Смекни!
smekni.com

Готелі України (стр. 3 из 3)

На прибудинковій території знаходяться альтанки з мангалом, зовнішній басейн з шезлонгами, зонтиками, бадмінтонна площадка, баскетбольний щит, дитяча площадка, альпінарії, фонтани. В приміщенні «Замку» велика прихожа з фонтаном, що переходить в просторий хол з акваріумом, стаціонарним годинником, великою плазмою з домашнім кінотеатром, DVD з караоке, м’якими меблями та вітражною перегородкою. Унікальний інтер’єр виконаний вітражами авторської роботи, художньою ковкою, інкрустацією по дереву, скульптурами, фонтанами, живописом, що складає особливу ауру відпочинку.

На першому поверсі розміщений дрік-бар з каміном, де можна замовити сніданки, вечері, напої, кальян, карооке. В адміністративній кімнаті проходить оформлення при поселенні, зберігаються ключі, та клієнти заповнюють журнал замовлень послуг. На верхній і нижній терасах знаходяться столики, зонтики, відкривається чудовий краєвид Карпат. В цокольному приміщенні розміщений гараж з опаленням на дві машини та відпочивальна частина, котра включає: спортивну кімнату з тенісним столом, тренажерами, є дарц, сауна з басейном, джакузі, кімната відпочинку, а також тут розміщений масажний стіл і гладильна дошка з праскою. Живописний ландшафт, комфортні умови проживання, релакс та оздоровчі програми, якісне обслуговування зроблять Ваш відпочинок неперевершеним.

Висновок:

Я вважаю, що концепція розробки уніфікованих технологій готельних послуг пе­редбачає створення спеціальних технологічних стандартів, спрямо­ваних на розробку єдиної "готельної марки". Аналіз сучасного стану засобів розміщення в Україні виявив неузго­дженість як термінологічну, типологічну, статистичну, так і за формами управління, володіння і рівнями комфорту. Структурні зміни в готельному господарстві України вимагають упровадження уніфікованих технологій для створення нової політики “готельної марки”: підвищення якості послуг і комфортності підприємств, використання нових технологій та комплексної автоматизації технологічних процесів. Зростання доходів при загальному зниженні інших показників пов’язане з інфляційними процесами і ринковими умовами ціноутворення. На рівень цін впливає кілька чинників: розмір собівартості й нормативного прибутку, рівень конкуруючих цін, співвідношення попиту і пропозиції.

Література:

1. Байлик С.И. Гостиничное хозяйство: проблемы, перспективы,сертификация. - К.: ВИРА-Р, 2001.

2. Джон Р.Уокер. Введение в гостеприимство: учебник /Пер. с англ. - М.: ЮНИТИ, 1999

3. Іванова Л.О. Маркетингові можливості сучасного готельного бізнесу в Україні. – Л., 2002.

4. Основні показники роботи готелів України за 2003 рік. – К., 2004

5. Туризм и гостиничное хозяйство: учебник / Под редакциейА.Д. Чудновского. - М.: Ассоциация авторов и издателей «Тандем». Издательство Экмос, 2000.

6. Федорченко В.К., Мініч І.М. Готельне гоподарство: основні показники, оцінка якості послуг. – К., 2000.

7. Чудновский А.Д. и др. Гостинничный и туристский бизнес. – М.: Экмос, 2000.