Смекни!
smekni.com

Цінності та перспективи християнської моралі (стр. 2 из 2)

Перш за все, на мою думку, в школах, а, можливо, і вищих навчальних закладах, обов’язково повинна викладатися християнська мораль, на уроках якої учителі усіх дітей будуть виховувати як християн-патріотів, які люблять Україну навіть такою, якою вона є сьогодні: бідною, хворою, обдуреною базіканням пустим – тобто, пропорційно-оберненою до тієї України, за яку віддали своє життя кращі її сини і доньки, про яку мріємо ми всі. Саме християни-патріоти, а не просто громадяни, зуміють постояти за рідну справу і доведуть Україну до досконалості.

Також для розповсюдження християнської моралі потрібно створити релігіозні партії, збори, клуби, які будуть не виглядати, як секти, а лише доносити до людей християнські норми, цінності, правила.


Висновки

Отже, опрацювавши низку друкованої та електронної літератури, ознайомившись з цінностями та дослідивши перспективи християнської моралі, можу зробити висновок, що християнська мораль, її сутність, особливості та цінності є дуже цікавими, а найважливіше – потрібними для сучасного суспільства. Але, нажаль, лише мала частина українського народу розуміє це та вивчає їх. Тому, християнська мораль має перспективи лише в тому випадку, якщо люди самі захочуть змінити свій внутрішній світ.


Література

1. Беляева Е.В. Этика. – Минск: Академия управления при Президенте РБ, 2004. – 67с.

2. Малахов В. Етика. – К.: "Либідь", 2001. – 380с.

3. Фесенко Г.Г. Етика та естетика. – Харків: ХНАМГ, 2009. – 36с.

4. http://readbookz.com/book/164/4843.html

5. http://religion.historic.ru/