Смекни!
smekni.com

Сучасний склад: характеристика та функції (стр. 4 из 4)

Складські будівлі за конструктивними особливостями бувають закритими, напівзакритими, відкритими. Залежно від температурного режиму чи утепленості закриті склади поділяють на неутеплені (неопалювані), утеплені (опалювані) та склади-холодильники.

Основними функціями складів є: перетворення виробничого асортименту в споживчий відповідно до попиту із метою виконання замовлень клієнтів. Складування і зберігання продукції з метою вирівнювання тимчасового, кількісного та асортиментного розривів між виробництвом і споживанням продукції.

Консолідація і розукрупнення вантажів – склад може здійснювати функцію об'єднання (консолідації) невеликих партій вантажів для декількох клієнтів, до повного завантаження транспортного засобу, що сприяє зменшенню транспортних витрат. Падання послуг. Очевидним аспектом цієї функції є надання клієнтам різних послуг, які забезпечують фірмі високий рівень обслуговування споживачів.

Метоюстворення складів у системах логістики є не збереження матеріальних ресурсів, а перетворення параметрів матеріальних потоків для їх найбільш ефективного використання. Основне призначення складу – концентрація запасів, їх зберігання і забезпечення безперебійного і ритмічного виробництва та виконання замовлень споживачів.


Список використаної літератури:

1. Гончарнов С.М. Основи логістики підприємства. – Рівне, 1996. -74 с.

2. Збагерська Н.В. Матеріально – технічне забезпечення підприємства: Інтерактивний комплекс навчально-методичного забезпечення. – Рівне: НУВГП, 2006. – 150 с.

3. Кальченко А.Г. Логістика: Навчальний посібник. К.: КНЕУ, 2000. – 148 с.

4. Крикавський Євген Логістика: Навч. посібник. Львів Видавництво Державного університету «Львівська політехніка», 1999. – 264 с.

5. Понамарьова Ю.В. Логістика: Навчальний посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2005. – 328 с.