозрюваного Красовського Є.В. відсутній склад будь-якого злочину, що він не мав наміру на вбивство Скляра С.С., а також враховуючи причини настання смерті, керуючись п.п. 1, 2 ст. 6, ст. 130б 213-215 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

1. Кримінальну справу відносно Красовського Євгена Вікторовича, 1967 р. народження, закрити за відсутністю події злочину.

2. Запобіжний захід – підписку про невиїзд, застосований відносно Красовського Є.В., негайно скасувати.

3. Копію даної постанови направити прокуророві Московського району м. Києва, гр-ну Красовському Є.В.

Про закриття кримінальної справи письмово повідомити гр-на Скибу В.С., який повідомив прокуратуру про виявлення трупа Скляра С.С.

Дана постанова може бути оскаржена прокуророві Московського района м. Києва в семиденний строк з моменту одержання її копії чи відповідного повідомлення.

Слідчий прокуратури

Московського району м. Києва,

юрист 2 класу (підпис)


ОКРЕМА ПОСТАНОВА

м. Київ 12 березня 1999 р.

Суддя суду Московського району м. Києва Лапчик Л.Б., при секретареві Бродянській О.В., за участю прокурора Московського району м. Києва Маковського Г.В., захисника-адвоката Київської міської юридичної консультації Бистрика Д.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальну справу по обвинуваченню Красовського Євгена Васильовича у вчиненні злочину, передбаченого ст. 95 КК України,

ВСТАНОВИВ:

у Красовського Є.В., засудженого до позбавлення волі, є неповнолітня дочка Красовська Наталія, учениця 1 класу гімназії № 59 м. Києва. Дружина Красовського Є.В. померла у 1991 році, під час пологів. В даний час неповнолітня знаходиться у батьків засудженого гр-н Красовського Василя Петровича і Красовської Марії Іванівни, які проживають у м. Бровари Київської області, вул. Андріївська, будинок 47.

В судовому засіданні з'ясувалося, що в зв'язку з хворобливим станом гр-н Красовських вони не мають можливості виховувати онучку і доглядати за нею. Таким чином, дитина по суті залишилася без належного догляду.

Суд вважає необхідним прийняти до неповнолітньої Красовської Наталії заходи піклування, про що порушити питання перед службою у справах неповнолітніх Московського району м. Києва.

Керуючись ч. 5 ст. 232 і ст. 346 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

порушити питання перед службою у справах неповнолітніх при районній державній адміністрації Московського району м. Києва про необхідність влаштування неповнолітньої Красовської Наталії Євгенівни, яка залишилася без догляду у зв'язку із засудженням до позбавлення волі її батька, Красовського Є.В.

Дану ухвалу для виконання направити у зазначену службу.

Про прийняті заходи повідомити засудженого Красовського Є.В.

Суддя (підпис)