Смекни!
smekni.com

Особливості розвитку спорту в Обєднаних Арабських Еміратах (стр. 3 из 3)

Перегони на моторних човнах

Історія перегонів на моторних човнах в Об’єднаних Арабських Еміратах бере свій початок в далекому 1962 році, коли два ентузіасти – Молініарі та Шульц – зібрали перші спортивні катамарани. Проте офіційно перший чемпіонат був проведений лише через 19 років – у 1981 році. Тепер цей вид спорту має в країні багато послідовників, особливо з того часу, коли національні команди, конкуруючи і вдома і за кордоном, домоглися світового визнання в цьому спорті.

Об’єднані Арабські Емірати створили свою історію в пергонах на моторних човнах, коли команда країни виграла два Світових Офшорних турніри UIM класу двічі в травні 1998 року.

Перегони на моторних човнах проводяться протягом року в Об’єднаних Арабських Еміратах. Вони досягають свого піку в грудні в DubaiDutyFreeGrandPrix, які проводяться Міжнародним Морським Клубом Дубаї (DIMC).

Чемпіонат світу з водно-моторного спорту був задуманий як аналог автомобільної Формули-1. Водна Формула-1 – це прекрасне видовище: яскраві спортивні катамарани неначе летять над водою, підіймаючи бризки і женучи до берега хвилі. Традиційно перегони Формула-1 проводяться наступним чином: акваторія Халід Лагуни навколо острову розмічається трьома-чотирма буйками так, щоб довжина кожної прямої ділянки траси була не більш ніж 850 м. Загальна довжина водної траси зазвичай складає 2011 м. Згідно прийнятих правил, нові учасники стартують через 5 секунд після визнаних фаворитів. Найвигідніші позиції на старті займають 6 човнів, які показали найкращі результати в кваліфікаційних заїздах. Основний етап перегонів продовжується близько 45 хвилин, і переможцем змагань вважається той, хто першим пройшов встановлену кількість кругів. Після фінішу першого останні доходять до кінця початого кола.

Парусний спорт

Постійний і передбачуваний вітер, повільні течії та тепла вода створюють ідеальні умови для парусного спорту. Сучасні перегони на парусах організовані по всій країні як на місцевому, так і на міжнародному рівні. В жовтні 1998 року національна команда Об’єднаних Арабських Еміратів, яка конкурувала за кордоном вперше, виграла LaserClass чемпіонат в Олександрійській Регаті. Такою командою біли Роберт Карвер, Акил Ісмаіл, Алі Еста, Султан Халеб та Абдула Мубарак.


Інші види спорту

Боулінг

Британський археолог сер Фіндерс Петрі знайшов в єгипетській гробниці 5200 р. до н.е. предмети, схожі на кулі та кеглі. Так давньоєгипетська версія історії боулінга стала найпопулярнішою, проте виразні документальні свідчення перетворення гри з кулями та кеглями на сучасний 10-кегельний боулінг датуються лише кінцем 19 століття нашої ери.

В боулінг в Об’єднаних Арабських Еміратах грають навіть перші особи країни. Особливо популярний боулінг в наш час серед місцевої молоді, тут проходять чемпіонати і змагання з цього дивовижного та захоплюючого виду спорту на міжнародному рівні.

В цьому році Міжнародний Боулінг-центр Халіфа в Об’єднаних Арабських Еміратах в Спортивному містечку Zayed, який має 40 доріжок, прийняв Щорічну Міжнародну Першість з Боулінгу в квітні 1999 року та Світову першість з боулінгу FIQ в листопаді цього ж року. Остання подія обєднала навколо себе понад 80 країн з 2 командами від кожної.

Автомотоспорт

Розповідь про спорт Об’єднаних Арабських Еміратів була не повною без розповіді про авто- та мотоспорт. Пристрасть жителів ОАЕ до швидкої їзди видно, коли дивишся на те, як молодь носиться на спортивних автомобілях і мотоциклах по піщаних дюнах на божевільних швидкостях. Доказом тому є Мохаммед бін Сулайєм, національний герой ОАЕ – дев'ятикратний чемпіон Близького Сходу по ралі.


Більярд

DubaiClassic – головна дата в календарі більярдних подій з міжнародними зірками, які конкурують за великі призи. Цей вид спорту має велику місцеву підтримку, і команда більярду Об’єднаних Арабських Еміратів ще раз підкреслила регіональне лідерство на восьмому AGCC чемпіонаті в Ер-Ріяді. Асоціація Більярду Об’єднаних Арабських Еміратів продовжує сприяти молодим талантам введенням спеціальної програми в школах. Згідно цієї програми найталановитіші гравці відбираються для подальших тренувань з метою надання більший широкої основи національній спортивній команді Об’єднаних Арабських Еміратів.


Список використаних Інтернет-ресурсів

1. www.uaecricket.comРада з крикету Абу-Дабі

2. www.emsf.ae Федерація авто мотоспорту Еміратів

3. www.uaefed.com Федерація кінного спорту та скачок

4. www.uaechess.orgШахова федерація Об’єднаних Арабських Еміратів

5. www.uae-football.org.ae Футбольна асоціація Об’єднаних Арабських Еміратів

6. www.ugagolf.com Асоціація гольфу Об’єднаних Арабських Еміратів

7. www.adcombat.com Асоціація боротьби Об’єднаних Арабських Еміратів

8. www.uaeinteract.com/camelracing Скачки на верблюдах

9. www.uaeinteract.com/cricket Крикет

10. www.uaeinteract.com/endurance Перегони на витривалість

11. www.uaeinteract.com/football Футбол

12. www.uaeinteract.com/golf Гольф

13. www.uaeinteract.com/horseracing Скачки

14. www.uaeinteract.com/motorsports Автомотоспорт

15. www.uaeinteract.com/powerboats Моторні човни

16. www.uaeinteract.com/tennis Теніс

17. www.uaeinteract.com/watersports Водний спорт