Смекни!
smekni.com

Транснаціональна корпорація Motorola (стр. 2 из 2)

· Моторола випускає свій останній радіоприймач для автомобілю. Серед новинок: контрольно-вимірювальні прилади для легкових та вантажних автомобілів, керувальні модулі для трансмисії двигуна.

· Оглошено про мікропроцесори сімейства 88000 з архитектурою скороченого набору команд (РИСК). Вони призначені для прикладних таких завдань, як робота у багатопроцесорному режимі та обробка графіків з швидкою дією. Впроваджений у 1987 році мікропроцесор МС68030 використовується понад 50 Компаніями, котрі виробляють комп'ютери.

· Персональний стільниковий телефон "Мікро-Так" - найменший та найлегший з усіх, що пропонує ринок.

В 90-х:

· Підрозділ електронної продукції з державних замовлень постачає радіообладнання для телескопів "Галілео". "Магеллан" та "ХабблСпейс". Впроваджена нова переносна радіостанція "ЛайтуейтСателайт Термінал" (ЛСТ) вагою 8,5 фунти (3,86 кілограма). Понад 100 замовників взяли на озброєння 32-бітовий процесор Мотороли третього покоління - 68040 - для своєї продукції. У цьому "сороковому" мікропроцесорі 1,2 мільйони транзистрів, він виконує 20 мільйонів команд за секунду та поєднується із існуючим програмним забезпеченням, розробленим для сімейства 68000

· Триває розробка системи стільникового зв'язку, котра повинна досягати найвіддаленіших точок земної кулі. Ця система, що одержала назву Ірiдіум, спирається на використанні 77 невеличких супутників на низькій навколоземній орбіті. Система названа так виходячи із схожості з атомом ірідія, в орбіті якого обертається 77 електронів.

Офіційне відкриття представництва корпорації Моторола в Україні відбулося у жовтні 1994 року, але ім'я американскої компанії було вже досить відоме.
Починаючи з 1990 року Мотрола проводила для українських спеціалістів семінари з проблем зв'язку та телекомунікацій, влаштувала експозиції свого обладнання, брала участь у міжнародних галузевих виставках, що відбувалися в Україні.
Сьогодні діяльність Мотороли в Україні зосереджена в основному на кількох провідних напрямках:

· постачання обладнання стільникового зв'язку та мобільних телефонів

· систем двосторонього радіозв'язку

· мобільних радіостанцій

· транкінгових систем

· модемів та мультимедійних мультисервісних приладів доступу до мереж

· напівпровідникових пристроїв та інтегральних схем

Партнерська мережа Мотороли в Україні нараховує майже сотню дистрибюторів та ділерів. Понад сто видів різноманітної продукції компанії сертифіковано в Україні.

Незважаючи на те, що в в Україні існує кілька сертифікованих Сервісних Центрів Мотороли з окремих видів товарів та приладів, Представництво зараз працює над створенням єдиного Сервісного Центру з усіх видів продукції компанії, що постачаються в Україну.

Докладаючи зусиль до впровадження та фінансування освітніх і наукових програм у всьому світі Моторола, не обминула своєю увагою й Україну. З метою допомоги у підготовці майбутніх фахівців у галузі високих технологій з 1994 року Моторола співпрацює з Національним Технічним Університетом України "Київський політехнічний інститут". У березні 1996 року у КПІ був створений Учбово-Інженерний Центр Мотороли, керівником якого є Перший Проректор КПІ професор Юрій Якименко. Тут уже створені три мікропроцесорні та мікроконтролерні лабораторії, де виконуються курсові студенстькі роботи та дипломні проекти.

Загалом за ці роки Моторола зробила внесок, який первищує двісті тисяч американських доларів. Компанія продовжує допомагати у розвиткові нових програм, зокрема у створенні віртуальної лабораторії, сервер для якої Моторола подарувала КПІ у дні святкування столітнього ювілею Університету. Завдяки лабораторії до роботи в ній зможуть також долучитися студенти інших вузів України.

Використані джерела:

1. www.motorola.com

2. www.motorola.com.ua

3. Макаренко Е.А. Міжнародні інформаційні відносини. К. 2002