Смекни!
smekni.com

Концепція атомізму (стр. 4 из 4)

Механіка, аеродинаміка, гідродинаміка и. т.д.: Глибокий розгляд, основних принципів, різних динамічних явищ, відкрило невідому раніше закономірність, складних нелінійних, змінних процесів, які є основними діючими силами в будь-яких системах взаємодії, різних явищ і об'єктів. Завдяки новому, структурному розумінню всій взаємоскладності механічних процесів, виникли ефективні рішення, для вдосконалення різних технологій. А саме, нові види аеродинамічних поверхонь, гвинтів, крил, хвостових оперень, з складнішою і адаптивною до змінних, динамічних, нелінійних процесів, формою. Так само на подібних принципах, розробляються вдосконалені конструктивні рішення, для простих і складних динамічних систем, в різних технологіях загального порядку.

Біотехнології: Теоретично і практично обгрунтовано, то що, всі види біологічних істот, на польовому рівні організації матерії, складаються з складної сукупності електромагнітних згустків, різної енергетичної властивості, при цьому пов'язані з більш високими в просторі часу, рівнем організації матерії, званим астральним миром. На основі цього, створюються нові технології управління біологічними властивості живих істот, від рослин до людини, через дію на їх польові структури, зовнішнім електромагнітним полем. Завдяки такому підходу, ми зможемо реалізувати, практично необмежений в можливостях, метод управління функціями, будь-якого живого організму. Створити технологію вічної молодості, для людини, зцілити від всіх видів захворювань і удосконалити наш вигляд, усиливши фізичні і розумові здібності. Розв'язати всі проблеми виробництва продуктів харчування, за рахунок створення понад урожайні види рослин з необхідними білковими, вітамінними и. т.д. властивостями.

Авіація, космонавтика: Нові технології в управлінні хімічно, фізичними, ядерними, просторовими процесами, електромагнітним полем, дозволяють отримати більш ефективне і енергетично активне, горіння різного палива, для збільшення потужності роботи авіаційних і ракетних двигунів. З'являється можливість проектування і створення космічних апаратів, здатних без великої кількості палива і не використовуючи ракетоносії, виходити в космос за принципом літака. А це, сприяє активному розвитку космічного туризму і всієї космічної індустрії. Управління густиною простору, дозволить створити левитуючі транспортні засоби, і перевести автомобілі в простори повітряного океану і космосу, вирішити всі види транспортних проблем. В подальшій перспективі, управління простором і часом, з більш глибоким проникненням в шар організації вселеної, дозволить вийти за межі швидкості світла і перебігу часу, і ми зможемо побудувати космічні кораблі, для міжзоряних польотів в реальному часі, за лічені дні добираючись до інших зірок[13].

Висновок

Звертаючись тепер до поняття континууму, ми можемо констатувати, що трактування цього поняття визначається тим, як той або інший філософ, математик або фізик вирішує проблему буття і становлення: чи усуває він взагалі один з цих “полюсів", як це робили елеати, з одного боку, і бергсоніанці - з іншою, або ж прагне знайти спосіб опосередкування, встановити зв'язок цих “полюсів", як це, власне, і робить більшість філософів і природодослідників, починаючи з Арістотелем і кінчаючи Декартом, Ньютоном, Лейбніцем, Кантом, Махом, Пуанкаре, Ейнштейном. Зрозуміло, кожний з названих учених вирішує цю задачу по-своєму, створюючи свою систему понять, і по-різному ставить проблему континууму.

Відзначимо ще один важливий аспект даної проблеми, якого ми дотепер не торкалися: цей аспект пов'язаний з поняттям нескінченності і з розрізненням актуальної і потенційною бесконічностей - розрізненням, із старовини і по сьогоднішній день визначаючим розуміння як природи безперервного взагалі, так і єства часу зокрема.

Інший підхід знаходить сучасна фізика, зокрема синергетика, вивчаюча складні системи різної природи, що самоорганізовуються. При цьому виникає питання про взаємовідношення неживої і живої природи, що веде до зміни парадигмальних принципів класичної (та і некласичної) фізики. Як відзначає В.З. Степін, в XX в. з'являється тенденція “усунути розриви між еволюційною парадигмою біології і традиційним абстрагуванням від еволюційних ідей при побудові фізичної картини миру”. Синергетіка має справу не із замкнутими, а з відкритими системами, які обмінюються енергією, речовиною і інформацією з навколишнім світом. Стани таких відкритих систем стають нестійкими, нерівноважними. Процеси, що відбуваються в нерівноважних системах, носять необоротний характер, і зрозуміло, що безповоротність часу - “стріла часу” - одержує в них вирішальну роль. Не випадково Ілля Пригожин підкреслює, що, на відміну від класичної фізики, синергетика повертає всі права становленню, в якому порядок виникає “з хаосу" - через флуктуації, тобто випадкові відхилення величин від їх середнього значення.


[1] Киракосян Г.Ш. Логическая физика элементарных частиц. – М.: Гном-Пресс, 2002. – с.11-12.

[2] Там же, с.21-22.

[3]Аистов И.В. Концепция современного естествознания. – СПб.: Питер, 2005. – с.33-34.

[4]Аистов И.В. Концепция современного естествознания. – СПб.: Питер, 2005. – с.45-47.

[5] Свиридов В.В. Концепция современного естествознания . – СПб.: Питер, 2004. – с.94-95.

[6] Свиридов В.В. Концепция современного естествознания . – СПб.: Питер, 2004. – с.98-99.

[7] Свиридов В.В. Концепция современного естествознания . – СПб.: Питер, 2004. – с.99-102.

[8] Верин О.Г. Энергия. Вещество и поле. – М.: Изд-во Контур, 2006. – с.12-15.

[9] Там же, с. 16-17.

[10] Штепа В.И. Единая теории Поля и Вещества с точки зрения Логики. Физические принципы натуральной философии. – М.: Букинист, 2006. – 38с.

[11] Лазовский В.Н., Лазовский С.В. Концепции современного естествознания. – М.: Эксмо, 2005. – с.117-118.

[12] Косинов Н.В. Конвергирующие поле – новое поле, рождающее вещество // Физический вакуум и природа. – 2004. - №6. – с.76.

[13] Вонсовский С.В. Современная естественно-научная картина мира. – М.: Физматкнига, 2006. – с. 603.