Смекни!
smekni.com

Розробка туристичного туру на Багамські острови (стр. 2 из 5)

Вулицю Бей-стріт, яка також знаходиться в самому серці міста, варто відвідати тим, для кого кращий відпочинок – це шоппінг! Ось вже де по-справжньому розгуляється душа істинного майстра покупок. Магазинів тут просто величезна кількість, а ціни – доволі доступні.

Але не лише своїми магазинами знаменита ця вулиця. Тут також знаходиться Будинок парламенту та гарний Роусон-сквер.

Для тих, хто бажає насолодитися краєвидами бухти Нассау, запрошує до себе чудова набережна Принца Джорджа. Величезні круїзні лайнери, що стоять у затоці на причалі, не залишать байдужим нікого.

Також, для тих, хто цікавиться природою островів, завжди відчинені двері ботанічного саду «Аластра-Гарденс», де представлені найрізноманітніші види тропічних та субтропічних рослин.

Фріпорт

Фріпорт (англ. Freeport) - місто і зона вільної торгівлі на острові Велика Багама, розташований приблизно в 160 км (100 миль) на схід-північний-схід від Форту Лодердейл (Південна Флорида). Його ім'я носить один з районів Багамських островів.

У цих місцях в 1700-х роках пірати неодноразово влаштовували стоянки своїх суден. У прибережних зонах нерідко виникали стихійні ринки, де заповзятливі торговці задешево скуповували рабів і награбоване добро. Після викорінення піратів острови прийшли в занепад.

У 1955 році Уоллесу Гроувза (англ. Wallace Groves), фінансист з Віргінії, що займається деревообробної промисловістю на острові, багамський уряд надав 200 кв.км (50 тис. акрів) боліт і пусток. На цій землі було збудоване місто Фріпорт, який став другим за чисельністю населення містом Багам (26 910 в 2000 р.) після столиці, Нассау. Сам Фріпорт налічує 26 910 жителів.

Портове управління Великі Багами (англ. Grand Bahama Port Authority - GBPA) управляє зоною вільної торгівлі відповідно до договору Хоуксбілл-Крік , підписаному в серпні 1955 року, за яким уряд Багам погодився, що підприємства в зоні вільної торгівлі Фріпорта не будуть платити податки до 2054 року. Площа наданих земельних ділянок зросла до 558 кв.км (138 тис. акрів).

У гавань Фріпорта можуть заходити навіть самі великі судна, вона має в своєму розпорядженні морський вокзал для круїзних суден, контейнерним портом і верфями для яхт і судів. Міжнародний аеропорт Великих Багам щорічно обслуговує майже 50 тисяч авіарейсів.

Туризм поряд з торгівлею є джерелом доходів бюджету міста, щорічно залучаючи понад мільйон туристів. Велика частина туристичної галузі базується в прибережному передмісті Лукайя (Lucaya), ім'я якого (але тільки ім'я) походить від доколумбових мешканців острова - лукайя. Місто часто рекламується як 'Фріпорт / Лукайя.

Вартість туристичної путівки (ваучера) можна обрахувати за формулою:

,

де W - вартість турпакету для одного туриста (в національній валюті або в € залежно від напрямку туру: внутрішній тур - виключно в національній валюті; іноземний тур - в €; зарубіжний тур - комбінований, коли обрахунки за послуги в межах держави провадяться в національній валюті, поза її межами - в €; за умов співробітництва на безвалютній основі обрахунки провадяться в €);

С - вартість основних послуг за умовами туру = 57 000$;

Д - вартість додаткових послуг, включених до ваучера за бажанням туриста = 7 000$;

П - податки та інші види обов'язкових сплат = 2000$;

Н - прибуток туроператора = 12000$;

3 - знижки, що надаються туроператором туристу з окремих видів послуг тур пакету ;

К (+/-) - комісійна винагорода турагента, де (+) є націнкою до ціни турпакету, визначеною туроператором, а (-) означає знижку, що надається туроператором турагенту = 3000$;

Ч - чисельність туристів в групі = 15;

Р - кількість осіб, що супроводжують групу за даним маршрутом = 3.

Отже, вартість даної путівки буде дорівнювати :

W= 57 000$ + 7 000$ + 2000$ + 12000$ +3000$/15+3= 4500$


Висновок

Розроблений туристичний маршрут охоплює Багамські острови. Проживання та екскурсії в місті Нассау. А також екскурсії в місто Фріпорт та на Кораловий риф. На відпочинку туристи перебуватимуть повних 7 днів, з яких 4 є вільними, тобто турист має можливість самостійно обирати екскурсію, шопінг чи просто пляжний відпочинок. Вартість даного туру4500$.

В ціну пакету входить :

• зустріч представником компанії;

• проживання в готелі 4*, за типохарчування напівпансіон

• оглядові екскурсії згідно програми;

• страхування (групове);

• супровід гіда-керівника по всьому маршруту;

Не входить :

• рекомендовані програми, вхідні квитки в екскурсійні об'єкти;

• проїзд в громадському транспорті;

• особисті витрати (обіди, вечері, сувеніри);


Додаток

УГОДА на готельне обслуговування

м. Готель «Турист»", надалі іменоване „ГОТЕЛЬ" (м. Рівне 33027, Рівненська обл., вул. Київська, 36 Відстань від вокзалів: залізничний - 3 км, аеропорт - 10 км, автовокзал - 100 м ), в особі директора Михаиловської Людмили Олександрівни, що діє на підставі Статуту, з однієї сторони, та, надалі іменоване „АГЕНТ", в особі --------, Що діє на підставі Статуту, з другої сторони, далі разом іменовані - „СТОРОНИ", а кожне окремо „СТОРОНА", уклали цю Угоду, надалі іменовану - „УГОДА", про наступне:

1.МЕТА І ПРЕДМЕТ УГОДИ

1.1.За цією УГОДОЮ ГОТЕЛЬ зобов'язується на підставі ЗАМОВЛЕНЬ АГЕНТА надавати КЛІЄНТАМ ОСНОВНІ ГОТЕЛЬНІ ПОСЛУГИ, за умови їх оплати АГЕНТОМ в інтересах КЛІЄНТІВ у порядку визначеному цією УГОДОЮ, а також надавати КЛІЄНТАМ ДОДАТКОВІ ГОТЕЛЬНІ ПОСЛУГИ, за умови їх замовлення і оплати АГЕНТОМ в інтересах КЛІЄНТІВ та їх самостійного замовлення і оплати КЛІЄНТАМИ на місці у ГОТЕЛІ.

1.2.В межах цієї УГОДИ, АГЕНТ діє від імені та в інтересах КЛІЄНТІВ, виступаючи їх представником перед ГОТЕЛЕМ. Для цілей цієї УГОДИ вважається, що відносини з приводу користування (споживання) ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ, виникають та існують безпосередньо між КЛІЄНТАМИ та ГОТЕЛЕМ. За цією УГОДОЮ АГЕНТ несе обов'язки та має права, що стосуються безпосередньо нього, у тому числі щодо оплати замовлених ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ (крім випадків, коли оплата здійснюється самими КЛІЄНТАМИ), своєчасного направлення ЗАМОВЛЕНЬ, їх скасування (анулювання), сплати на користь ГОТЕЛЮ штрафів, передбачених цією УГОДОЮ, відшкодування збитків, завданих КЛІЄНТАМИ ГОТЕЛЮ тощо.

1.3.Відносини, що виникатимуть між СТОРОНАМИ в межах цієї УГОДИ, окрім умов цієї УГОДИ, регулюються також положеннями чинного законодавства України з питань туризму та готельного обслуговування, зокрема Законами України „Про туризм", „Про захист прав споживачів", Правилами користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг, затвердженими наказом Державної туристичної адміністрації України № 19 від 16.03.2004 року, іншими нормативно-правовими актами України.

2.ПОРЯДОК ЗАМОВЛЕННЯ ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ

2.1.За цією УГОДОЮ ГОТЕЛЬ, за загальним правилом, зобов'язується приймати ЗАМОВЛЕННЯ та надавати КЛІЄНТАМ

ГОТЕЛЬНІ ПОСЛУГИ, виключно за умови наявності в нього вільних номерів та інших для цього можливостей.

ЗАМОВЛЕННЯ вважається поданим ГОТЕЛЮ, якщо воно надійшло до ГОТЕЛЮ за допомогою поштового (за адресою ГОТЕЛЮ, зазначеною у цій УГОДІ) або факсимільного зв'язку (тел./факс (0362) 26-74-13,608-222 )

ГОТЕЛЬ не несе обов'язків із надання КЛІЄНТАМ ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ, ЗАМОВЛЕННЯ яких було подано ГОТЕЛЮ АГЕНТОМ з порушенням строків, що зазначені у цій УГОДІ.

2.2.Підставою для надання КЛІЄНТАМ ОСНОВНИХ ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ, у відповідності з цією УГОДОЮ, є відповідне ЗАМОВЛЕННЯ, своєчасно подане АГЕНТОМ та прийняте і підтверджене ГОТЕЛЕМ, у порядку, що визначений цією УГОДОЮ.

2.3.У ЗАМОВЛЕННІ АГЕНТА повинно бути вказано:

для КЛІЄНТІВ та ГРУП КЛІЄНТІВ: - прізвище та ім'я КЛІЄНТА (КЛІЄНТІВ);

дата та час заїзду та від'їзду КЛІЄНТА (КЛІЄНТІВ); тип та кількість необхідних номерів; наявність дітей у віці до 12 (дванадцяти) років; країна, громадянином якої є КЛІЄНТ (КЛІЄНТИ); форма оплати; номер цієї УГОДИ;

посада, прізвище та підпис особи, що склала ЗАМОВЛЕННЯ;

2.4.У разі направлення до ГОТЕЛЮ ГРУП КЛІЄНТІВ, АГЕНТ зобов'язаний окрім відповідного ЗАМОВЛЕННЯ, не пізніше ніж за 7 (сім) календарних днів до дати заїзду відповідної ГРУПИ КЛІЄНТІВ, у формі та порядку передбачених цією УГОДОЮ для ЗАМОВЛЕНЬ, також направити до ГОТЕЛЮ остаточний перелік осіб, що входять до складу вказаної ГРУПИ КЛІЄНТІВ. В іншому випадку ГОТЕЛЬ не гарантує надання ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ відповідній ГРУПІ КЛІЄНТІВ.

2.5.За цією УГОДОЮ, АГЕНТ має право, у межах своєчасно поданого ним ЗАМОВЛЕННЯ, замість КЛІЄНТІВ, що попередньо були зазначені у вказаному ЗАМОВЛЕННІ, направити до ГОТЕЛЮ інших КЛІЄНТІВ, за умови обов'язкового письмового інформування про це ГОТЕЛЮ, у спосіб, передбачений цією УГОДОЮ для відправлення ЗАМОВЛЕНЬ, не менше ніж за 24 години до запланованої дати заїзду КЛІЄНТІВ, а також за умови, що при цьому не змінюються терміни розміщення КЛІЄНТІВ, типи та кількість замовлених номерів, інші параметри, вказані у відповідному ЗАМОВЛЕННІ.

2.6. Розміщення КЛІЄНТІВ у ГОТЕЛІ гарантується ГОТЕЛЕМ та є його обов'язком лише за умови пред'явлення КЛІЄНТАМИ документів, які посвідчують їх особу, а саме: паспорту громадянина України, дипломатичного або службового паспорту, посвідчення водія (тільки для громадян України), паспорту громадянина України для виїзду за кордон, національного паспорту іноземного громадянина або документу, що його замінює, візи на право перебування в Україні, інших документів, необхідність пред'явлення яких при розміщенні у ГОТЕЛЯХ, передбачена чинним українським законодавством з питань туризму і готельного обслуговування.

Наявність та оформлення документів, необхідних для в'їзду КЛІЄНТІВ в Україну та (або) розміщення їх у ГОТЕЛІ, забезпечується АГЕНТОМ або КЛІЄНТАМИ самостійно, в залежності від характеру домовленості між ними. За цією УГОДОЮ ГОТЕЛЬ не нестиме жодної відповідальності, якщо через відсутність у КЛІЄНТІВ необхідних документів, їх в'їзд в Україну та (або) розміщення у ГОТЕЛІ виявляться неможливими.