Смекни!
smekni.com

Тематичні ресторани у сфері туризму (стр. 2 из 2)

Вечеря в морському царстві дійсно залишиться одним з найяскравіших вражень подорожі, а якщо ще вдасться сфотографуватися на фоні однієї зі стін подібного закладу, то і друзям буде, чим похвалитися. До речі, в перекладі з місцевої мови Ithaa означає «перлина».


3.2 Ресторан «O'Noir Montreal»

O'Noir Montreal - «темний» ресторан ... Інтер'єри ресторану виконані в темних барвах, а зустрічають і проводжають гостей до столиків офіціанти в приладах нічного бачення. На території ресторану заборонені запальнички, мобільні телефони та інша ілюмінація. Перший подібний заклад відкрився в 1999 році в Цюріху, з тих пір ідея стала настільки популярною, що сьогодні втемну повечеряти можна майже в будь-якій країні світу - Франції, Німеччини, Англії, Канаді, США, Росії, Австралії, Китаї ... А в Канаді ще і зі сліпими офіціантами ...

Головне в ресторані - це ті смакові відчуття, які отримує людина при споживанні їжі. Іноді будь-яка атмосфера може здатися чимось зайвим. Саме так справи йдуть в мережі ресторанів O'Noir Montreal.

Концепція даного ресторану одночасно проста і складна. Відвідувачі їдять у цілковитій темряві. Тобто все приміщення ресторану оповите повною темрявою. Весь процес поглинання їжі проходить в непроглядній пітьмі, завдяки чому можна зосередитися на тих смакових відчуттях, які супроводжують прийом їжі.

В цілому, виходить досить цікавий заклад. Єдине, що з комфортом тут не надто просто - незручно.

Половина обслуговуючого персоналу - сліпі офіціанти. Мета - соціальна реабілітація сліпих людей, яким неможливо повернути зір. Сенсорне відчуття від їжі в темряві відрізняється від звичайного сприйняття. Наприклад, смак овочів відчувається гостріше, а біла риба стає позбавленою смаку. Кухарі та інший обслуговуючий персонал ресторану - звичайні люди. У ресторані не тільки пропонують їжу, а й влаштовують музичні вечори та дегустацію вин.


ВИСНОВКИ

В ході роботи автор розглянув тематичні ресторани на прикладі чотирьох найцікавіших - Cabbages & Condoms, Maid Cafe, Ithaa, O'Noir Montreal. Ми з’ясували роль та значення тематичних ресторанів у сфері туризму (всі подібні заклади сприяють розвитку туризму в світі, придають місцям відпочинку екзотики), особливості таких закладів харчування, проаналізували опубліковані джерела з матеріалами на дану тему.

Людей завжди приваблює щось незвичайне, оригінальне, нетрадиційне. Тематичні ресторани – це саме ті заклади, які можуть задовольнити не лише голод, а й жагу до отримання нових відчуттів. Вони прагнуть створити таку атмосферу, в якій гості відчувають не просто комфорт, а й причетність до того, що відбувається, опиняючись в самому вихорі подій.

Отже, тематичні ресторани відіграють значну роль в громадському житті загалом та розвитку туризму зокрема.


СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1. Моисеева Н. Любители острых ощущений // Вокруг света. – 2008. - № 11 (2818). – С. 10-13.

2. Платунов Е. Удивительные рестораны // Міжнародний туризм. – 2008. – С. 19-20. - №1.

3. Эгертон-Томас К. Ресторанный бизнес. Как открыть и успешно управлять рестораном. – М.: РосКонсульт, 1999. – С. 55-56.

4. http://vz.ru/columns/2007/8/29/104005.html

5. http://www.lookatme.ru/flows/eda/posts/63651-samyie-neobchnyie-restoranyi-mira

6. http://rosinox.ru/articles/14.htm

7. http://www.kedem.ru/voyaj/restaurant/20090731-rest/