Смекни!
smekni.com

Готельне господарство Близького Сходу (стр. 3 из 3)

Туроб'ект "Дубайленд" складається з шести зон - пізнавальної, розважальної, торгової, спортивної, екотуристичної і нижнього міста з ресторанами і кінотеатрами. У його спортивному містечку проводяться змагання з крокету, регбі, футболу, баскетболу, гандболу, волейболу і інших популярних видів спорту.

Новий проект обійшовся його власникам у 3 мільярди дірхамів. За його рахунок планується привернути додаткову кількість іноземних туристів і, тим самим, збільшити доходи від туризму з минулорічного рівня 12% ВВП до 20%.

Поява морського туризму

Крім всього, згаданого раніше, Арабські Емірати починають розвивати морський туризм. Дубай вперше стає регіональним центром морського туризму. В кінці року порт Рашед прийме італійські круїзні судна, які здійснюватимуть регулярні морські прогулянки із заходами в Ель-фуджейру, Маськат, Абу-дабі і Манаму.

Два гігантські морські лайнери водотоннажністю 53 тисячі тонн і 38 тисяч тонн братимуть на борт більше 3000 пасажирів і здійснювати з грудня по квітень круїзи тривалістю в один тиждень по Персидській і Оманському затоках. Вартість морської прогулянки, що включає ціну авіаквитків із західноєвропейських столиць в Дубай і назад, складе від 1300 до 1800 євро.

Організатори морських подорожей обіцяють забезпечити безпрецедентно високий рівень обслуговування туристів в районах відвідин регіональних визначних пам'яток і на палубах теплоходів, де є салони VIP-класу, Інтернет-зв'язок, ресторани, басейни, магазини безмитної торгівлі. Очікується, що протягом одного сезону морські поїздки по регіону здійснюватимуть близько 70 тисяч чоловік.