Смекни!
smekni.com

Рекреаційні комплекси Сіднея (стр. 5 из 5)

* Міст (Harbour Bridge). Його ще називають coat hanger - через те, що він схожий на гігантську вішалку. Це один з щонайдовших мостів в світі (503 метри) і один з кращих оглядових майданчиків з виглядом на порт.

* Королівський Ботанічний сад (Royal Botanic Gardens). Тут зібрана місцева флора, а також обширна колекція рослин зі всього світу. Відкритий з 7 годин ранку до заходу сонця. Найніжніші рослини поміщені в сучасні теплиці, в яких царює тропічний клімат. Це тропічний центр Сіднея. Відкритий з 10 до 16

* Опера (Sydney Opera House). Цю будівлю будували 14 років. У опері є кінозали, зали для симфонічних концертів, опери і балету, театральних спектаклів, виставкові зали, бібліотека, ресторани, бари. Відкрита з 9 до 16.

* Будинок королеви Вікторії (Queen Victoria Building). Величезний торговий комплекс під скляним куполом. Незчисленна кількість магазинів, кафе і ресторанів.

* Пляж Бонді (Bondi Beach). Найзнаменитіший в Австралії, тягнеться на кілометр в довжину. Тут золотий пісок і фантастичні хвилі, відповідно безліч серфінгистов, а також культуристів, сімей з дітьми і що просто загоряють - наодинці або парами.

* Пляж Мелні (Manly Beach). Добиратися краще на прогулочному катері. Тут дуже красива набережна. Багато сувенірних лавок і магазинчиків.

* Зоопарк в Торонга (Taronga Zoo). Розташований на березі моря. Звіри містяться тут у відкритих вольєрах з 1916 року. У зоопарку можна побачити типових австралійських тварин - кенгуру, собак дінго, качконісів, ведмедиків коала.

* The Rocks. Найстаріший район міста, розташований поряд з City. Тут багато старовинних будівель, музеїв, кафе, барів, магазинів, які відвідуються туристами зі всього світу. Історичний паб “Герою Ватерлоо”.

3.3 Сідней – найкрасивіше місто Австралії

Сідней по праву вважається найкрасивішим містом Австралії і одним з прекрасних міст миру.

Сідней розташований на горбах над прекрасною затокою який круглий рік заповнює безліч судів. Візитна картка Сіднея - це Опера Сіднея і міст Харбор Бридж , велич якого вражає туристів вже багато десятків років.

Одне з найбільш відомих туристичних місць в Сіднеї це Circular Quay . Звідси відкривається прерасний вигляд на будівлю опери і міст, тут знаходиться центральний причал поромів, які в Сіднеї є таким же суспільним транспортом як наприклад автобуси. Прогулянка на поромі це один з обов’язкових пунктів туристичної програми в Сіднеї.

Увечері Circular Quay і прилеглий історичний район The Rocks не менш прекрасні, види міста і вогні безлічі ресторанів і кафе ваблять до себе туристів.

Следущим обов’язковим пунктом програми безумовно є Дарлінг Харбор з його магазинами, ресторанами, чудовим Морським Музеєм а також Сіднеєм Акваріумом.

цікава можливість подивитися на місто з висоти представляється на телевізійній башті АМП Тауєр . Побродите по діловому центру серед хмарочосів, почуствуйте атмосферу бізнес-століци Австралії. Іськупатесь на найвідоміших пляжах Сіднея - Бондає і Менлі Полюбоватся видом Опери Сіднея, Моста і просто міста можна ще з двох обозревательних пунктів - Мілсонс поїнт і Міс Маквейрі Поїнт .

Якщо ви будете в Сіднеї напередодні Нового Року, обов’язково подивитеся приголомшливий Новорічний Салют. Хороші місця треба займати наперед, тому останній годинник старого року ви проведете в атмосфері величезного і веселого пікніка.

Висновки

Виконуючи курсову роботу, ми виконали ряд завдань, виходячи з яких можна зробити наступні висновки:

- Сідней чудово контрастне місто з безліччю архітектурних споруд модернізму.

- Це місто є серцем Австралії.

- Сі́дней, найбільше місто Австралії, головне місто штату Новий Південний Вельс, важливий економічний і культурний центр та порт.

- Сідней є економічною столицею Австралії, в місті знаходяться штаб-квартири багатьох транснаціональних корпорацій, Австралійська Фондова Біржа.


СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

· Українська Радянська Енциклопедія (видання друге), тт. 1, 10. К., 1977.

· Маркс К. Капітал, т. 1 [розд. 25]. К., 1954;

· Ленін В. І. В Австралії. Твори. Вид. 4, г. 19;

· Конституции буржуазных стран, т. 4. М.—Л., 1936;

· Андреева В. М. Австралия. М., 1956;

· Мухин Г. И., Потемкин М. П. Австралия. М., 1956;

· Дукмасов Н. А, К вопросу об экономической структуре Австралии. «Известия Всесоюзного географического общества», 1958, т. 90, в. 1;

· Милейковский А. Австралия. Очерк экономической географии. Л., 1937;

· Народы Австралии и Океании. Под ред. С. А. Токарева и С. П. Толстова. М., 1956;

· Очерки общей этнографии. Под. ред. С. П. Толстова, М. Г. Левина, Н. Н, Чебоксарова. М., 1957;

· Кучинский Ю, История условий труда в Великобритании и Британской империи. М., 1948; The Cambridge history of the British Empire, vol. VII, part 1. Australia. Cambridge, 1933;

· Greenwood G. Australia. A social and political history. Sydney. 1955;

· Петриковська А. Австралійська проза. «Всесвіт», 1958, № 6.