Смекни!
smekni.com

Bezdarba veidi un to analоze Latvijв (стр. 2 из 2)

Pašreiz spēkā esošā likumdošana ir pietiekami liberāla attiecībā pret cilvēku, kurš nestrādā. Protams, nevienam nevar pārmest, ka viņš izmanto iespēju saņemt no valsts to, kas paredzēts likumā. Ir virkne jautājumu, kas jāsakārto, un – galvenais – jāpastiprina bezdarbnieka atbildība.

Valdība Deklarācijā par iecerēto darbību ir paredzējusi risināt nodarbinātības jautājumus, balstoties uz profesionālo orientāciju skolā, profesionālās izglītības sistēmas piemērošanu darba tirgus pieprasījumam, izglītību mūža garumā, alternatīvās uzņēmējdarbības un amatniecības attīstību, aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenošanu – pārkvalifikāciju, pagaidu sabiedriskajiem darbiem, jauniešu praksi pie darba devēja u.c., kā arī atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai bezdarbnieku vidū.

Sakarā ar valdības uzdevumu Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Labklājības un citām ministrijām uzsākusi Valsts nodarbinātības programmas izstrādi.

Labklājības ministrijas izstrādātajā nacionālajā programmā “Latvijas iedzīvotāji” paredzēta tādu aktīvo pasākumu efektīva realizācija kā bezdarbnieku pārkvalifikācijas sistēmas uzlabošana, teritoriālās nodarbinātības programmas izstrādāšana u.c. pasākumi.

IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS

1. E. Kassalis “Makroekonomika”/1995/ Latvijas Universitāte

2. Georgs Lībermanis “Makroekonomika: teorija un Latvijas attīstības problēmas” /1998/ Kamene

3. Rita Ruska “Lauku avīze” 1999.g. 7.septembrī

4. Centrālās statistikas pārvalde “Ekonomiskā un sociālā attīstība”, 1998

5. Kristīne Kolodzieja “Neatkarīgā rīta avīze”, 1998.g. 8.maijs

6. Normunds Lisovskis “Kapitāls”, 1999.g. novembris

7. Māra Dzirniece “Biznesa partneri”, 1999.g.novembris