Смекни!
smekni.com

Діяльність Управління Пенсійного фонду України в м. Павлоград Дніпропетровської області (стр. 3 из 4)

З метою оперативного обслуговування відвідувачів, посилення відповідальності та контролю за організацією роботи зі зверненнями в управлінні Пенсійного фонду України в м. Павлоград Дніпропетровської області утворено відділ по роботі зі зверненнями громадян.

Удосконалюється система виїзних прийомів громадян за місцем їх проживання, на великих підприємствах, у територіальних громадах. Існує нагальна потреба у виїздах спеціалістів та керівників, особливо в індивідуальних виїздах до інвалідів з вадами руху, населення з віддалених сіл та селищ, мікрорайонів, вулиць. Адже впровадження нового пенсійного законодавства викликає багато питань у людей.

Для їх оперативного вирішення та надання інформації в друкованому вигляді щодо призначеного розміру, структури пенсійної виплати та інших правових питань, був придбаний ноутбук, який вміщує актуальну базу електронних пенсійних справ.


Організаційно-інформаційна робота

Організаційно-інформаційна робота проводилась у відповідності до планів роботи головного управління та управління ПФУ м. Павлоград Дніпропетровської області.

Здійснювався збір та узагальнення інформації на виконання доручень Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, постанов, наказів правління Пенсійного фонду України, головного управління, тощо.

Організована робота щодо популяризації та передплати відомчих видань журналу «Вісник Пенсійного фонду України», газети «Пенсійний кур’єр».

Важливим кроком стала активізація інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Протягом року проведено 19 семінарів та 22 засідання «круглі столи» з керівниками підприємств, установ, організацій. Здійснено 27 виїзних прийомів громадян. Щомісячно проводились «гарячі телефонні» лінії.

В друкованих місцевих виданнях, газетах «Західний Донбас». «Лава», «Вісник шахтаря», «Голос шахтаря» опубліковано 19 статей. Було 3 виступи на радіо «Самара». Вийшло в ефір 6 тематичних передач, присвячені реформуванню пенсійної системи. На «А-студії» щомісячно виходив «Економічний вісник» один з розділів якого піднімав питання Пенсійної реформи.

Особлива увага приділялася висвітленню діяльності органів фонду по забезпеченню наповнення бюджету коштами для виплати пенсій, посиленню платіжної дисципліни платників внесків, оприлюднювались списки підприємств – боржників, надавались роз’яснення щодо залежності майбутньої пенсії від повноти і своєчасності розрахунків з Пенсійним фондом.

Роз’яснювальна робота серед порушників платіжної дисципліни велась шляхом індивідуальних співбесід з керівниками таких підприємств, в результаті яких розроблялись заходи по ліквідації існуючих заборгованостей. Серед дисциплінованих платників велась робота по роз’ясненню необхідності підвищення розмірів заробітної плати як складової наповнення бюджету Фонду.

Матеріалами про хід пенсійного реформування постійно оновлювались інформаційні стенди в управлінні Пенсійного фонду України м. Павлоград.

Кадрове забезпечення

Робота з кадрами в управлінні Пенсійного фонду України в м. Павлоград Дніпропетровської області здійснюється відповідно до Програми кадрового забезпечення Пенсійного фонду України від 01 грудня 2003 року №20–2, наказами правління Пенсійного фонду України, чинним законодавством, планами роботи головного спеціаліста з кадрів.

Станом на 01.01.2006 р. штатна чисельність працівників управління Пенсійного фонду України в м. Павлоград Дніпропетровської області складає 81 чол., фактично працює 81 чол.

Укомплектованість кадрами складає 100%

Із загальної кількості працюючих

Державних службовця – 75 чол., в тому числі

керівників – 16 чол.,

спеціалістів – 59 чол.,

службовців та робітників – 6 чол.

Із загальної кількості працюючих в управлінні працює:

9-чоловіків, з них:

керівників- 1 чол.,

спеціалістів- 6 чол.,

службовців та робітників- 2 чол.,

72 – жінки, з них:

керівників – 15 чол.,

спеціалістів – 53 чол.,

службовців і робітників-4 чол.

Повну вищу освіту мають 35 чол.,

базову вищу освіту- 5 чол.,

неповну вищу освіту – 34 чол.,

середню освіту – 7 чол..

Юридичну освіту мають- 5 чол.,

економічну – 33 чол.,

технічну – 32 чол.,

гуманітарну- 4 спеціаліста.

З початку 2005 року:

прийнято 22 працівника,

– за конкурсом –19 чол.

– з інших обставин – 3 чол.

звільнилось –18 працівників,

державних службовців – 17 чол.

обслуговуючого персоналу – 1 чол.

Плинність кадрів за 2005 рік складає 22,2%

Причини звільнення:

- розірвання трудового договору, укладеного на невизначений строк,

з ініціативи працівника –18 чол.

Найбільше звільнилось спеціалістів відділу з призначення пенсій – 5 чол., та відділу надходження доходів – 4 чол.

Працівники, які звільнилися на протязі року мали освіту:

Повну вищу – 11 чол.,

Неповну вищу – 5 чол.,

Середню – 2 чол.

Стаж роботи в Пенсійному фонді України:

До 1 року – 2 чол.,

Від 1 р. до 3 р. – 8 чол.,

Від 3 р. до 5 р. – 7 чол.,

Понад 14 років –1 чол.

Проведена робота по направленню на 2005/2006 рік працівників управління ПФУ в м. Павлоград Дніпропетровської області та випускників шкіл по цільовій підготовці спеціалістів для системи Пенсійного фонду України. У 2005 році за направленнями Пенсійного фонду України два працівника управління вступили на заочну форму навчання до вищих навчальних закладів.

Відповідно до Указу Президента «Про комплексну програму підготовки державних службовців» пройшли навчання в Інституті вищої кваліфікації Київського національного торговельно-економічного університету 2 працівника управління та в Національній академії державного управління при Президентові України Дніпропетровський регіональний інститут державного управління – 2 працівника управління.

Відповідно до плану навчання на короткотермінових семінарах пройшли навчання з початку року 23 працівника управління.

Сформовані списки кадрового резерву для державної служби управління Пенсійного фонду України в м. Павлоград Дніпропетровської області на 2006 рік. Список кадрового резерву складений згідно з вимогами Положення про формування кадрового резерву, погоджений з виконавчим комітетом Павлоградської міської Ради.

Всього зараховано до кадрового резерву 69 чол., у тому числі на керівні посади 26 чол. на посади спеціалістів 43 чол. Серед осіб зарахованих до кадрового резерву повну вищу освіту мають 36 чол. в тому числі 17 чол. – профільну; базову та неповну вищу 28 чол., з них профільну. Навчаються у вищих навчальних закладах III–IV рівня акредитації – 5 чол. Із загальної кількості зарахованих до кадрового резерву вік до 30 років мають 27 чол., до 45 років – 42 чол.

На постійному контролі знаходиться облік стажу державної служби, присвоєння чергових рангів.

З початку року переглянуті та встановлені надбавки за вислугу років 12 державним службовцям управління ПФУ в м. Павлоград Дніпропетровської області у відсотках до посадового окладу з урахуванням доплати за ранг.

29 державним службовцям управління присвоєні чергові ранги.

Постійно здійснюється контроль щодо ознайомлення осіб, які призначаються на посади державних службовців, із спеціальними обмеженнями, встановленими Законами України «Про державну службу» та «Про боротьбу з корупцією», щодо прийняття на державну службу та проходження державної служби, а також із Загальними правилами поведінки державного службовця.

Постійно проводиться робота з кадрового діловодства. Видаються накази про призначення, звільнення, надання чергових відпусток.

Робота загального відділу

Загальним відділом забезпечувався єдиний порядок документування і роботи з документами, відповідно норм та вимог Інструкції з діловодства в Пенсійному фонді України в управлінні. Забезпечувався випуск, копіювання і тиражування, оперативний розшук, зберігання, інформування за контрольними завданнями та доставка документів. Контролювалася підготовка, оформлення та їх своєчасне виконання.

Проаналізовано стан виконання Законів України, актів Президента України і Кабінету Міністрів України та заходи щодо підвищення виконавської дисципліни в управлінні. До головного управління надано звіт виконання наказів головного управління.

Проведена реєстрація 7411 вхідних та 4517 вихідних документів. Доведено до відома начальників відділів та завідуючого юридичним сектором та поставлено на контроль 201 наказ з питань основної, фінансової та господарської діяльності, а також з питань охорони праці. Видано 335 наказів про відрядження, оформлено 539 відрядних посвідчень. Відправлено 7000 екземплярів поштової кореспонденції. Розмножено 10000 аркушів документів. Взято на контроль – 251 завдання, підлягало виконанню – 235. Виконано всі контрольовані документи. Проведено та оформлено протоколи 16 нарад.

Організовано роботу архіву управління. Протягом дванадцяти місяців 2005 року видано для роботи 57 архівних документи. Складена та відповідно оформлена зведена номенклатура справ управління на 2006 рік. Розроблені заходи про організацію архіву закритих пенсійних справ відділу з призначення пенсій.

25 жовтня проведено семінар для відповідальних за діловодство та ведення архіву у відділах управління.

Відповідно до наказу від 05.12.05 №82 призначено відповідальних за діловодство і архівне зберігання документів відділів управління та розроблені заходи щодо передачі до архіву управління закінчених діловодством та впорядкованих належним чином справ постійного та тривалого строків зберігання.

Проведені заходи щодо впорядкування використання бланків листів та наказів управління.

Здійснюється контроль за проведенням повторних інструктажів з охорони праці та пожежної безпеки в управлінні.