Смекни!
smekni.com

Специфіка жіночих колективів (стр. 2 из 2)

Іван ЛЕСКОВ,
головний лікар Лор-клініки доктора Лескова, генеральний директор ООО «Момус»:

«Якщо керівник жіночого колективу чоловік, то в цьому самому колективі він як чоловік і сприймається. Тому всім жінкам в першу чергу слід приділяти рівну увагу. Якщо ви когось виділите, можете з цією співробітницею попрощатися заздалегідь. І навпаки, якщо хочете, щоб кого-небудь раптом почав підтримувати весь колектив, просто перестаньте її помічати. Всі, хто тільки може, почнуть допомагати саме їй. І останнє, пані дуже люблять маніпулювати своїм керівником як чоловіком, домагаючись, щоб маніпуляторшу призначили «улюбленою дружиною». Тому будь-яку неадекватну на рівні емоцій реакцію вашої підпорядкованої слід в першу чергу оцінювати: «Чи не маніпуляція це ?».
Крок 3. Заспокойтеся, що всі перераховані труднощі будуть усунуті, і підбадьорте: «Нічого страшного, ми з вами разом сядемо і вирішимо, як все це виправити і хто вам в цьому може допомогти. Зате ви зможете ...». Далі можливі три сценарії:
Варіант 1. Співробітниця впадає в нерішучість: «Ну, не знаю, я не впевнена, мені треба подумати, я так одразу не можу». Краще не давайте часу на роздуми і запропонуйте думати по факту: «Я пропоную вам почати, а якщо виникнуть якісь проблеми, тоді будемо сідати і думати. Але я впевнений (а), проблем не виникне. У вас все вийде. Починаємо завтра ». На вурчання реагуйте з гумором.
Варіант 2. Співробітниця після паузи повертається до впертим заперечення на етапі 1: «Ні, все ж таки це не для мене, я не можу і не хочу». Керівнику потрібно просто м'яко натиснути: «Я розумію ваші страхи, але справа є справа. Тому вередувала ні до чого, ви впораєтеся. Заперечення не приймаються ».
Варіант 3. Співробітниця починає буквально благали не давати їй нового завдання зі словами: «Будь ласка, я вас дуже прошу, не треба, я не впораюся». У цьому випадку тиснути не можна, інакше справа може скінчитися сльозами і звільненням. Або відмовтеся від задуму, або дайте час подумати, примиритися з ідеєю, якщо, звичайно, час терпить.


Використана література

1.Конституція України

2.Журнал "Кадровое дело" № 3 март 2008

3. III ФОРУМ ЖІНОК М.КИЄВА
«Жінка в управлінні та бізнесі. Реалії і перспективи.»

4. Магура М. И., Курбатова М. Б. Современные персонал-технологии.

— М., 2001.

5. Маркова А. К. Психология профессионализма. — М., 1996.

6. Международный менеджмент: Учеб. для вузов / Под ред.

С. Э. Пивоварова, Д. И. Баркана, Л. С. Тарасевича, А. И. Май-

зеля. — СПб.: Питер, 2000.

7. Пугачев В. П. Руководство персоналом организации. — М.: Ас. Пре-

сс, 1998.

8. Родченко В. В. Международный менеджмент: Учеб. пособие. — 2-е

изд., стереотип. — К.: МАУП, 2002.

9. Рофе А. И. Научная организация труда. — М.: Мик, 1998