Смекни!
smekni.com

Мале державне енергетичне підприємство 2 (стр. 5 из 5)

Умовно-річна економія виходить з того, що захід застосовується протягом 12 місяців незалежно від часу впровадження.

Економією до кінця року називається сума економії, що може бути отримана з моменту впровадження заходів до кінця планового року.

Перехідна економія обчислюється по заходах , упроваджуваним не спочатку планового року. Визначають її як різниця між середньорічною собівартістю і собівартістю після проведення заходу, помножену на кількість продукції, що виготовляється у наступному розрахунковому періоді.


Висновок

Дослідивши в даній роботі механізм функціонування малого державного енергетичного підприємства можна зробити наступні висновки:

· для забезпечення невеликих віддалених населених пунктів енергопостачанням найбільш вдалий варіант – це створення малого державного енергопідприємства яке може взяти на себе ці функції;

· як правило, такі підприємства є дотаційними, тому що населення при нинішньому рівні оплати праці є частково неплатоспроможним і тому частину витрат на утримання такого підприємства має взяти на себе місцевий бюджет;

· працювати таке підприємство може як на природному (або привозному) газі, так і на мазуті;

· формування собівартості на продукцію підприємства відбувається так як на будь-якому іншому підприємстві тільки для енергетики найбільш характерним є розподіл витрат на умовно змінні і умовно постійні. До умовно змінних відносяться такі витрати, що в основному залежать від обсягу виробленої продукції (паливо і т.п.); умовно постійні витрати від розміру випуску продукції майже не залежать (амортизаційні відрахування, заробітна плата й ін.).