Смекни!
smekni.com

Сутність бюджетної політики та аналіз її основних напрямків в сучасних умовах (стр. 4 из 4)

Важливим завданням бюджетної політики у сфері розвитку економіки є створення умов для активізації інвестиційної активності. Це стосується, насамперед, збільшення обсягу інвестиційної діяльності держави, а також недержавних вітчизняних та зарубіжних інвесторів. Ще одне завдання, яке потребує вирішення, — запровадження в Україні середньострокового бюджетного планування, що дасть змогу складати реальніші плани інвестиційної діяльності держави з розподілом за ними відповідних ресурсів для повного забезпечення їх реалізації. Розробка та прийняття таких планів є переходом до вищого ступеня бюджетного планування, тому вона потребує детального обґрунтування та узгодження середньострокових планів із поточними.


Використана література

1. Буковинський С.А. До питання здійснення бюджетної політики в Україні .// Фінанси України. — 2007. — № 11. — С. 5.

2. Бюлетень Національного Банку України. — 2009. — № 6. с.44

3. Величко О.В. Бюджетна політика та особливості її формування в умовах нестабільності соціально-економічного розвитку. // Економічний вісник Донбасу. – 1020 - №1(19) с.83-87.

4. Кульчинський М., Ванькович Д., Заплатинський М. Вдосконалення бюджетної політики України в умовах застосування програмно-цільового методу адміністрування державних видатків. // Формування ринкової економіки в Україні. – 2009. - № 19. с.352-357.

5. Юнаків Р.А. Підсумки виконання державногобюджету України / Р.А. Юнаків // Всеукраїнське видання «Казна». — 2008. —№4 — 5(79). — С. 5.

6. Василик О. Д. Теорія фінансів: Підручник. — К.: НІОС. — 2000. — с. 416.

7. Офіційний сайт Міністерства фінансів України. –www.minfin.gov.ua.

8. Офіційний сайт Верховної Ради України. –www.rada.gov.ua.