Смекни!
smekni.com

Сучасний етикет (стр. 3 из 3)

В міру змін умов життя людства, підвищення рівня освіти і культури одні правила поведінки змінюються іншими, Те, що раніше вважалося непристойним, стає загальноприйнятим, і навпаки. Вимоги етикету не є абсолютними: дотримання їх залежить від місця, часу та обставин, Поводження, неприпустиме в одному місці і за одних обставин, може бути доречним в іншому місці і за інших обставин.

Особливістю етикету є поєднання формальних правил поведінки в заздалегідь певних ситуаціях зі здоровим глуздом і раціональністю.

Практичне значення етикету полягає в тому, що він дає можливість людям без особливих зусиль використати вже готові форми загальноприйнятої ввічливості для спілкування з різними групами людей і на різних рівнях.


Список використаної літератури

1. Альохіна, І.В. Імідж і етикет ділової людини / І. В. Альохіна - М.: ЕЕН, 2006.

2. Бороздіна Г.В. Психологія ділового спілкування: Підручник. - 2-е вид. - М.: ИНФРА-М, 2008.

3. Кибанов А.Я., Захаров Д.К., Коновалова В.Г. Етика ділових відносин: Підручник / За ред. А.Я. Кибанова. - М.: ИНФРА-М, 2007.

4. Мітрошенков О.А. Ефективні переговори. Практичний посібник для ділових людей. - 2-е вид., Справність. - М.:. Видавничий дім «ИНФРА-М», Видавництво «Всесвіт», 2008.

5. Під редакцією Лавриненко В.М. «Соціальні витоки психології та етики ділового спілкування» - М., 2006. Видавництво «Культура і спорт».

6. Психологія та етика ділового спілкування: Підручник для вузів / Під ред. Проф. В.Н. Лавриненко. - 4-е вид., Перераб. і доп. - М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2007.

7. Холопова Т.І., Лебедєва М.М. Протокол і етикет для ділових людей. - М.: ИНФРА-М., 2005