Смекни!
smekni.com

Особливості податку з реклами: об'єкт, ставки та механізм оподаткування (стр. 2 из 2)

Податок з реклами встановлюється на підставі Декрету Кабінету Міністрів України “Про місцеві податки і збори “ та Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про систему оподаткування”.

Реклама – спеціальна інформація про осіб чи продукцію, яка розповсюджується в будь-якій формі і в будь-який спосіб з метою прямого або опосерекованого одержання прибутку.

Рекламою рахуються всі види оголошень і повідомлень, які передають інформацію з комерційною метою за допомогою засобів масової інформації, преси, телебачення, афіш, плакатів, рекламних щитів, майна та одягу на вулицях, магістралях, майданах, будинках, транспорті та інших місцях.

Здійснення рекламної діяльності повинно проводитись у відповідності з Законом України “Про рекламу” від 03.07.1996 року № 271/96 ВР.

Об'єктом оподаткування є вартість послуг ( без податку на додану вартість), що сплачується за виготовлення і розміщення реклами.

Податок на рекламу справляється за ставкою в розмірі 0,1 відсотка від вартості послуг за виготовлення і розміщення одноразової реклами та 0,5 відсотка щомісячно – за розміщення реклами на тривалий час.


ЛІТЕРАТУРА

1. www.rada.kiev.ua (Верховна Рада України)

2. http://www.kmu.gov.ua (Урядовий портал)

3. http://www.president.gov.ua (Офіційне Інтернет – представництво Президента України)

4. http://www.minfin.gov.ua/ (Міністерство фінансів України)

5.Василик О. Д. Теорія фінансів. Підручник для студентів економічних спеціальностей. К.: НІОС, 2000 р. - 416 с.