Смекни!
smekni.com

Пізнавальний тур до Франції (стр. 2 из 4)

Центр Помпіду розташований в одному із найстаріших районів. Ззовні він нагадує якийсь величезний нафтопереробний завод: всюди різнокольорові труби, якісь не зрозумілі конструкції, дивуючи деталі інтер’єру. Збудований за ідеєю Президента Франції Жоржа Помпіду, будівля центру була відкрита у 1977 році, воно також називається Бобур Центром ( Beaubourg Centre ). Головною ідеєю багатьох архітекторів було розмістити ззовні те, що повинно бути усередині, тобто вивести всі комунікації споруди на зовні для того, щоб звільнити простір. А згодом були обрані кольори для підсистем: блакитний – кондиціонування, зелений – водопостачання, жовтий – електромережі, червоний – ліфти, безпека.

Окремої уваги заслуговує дахи центру Помпіду. Вони представляють собою 14 стійок. Люди тягнуться сюди не тільки заради самого центру, але й заради створившоїся навкруги нього атмосфери. На площі перед центром Помпіду проходячих розважають жонглери, акробати, фокусники та інші артисти.

Найвідоміший та один з найкрасивіших проспектів французької столиці – Єлисейські поля – тягнеться від площі Згоди до площі Шарля де Голя. Ще у 1616 році Марія Медичі проклала від Тюільри вздовж Сєни обсаджену деревами алею Кур –ла – Рен, одразу ставшою людним місцем для прогулянок в екіпажах. У 1709 році, вулиця отримала назву Єлисейські поля, але ще на початку 19 століття залишалась місцем, де по вечорам було дуже не спокійно. Тільки після того, як у 1828 році вулиця стала майном міста, почала набувати гарного обліку: з’явились кафе, ресторани, фонтани, тротуари та ліхтарі. В наші дні вулиця втратила свій аристократичний облік, але не загубила своєї привабливості як для парижан, так і для туристів. На самому проспекті багато кінотеатрів, кафе, ресторанів, магазинів, готелів. Разом з тим Єлисейські поля являються діловим районом – тут розміщені офіси різних фірм і велика кількість агентств авіакомпаній різних країн.

Мюзик – хол „Мулєн Руж” відкритий у 1889 році. Це спорудження з червоними млиновими крилами являється одним із символів Парижу. Зараз це місце загалом відвідують тільки туристи. Тут можна побачити різного роду спектаклі та обов’язково не старіючий французький канкан.

Ейфелева вежа (див.рис.11) – безумовно головний символ Парижу і одночасно його візитна картка. В рік століття Великої Французької революції в Парижі повинна була відбутися Всесвітня виставка. Щоб продемонструвати на ній великі досягнення французької науки і техніки, вирішили возвисити металеву башту 300 метрової висоти. Названа на честь Ейфеля, вченого, що розробив конструкцію даної вежі, та довів її практичність. На башті споруджені 3 оглядові вишки, на які можна піднятися ліфтом: перша на висоті 57 метрів (там знаходиться поштове відділення ), друга – 115 метрів ( там знаходиться ресторан ), і третя – 276 метрів. Вигляд звідти відкривається дуже гарний і водночас шалений.

Відпочити та поїсти можна на вибір:

Двозірковий готель Ambassade Paris - розташований у центрі Парижа, не далеко від Єлисейських полів, Ейфелевої вежі та Тауера, в 25 кілометрах від аеропорту CDG. Споруда готелю побудована в традиційному стилі, пропонується 38 затишних номерів.

В номері – кабельне телебачення, супутникове телебачення, сервіс у номер, напруга 220 В, автоматичний телефонний зв’язок, ванна кімната, фен.

В готелі – пральня, парковка, сейф, бар, ресторан, обмін валют, обслуговування номерів, конференц – зал, ліфт, лікар за викликом.

Чотирьохзірковий готель Hilton Arc De Triomphe (див. рис.. 2) – розташований навпроти парку Моно, в декількох хвилинах від Тріумфальної арки, Єлисейських полів, бутіків вулиці Фубур – Сент – Оноре. Збудований у стилі Арт – Деко, відображає дух епохи 30 – х років.

Кількість номерів: 512 кімнат, з них 25 елегантних сьютів, 100 кімнат – екзекьютів на сьомому поверсі з видом на Андалузький садик.

В номері: кондиціонер, телефон, факс, Інтернет, супутникове телебачення, міні – бір, відео, сейф, фен.

В готелі: ресторан Le Safran – головний ресторан готелю, health – centre, кабінет бальнеотерапії, сауна.

2) Фонтебло – один із самих блискучих замків Франції. Розташований у 60 км від Парижу, серед величезного лісу, він став улюбленим місцем перебування французьких королів.

Французькі королі Людовик Святий, Філіп Август, Філіп Красивий розширили замок. Але його розквіт припав на 16 століття, в період правління Франціска 1. Він зібрав чудову колекцію антиків, картин, грецьких та латинських манускриптів і перетворив Фонтенбло у центр нового мистецтва, в колиску французького ренесансу.

3) Ліон – адміністративний центр департаменту Рона, Ліон представляє собою другу за численністю міську агломерацію Франції. Особливої уваги заслуговує абатство Сен – Мартен , засноване у 10 столітті, собор святого Іоанна, будівництво якого зайняло три століття, оновлена нещодавно церква Сен – Нізьє, яка була споруджена у 15 столітті. Центральне місцезнаходження Ліона, зручні річкові шляхи і достатньо незалежний комунальний статус дозволили місту вже у 15 столітті стати одним із центрів промислового виробництва.

В місті багато музеїв. Музей образотворчого мистецтва має багато зібрань живопису 19 – 20 століття, скульптур, художніх виробів. В цьому відношенні він – другий після Лувра.

У Фонді фотографії зібрані унікальні колекції художніх мініатюр.

Трьохзірковий готель Comfort Hotel Lyon – розташований в самому центрі старого міста Ліон. Готель пропонує 35 затишних номерів. Недалеко від готелю 18 століття знаходяться всі визначні пам’ятки міста.

В номері: кондиціонер, радіо, супутникове телебачення, сервіс в номер, прямий телефон, фен.

В готелі: ресторан, конференц – зала, пральня, ліфт, камера схову, оренда машин, Інтернет.

4) Куршевель

Куршевель розташований в центрі Трьох Долин, в самій великій горно лижній області світу. Цей курорт має репутацію самого престижного та елітного (див. рис..3 ).

Курорт розташований на чотирьох рівнях: 1300 метрів, 1550 метрів, 1650 метрів, 1850 метрів, і дає можливість захопливого катання для гірськолижників всіх рівнів підготовки. По своїй суті Куршевель – грандіозний комплекс, прекрасно вписаний в ландшафт. Щорічно в Куршевель проводяться змагання і етапи кубка Світу. Сніг тут гарантований протягом всього сезону.

У закритому спорткомплексі курорту проводяться хокейні матчі, виступають відомі спортсмени та фігуристи. Тут є три постійні траси для спалому, олімпійський каток, траси для лижного кросу, стінки для альпіністів. Куршевель – ідеальне місце для тих, хто звик відпочивати на якісних та гарних курортах.

Двозірковий готель Eglon – розташований всього в 150 метрах від центру станції Куршевель, недалеко від підйомників. Двоповерховий готель пропонує розміщення в 34 номерах, а також цілу гаму розваг: бігові лижі, нічне катання на лижах, сноуборд, санки, боулінг, ресторани з національною та інтернаціональною кухнями, нічні клуби, дискотеки.

В номері: радіо, прямий телефон, супутникове телебачення, сервіс в номер, напруга 220 В.

В готелі: бар, ресторан, конференц – зал, цілодобове обслуговування, пральня, басейн, ліфт, автостоянка, прокат автомобілів, камера схову.

5) Діснейленд (див. рис..7). Паризький Діснейленд – найпопулярніша у Франції туристична визначна пам’ятка, яку відвідують щорічно в два рази більше відвідувачів, аніж Ейфелева вежа чи Лувр. Працює 365 днів на рік, влітку з 9.00 до 23.00, а взимку з 9.00 до 18.00. Знаходиться Діснейленд у 32 кілометрах від Парижу. Тематичний парк пропонує до уваги атракціони, паради та шоу. Програми пропонуються на шести мовах: англійській, французькій, німецькій, голландській, іспанській та італійській.

Кожного дня о 15 годині на Головній вулиці проходить парад персонажів улюблених казок та мультфільмів: Аладинів, Русалоньок... (див.рис.8).Вечорами тіж самі персонажі крокують у вбраннях з електричних лампочок.

Євро – Діснейленд традиційно ділиться на 5 основних зон – країн:

Головна вулиця Main street - американське містечко 19 століття. Тут розташована станція, звідки відправляється потяг по всьому парку.

Франтерленд (Frontiеrland) - багато із самих популярних атракціонів парку ( 10 атракціонів + невеликий зоопарк) знаходяться тут. Франтерленд – це світ Вестерну з величезною Гримливою горою по центру. Навколо гори невеличке озеро, де можна покататися на шлюпці чи індіанському каноє. На одному з берегів розташувалось Індійське селище „Покахонтас”, а неподалік лавки із шляпами, тир, ресторан. На іншій стороні у Замка Привидів розміщені найефективніші диснеївські дива аудіо анімації.

Адвенчерленд ( Adventureland ) – країна пригод. Тут знаходиться один із головних атракціонів Пірати Карибського моря.

Фентезиленд ( Fantasyland ) – улюблена країна маленьких відвідувачів парку, що починається одразу за Центральною площею. Біля стін старовинного замка, де в одній із висотних башток зачарована Спляча Красуня, вас зустріне, вогнедихаючий дракон. Недалеко ви знайдете маєток Пітера Пена.

Діскаверіленд ( Discovaryland ) – машина часу, зіркова подорож з персонажами „Зіркових Війн”, підводний світ „Наутілуса”.

Парк Walt Disney Studios надає унікальну можливість побувати по ту сторону екрану кінотеатру. У секторі Production Courtyard Вам відкриють таємниці спец ефектів класичних диснеївських фільмів. У Backlot можливо промчатися на американських гірках. Animation Courtyard - світ мультиплікації – тут можна самому спробувати намалювати мультфільм.

Disney Village розташований поміж парком та готелем. Тут кожен знайде зайняття за смаком: купити сувеніри, відвідати ресторани, численні дискотеки, клуби, відвідати концерт під відкритим небом, а також побувати в музеї – магазині самої найпопулярнішої у всьому світі ляльки Барбі.