Смекни!
smekni.com

Споживання, зберігання та інвестиції і їх функції (стр. 3 из 3)

На мою думку основним чинником інвестицій є технічний прогрес. Нова продукція і нові технології стимулюють інвестування. Однак великі нововведення з'являються не настільки регулярно. Та коли це трапляється, відбувається величезне зростання інвестиційних видатків, яке з часом знижується. Так, поширення автомобілів не тільки привело до значного зростання інвестицій у саму автомобільну промисловість, але й зумовило величезні інвестиції в такі суміжні галузі, як сталеварна, нафтопереробна, виробництво скла і гумо-технічних виробів, не кажучи вже про державні інвестиції у будівництво доріг і магістралей.Коли інвестиції у суміжні галузі були восновному завершені, їхній загальний рівень стабілізувався.

ВикористАна література

1. Дзюбик С., Ривак О. Основи економічної теорії: Підручник. – Київ, 1994р. – С. 140-148.

2. Юхименко П.І. Історія економічних вчень. – Київ, 2005р. – С. 28-30.

3.Ніколенко Ю.В., Діденко М.М.Теорії мікро-макроекономіки: Підручник. – Київ, 1999р. – С. 165-170.

4. Климко Г. Н., Несторенко В. П. та ін. Основи економічної теорії: політекономічний аспект. 2-е вид. – К.: Вища школа, 1997р. – С. 743.

5.Методичні вказівки до виконання контрольних робіт з дисципліни “Основи економічної теорії” для студентів ІІІ курсу заочної форми навчання всіх спеціальностей. /Упоряд.: П. М. Корда, Л. С. Сінельникова. – Харків: ХНУРЕ, 2004. – С. 28.