Смекни!
smekni.com

Командитне товариство (стр. 4 из 4)

Відповідальність учасників має субсидіарний характер – вона настає тільки у випадку недостатності майна товариства для задоволення вимог кредиторів. Граничний розмір відповідальності (двох-, трьох-, п’ятикратная тощо), а також її характер (часткова або солідарна) передбачається самими учасниками в установчих документах.

Товариство з додатковою відповідальністю створюється в тих випадках, коли розміри капіталу, необхідного для початку діяльності товариства і його нормального функціонування, значно менші, ніж для забезпечення інтересів кредиторів цього товариства. В подібній ситуації немає потреби акумулювати відразу великий капітал – гарантійна функція забезпечується не розміром статутного фонду, а введенням додаткової майнової відповідальності учасників.

Ця форма господарського товариства може використовуватися ще й в тому випадку, коли законом установлено заборону на здійснення певних видів діяльності товариством з обмеженою відповідальністю (наприклад, страхування). Виключно в формі товариства з додатковою відповідальністю функціонують довірчі товариства, особливості правового статусу яких визначаються Декретом КМУ "Про довірчі товариства" від 17.03.1993.

Багато важливих питань щодо взаємовідносин і відповідальності учасників ТзДВ не врегульовано законодавством, тому в установчих документах доцільно закріпити такі положення:

o у випадку банкротства одного з учасників його відповідальність за борги товариства розподіляється між іншими учасниками;

o учасник, що вибув, впродовж 1 року з дня вибуття несе передбачену статутом відповідальність за всіма зобов’язаннями товариства, що виникли до його вибуття зі складу товариства;

o кожний учасник, що вступає в товариство, несе відповідальність також за всіма зобов’язаннями товариства, що виникли до його вступу.

ння, офісні меблі.

Інші -- протипожежний інвентар і т.ін.

Співвідношення перерахованих дев'яти груп основних виробничих фондів в їх загальній вартості називають технологічною структурою або видовою структурою. Структура різна для підприємств різних галузей промисловості, рівня технологічної озброєності виробництва, географічного положення.

Використана література

1.Закон України “Про підприємництво” // Галицькі контракти-

1996.-№42

2. Закон України “Про господарські товариства” // Галицькі

контракти.-1996.- №42

3. Закон України “Про підприємства в Україні” // Галицькі

контракти.-1996.- №42

4. Економіка підприємства / За ред. С.Ф. Покропивного.-Київ:

Хвиля-прес, 1995

5. Про порядок ліцензування підприємницької діяльності.

Постанова КМУ від 3 липня 1998р. №1020 // Урядовий курєр.-

1998.- №134-135

6. Про порядок державної реєстрації субєктів підприємницької

діяльності: Постанова КМ від 25.05.98р. №740

7. Економіка будівельного комплексу / П.Ф. Жердецький, А.А.

Пересада.- Київ: Вища школа, 1992

8. Экономика предприятия / Под ред. Проф. В.Я. Горфинкеля,

проф. Е.М. Куприянова.-М.Юнити, 1996

9. Экономика и статистика фирм / Под ред. С.Д. Ильенковой.-

М, 1996

10. Основы рыночной экономики / В.Я. Бобров.-Киев, 1995