Смекни!
smekni.com

Розвиток регіональної та соціальної політики ЄС (стр. 3 из 3)

· По-четверте, регіональний розвиток узагалі - процес дуже складний, багатофакторний, тому задати йому визначений напрямок вдається рідко. Така особливість веде до того, що результат заходів регіональної політики завжди буде відрізнятися від запланованого.

· По-п'яте, складність полягає в тому, що перші результати з'являються через досить тривалий час після початку заходів регіональної політики. У цьому випадку регіональна політика вкрай несприятлива, оскільки люди, відповідальні за проведення тих або інших рішень у даній області, як правило, професійно не доживають до того моменту, коли вони можуть побачити результати своєї праці. Ця ж особливість має і зворотний бік: люди несумлінні мають усі шанси уникнути відповідальності за прийняті рішення, оскільки відповідати будуть уже їхні приймачі.

Нові завдання ставить перед регіональною політикою глобалізація економіки. У новому глобальному контексті перед регіональною політикою ставиться завдання не просто шукати і мобілізувати внутрішні ресурси регіону для підвищення його конкурентноздатності в масштабах ЄС, але і підвищення конкурентноздатності цього регіону у світовому масштабі.


Список використаної літератури:

1. Регіональна політика в країнах Європи. - брошура Київського центру Інституту Схід-Захід, - Київ, 2000. - 69 с.

2. На шляху до Європи. - брошура Київського центру Інституту Схід-Захід, - Київ-2000. - 223 с.

3. Дені де Ружмон. Європа у грі. Шанс Європи. - Львів, 1998. - 273 с.

4. AGENDA 2000. For a Stronger and Wider Union. Doc/97/6. - European Commission, Strasbourg,15 July 1997.

5. Сайт Комітету регіонів у Європейському Союзі. - URL: www.cor.eu.int

6. Региональная политика Европейского Союза: принципы, тенденции развития, сложности, опыт для России. - URL: http://sm.aport.ru/scripts/template

7. Кондратьева Н. Региональная политика ЕС - история и современность. - URL:http://www.aes.org.ru/rus/c8.htm

8. Андерсон М. Границы Европейского Союза. - URL: http://www.edc.spb.ru/activities/conferences/40years/anderson.html

9. Финансовые технологии в контексте региональной политики. - URL:http://docs.rcsme.ru/rus/RC/Fin-simple/annex512.htm

10. Депарламентаризация через европеизацию. - Сайт посольства Німеччини в Росії. - URL: http://www.deutschebotschaft-moskau.ru/