Смекни!
smekni.com

Туристсько-рекреаційний потенціал Марокко (стр. 4 из 5)

Готелі Агадиру: RoyalAtlas(5*) розташований в центрі міста на першій береговій лінії на пляжі Агадіра. Будівля готелю побудована у формі підкови, сучасне і оригінальне, з прекрасним садом і найдорожчими породами пальм. TafouktBeach (5*) розташований на прекрасному березі океану і має свій приватний піщаний пляж, 10 хв. до центру міста і в самому центрі курортної зони. 155 номерів в 2-х поверхових бунгало і в новому 3-х поверховому корпусі. Великий басейн декорований піратським кораблем. Протягом усього дня розважальні програми. AmadilBeach (4*) розташований на березі океану, в безпосередній близькості від пішохідної зони курорту. 312 стандартних номерів і 14 с’ютів розташовані в 4-х поверховому сучасному будинку з 3-ма панорамними ліфтами. У просторому холі готелю розташувалися магазини, кіоски, 3 ресторани: міжнародний, марокканський, рибний, італійський бар, бар з живою музикою, бар з кращими марокканськими та французькими винами, бар біля басейну і снек-бар на пляжі, розважальний центр Alcazar – вечеря з фольклорним і міжнародним шоу, нічний клуб, шоу-програми. Anezi(4*) розташований в центрі туристичної зони, 300 м від пляжу. Tagadirt(3*) побудований на території великого парку (3 гектари), оточений пишним садом. AeganaAgadir(3*) повністю реконструйований 6-ти поверховий корпус оточений прекрасним парком з екзотичними деревами і квітучими чагарниками. Туристи користуються міським пляжем. Нічний клуб – щодня.

Готелі Касабланки:LeRoyalMansour (5*) кращий готель в центрі міста, 159 стандартних люкс-номерів. RiadSalam(5*) розташований на узбережжі Corniche, 5 км від центру. В готелі: 140 стандартних номерів, 12 с’ютів. ElKandara(4*) розташований в новій частині міста. В готелі 340 стандартних номерів, 11 с’ютів. RamadaLesAlmohades(4*) розташований в декількох хвилинах їзди від пляжу, полів для гри в гольф і тенісного клубу. Він пропонує зручні номери в центрі Касабланки. Гостей очікують лаундж, піано-бар і патіо в саду. Насолоджуйтеся стравами інтернаціональної і місцевої кухні. Для зручності гостей на стійці реєстрації надаються сейфи. Гості можуть також скористатися послугами няні, прокату автомобілів, обміну іноземної валюти і пральні. В готелі приймаються всі основні платіжні картки. Agiad(3*) розташований в центрі ділового району Касабланки готель має в своєму розпорядженні усім необхідним для приємного відпочинку або ведення бізнесу.

Готелі Марракешу:KenziMenaraPalace(5*) розташовується у власному великому парку і побудований в традиційному арабо-мавританському стилі. KenziSemiramis(5*) був повністю реконструйований у 1996 році. Розташований на площі чотири гектари в тихому, затишному місці, пальмовому оазисі Маракешу. Басейн готелю оточений екзотичним садом. У готелі 181 номер і с’юти. Номери просторі, мають балкони, що виходять в сад. В готелі: 4 ресторани (марокканський, європейський, італійський ресторан біля басейну). В саду готелю – комфортний бар. Oudaya(4*) розташований в центрі міста. Виконаний у традиційному марокканському стилі, в декількох хвилинах ходьби від головної вулиці Маракеша – авеню Мохамеда V, неподалік від ж / д та автобусної станцій. 77 номерів (кондиціонер, телефон, ванна). У готелі ресторан з інтернаціональною кухнею, марокканський ресторан з прекрасним панорамним видом на гори Атлас, басейн, бари, численні магазини. GoldenTulipFarah(4*) цей сучасний готель розташований в житловому районі Марракеша, всього в 10 хвилинах ходьби від Медини. Усі номери повністю обладнані, декоровані яскравими квітами і обставлені дерев’яними меблями. HotelAli(3*) розташований дуже вдало, близько від центру міста.

Готелі Фесу:Nouzna(5*) розташований поруч з центром міста. В готелі: 59 номерів, 1 с’ют, 2 ресторани з європейською і місцевою кухнею, бар, панорамне кафе на терасі 7-го поверху, нічний клуб. MoulaYacoub (4*)має архітектуру, якісно виконану в сучасних марокканських традиціях. Керівництво готелю високого рівня, весь персонал має медичну освіту, забезпечений сучасним медичним обладнанням. Є термальне джерело.FesInn(3*) знаходиться в центрі м. Фес, у Новому місті, в 10 хвилинах від Старого міста – Медіна, де розташована більшість пам'яток древнього міста. Комфортабельний готель побудований в марокканському стилі, що поєднує арт-деко та арабо-мавріканскій стиль. Добре обладнаний готель з невеликим красивим садом і фонтанами пропонує туристам якісний сервіс і всі сучасні умови для гарного відпочинку.

Готелі Ес-Севейри:RiadAlMadina(4*) розташований в Медині міста, в центрі його стародавньої частини. Оформлений декорацією ХVI-XVIII століття. Прекрасний внутрішній дворик, салон-бар в стилі султанської кімнати відпочинку. У готелі 27 кімнат і 3 с’юти в стилі істинно мавританського стародавнього султанату. Пропонується як родзинка короткочасного відпочинку під час подорожі по країні. Є кафе-ресторан і сауна. RyadMogador(4*) розташований при в'їзді в місто Ес-Сувейра, в 300 метрах від узбережжя. Дуже тихе і спокійне місце. В готелі: 140 номерів, 16 с’ютів, в центральній частині красивий басейн і Андалузький сад. VillaMaroc(3*) розташований в центрі міста. В готелі – 7 стандартних номерів, 6 с’ютів, 2 апартаменти.

3.2 Санаторно-курортне господарство

Відпочинок в санаторіях Марокко називають лікуванням без лікарень. Лікування в санаторіях країни проводять на сучасному рівні, використовують найновіші методики фармацевтики та фітотерапії, бальнеології та фізіотерапії, пропонують широкий спектр оздоровчих процедур. Це найбільш великий і глибокий вид лікування, який сприяє не тільки боротьбі з хворобою, а й зміцненню імунітету, загального фізичного і психічного стану людини, змученого хронічними хворобами, втомою і несприятливою екологічною ситуацією в містах.

Відпочинок в санаторіях Марокко і лікування з використанням природних факторів у даній місцевості відомо давно. У кращих санаторіях Марокко ви не відчуєте так обридлого пресингу міста, метушні і проблем. Тут ви зможете цілком і повністю відключитися від щоденних переживань і турбот, цілеспрямовано зайнятися здоров'ям і успішно відновити сили. Природні методики санаторіїв країни мають високу цінність, їх комплексне застосування дає максимальний ефект.

Курорти Марокко: Агадир, Укаймеден, Ес-Сувейра, Сафі, Касабланка, Рабат, Танжер, Сеута, Фес, Мекнес.

Білосніжний Агадир вважається перлиною сучасного туризму в Марокко. Курорт розташований в мальовничому куточку на березі Атлантичного узбережжя у долині Су, захищеної горами Високого Атласу від спеки пустелі. Тут панує атмосфера європейського курорту. Пляж Агадиру простягається вдалину на 10 кілометрів. Покритий золотим піском і обрамлений зеленню евкаліптів і сосен, він визнаний найкрасивішим і самим гостинним з усіх марокканських курортів.

З VIII століття до н.е. тут стали влаштовувати свої поселення фінікійці. У середні століття місто перейшло до португальців, які спорудили порт і з тих пір Агадир став великим торговим портом. У 1960 році, після руйнівного землетрусу, він перетворився на купу каміння.

Зараз, після відновлення, Агадир дуже схожий на європейські курорти, тут немає вузьких старовинних вуличок, характерних для східних міст, зате є численні бари, ресторани, кафе і магазини, місцеві жителі дуже сучасні – жінки практично не носять національних костюмів. У межах міста розташований найкращий піщаний пляж Марокко з відмінними умовами для водного спорту – серфінгу, морських прогулянок на яхтах і рибалки.

Уздовж узбережжя тягнеться широкий бульвар Мухаммеда V, а в окрузі налічується більше 40 готелів. На місці старого міста був створений меморіальний парк на згадку про жертви землетруси, про який нагадують руїни старого порту. Звідси, з стін, що збереглися, відкривається чудовий вигляд на місто. По четвергах у Агадир працює місцевий ринок. Рибний ринок також став однією з визначних пам'яток міста. На його величезній території продаються всілякі дари моря.

З міста постійно відправляються екскурсії по історичних місцях південного Марокко – стародавнім поселенням Тафраут і Тизніт, в район Іммузер з мальовничим водоспадом, у містечко Тарс, щоб провести вечір з національними танцями.

У 170 км на північ від Агадира знаходиться фортеця-порт Ес-Суейра. Тут спостерігається найбільша на узбережжі хвиля і дме постійний вітер, тому серфінгісти воліють збиратися саме тут, тим більше неподалік розташований великий центр серфінгу.

Відпочинок в умовах м'якого клімату Агадира сприяє позбавленню від стресів, загальною втоми і безсоння. Не так давно тут був відкритий французький центр таласотерапія, де вам запропонують пройти кілька курсів, що включають гарячі ванни, хаммам, мануальний масаж, грязьове лікування та лікування морськими водоростями.

Їтран – гірськолижний курорт близько Марракеша. Гори тут висотою більше 4 тис. метрів. Можна взимку кататися на лижах, а потім, спустившись з гір до моря, засмагати на сонечку в Агадирі.

Укаймеден – єдиний серйозний гірськолижний курорт Північної Африки, розташований на південь від Марракеша. Сезон триває з грудня по початок квітня. Снігу багато, висота курорту 2600 м над рівнем моря. Всього 10 трас, підйомники і інше устаткування – на рівні світових стандартів.

Чудова Ес-Сувейра. Це місто раніше іменувався Могадор. У ньому все дихає історією...

Одна з місцевих визначних пам'яток – практично незайманий часом ринок рабів. Саме тут було одне з небагатьох місць, де полонених африканців збирали для відправки на інший бік Атлантики. Серед численних історичних пам'яток – музей Сіді Мохаммеда бен Абдалла, скарбниця багатств місцевого мистецтва.

Прогуляйтеся уздовж вулиці Сігхайн. Ось вони – творці прекрасного, срібних справ майстри, гравірують довгі елегантні сережки, браслети для рук і ніг і різноманітні намиста. Пройдіть ще трохи і ви побачите, як проворні руки ремісників чаклують над чудовими комодами, інструктували туями, лимонним і чорним деревом, перламутром і сріблом. Можна прямо тут придбати вподобану річ для домашнього інтер'єру.