Смекни!
smekni.com

Створення моделі і технології виготовлення прикрас з натурального волосся для весільної зачіски (стр. 4 из 7)

Гребінець для відомості волосся на немає - один її кінець має більш короткі зуби. Це потрібно для того, щоб зрізати волосся максимально коротко. Головна вимога до неї - зуби й обушок повинні бути тонкими, а сам гребінець м'якої, тільки не занадто. Під м'яким гребінцем мається на увазі, що вона повинна злегка, без особливих зусиль згинатися поперек, але при цьому обов'язково пружно повертатися до своєї колишньої форми.


Рисунок 13. — Расческа для сведения волос на нет

Лопатка - використається при створенні площадки, ставиться до додаткових інструментів.

Малюнок 14. — Лопатка

Інструменти для укладання

Необхідно мати фен, двосторонній гребінець для укладання й гребінь.

Фен служить для сушіння й укладання волосся. Він повинен бути легенею, потужним, але не занадто гучним. Кнопки перемикання швидкості й температурного режиму повинні розташовуватися зручно для руки.

Професійний фен має товстий довгий шнур й євровилку, потужність такого фена, як правило, від 1600 Вт. Для здоров'я волосся не рекомендуються використати фен потужністю більше 1600 Вт і занадто гаряче повітря.

Гребінець-вилочка для начосу - короткі зуби в неї чергуються з довгими, що полегшує начісування, а вилочка дозволяє піднімати окремі пасма волосся при вирівнюванні зачіски.

Щітка для розчісування волосся, масажу й укладання має кульки на кінцях. Дуже гарна щітка, що має квадратну форму.


Малюнок 15. — Щітка для розчісування, масажу й укладання

Двостороння щітка для укладання волосся феном. Вона має порожній корпус із отворами, що дозволяє повітрю вільно циркулювати крізь пасмо волосся, з однієї сторони в неї більш короткі зуби для укладання коротких зачісок.

Малюнок 16. — Двостороння щітка для укладання

Брашинги - круглі щітки різної товщини бувають двох видів: з натуральною щетиною - для накручування волосся і з металевим порожнім дірчастим корпусом, з якого стирчить коротка щетина, - для розгладження волосся або підняття в корінь під м'яким кутом.

Рисунок 17. — Брашинг для витягування волосся

Щітка для пригладжування верхнього шару начесаних волосся має короткі й довгі зуби.


Малюнок 18. — Щітка для пригладжування верхнього шару начесаних волосся

Гребінь - короткий гребінець із широкими товстими зубами й більшими відстанями між ними. Використається для розчісування й для одержання окремих прядки при укладанні.

Малюнок 19. — Гребінь

Бігуді формують локон, що є основою зачіски. Їхній діаметр і довжина можуть бути різними. Виготовляються вони з металу, пластмаси, гуми. Поверхня їх може бути гладкої, шорсткуватої або щетинистої. Гладкі бігуді дозволяють створити локон з дуже рівною поверхнею, але накручувати на них волосся досить важко. Бігуді із щетинистою або шорсткуватою поверхнею фіксують волосся, полегшуючи процес накручування.

Кріпляться бігуді гумкою, шпилькою, є й що самофіксуються бігуді - їхня поверхня покрита мікроскопічними петельками, які захоплюють волосся, прикріплюючи до них бігуді.

Спіральні бігуді використаються для одержання спіральних локонів, а також для перманенту.


Малюнок 20. — Бігуді

Гнучкі бігуді, як і спіральні, виготовляються з матеріалу, стійкого до впливу хімічних препаратів. Гнучкі бігуді легко миються водою. Усередині них перебуває дріт з м'якого металу, що може приймати будь-яку форму.

Всі інструменти необхідно містити в чистоті. Гребінці й щітки треба мити в гарячій мильній воді. Щоб між зубами не залишався бруд, використайте щітку із твердої щетини.

Бігуді після хімічної завивки потрібно мити в теплій мильній воді.

Бритви, ножиці й інші металеві інструменти необхідно дезінфікувати в 70% етиловому спирті, а пластмасові гребінці й щітки - в 0,5% розчині хлораміну, причому так, щоб вони були повністю занурені в розчин.

2.2 Складання технічного паспорту на модель

Довжина нарізаних волосся, см Вага нарізаних волосся, г Довжина волосся у шпильці, см Примітка
1 2 3 4
7 200 5

1. Вимір шпильки я робила в такий спосіб: спочатку я заміряла довжину нарізаних волосся, вона склала 7 см.

2. Потім я вимірювала вагу нарізаних волосся, вийшло 200 р.

3. Після приступилася до виготовлення шпильки. Приклеїла волосся до шпильки, уклала як повинне було бути й приступилася до виміру довжини волосся в шпильці, довжина волосся склала 5 см.

Після закріпила клеєні волосся лаком, прикрасила рожевими квіточками. Виріб - шпилька з волосся готовий.

Маса натурального волосся, необхідна для створення зачіски:

Необхідна початкова довжина волосся, см Необхідна маса волосся, г Довжина волосся в тресі, см Довжина тресу, см Діаметр завитка тресу на дільниці, см № ліній нашивання тресу коефіцієнт щільності тресу
1 2 3 4 5 6 7
15 90 30 25 10 2 200

3. Технологічна частина

3.1 Характеристика обладнання, що застосовується

Весільні зачіски не повинні бути складними, фігурними, повинні відрізнятися легкістю й добірністю, сполучатися із платтям. У такі зачіски вводяться модні й оригінальні елементи в невеликій кількості, залишаючи традиційними фасони весільних платтів, які досить мало міняються, здобуваючи оригінальність тільки за рахунок цікавих елементів декору. Весільна зачіска може бути різної за формою, але обов'язково повинна погоджуватися з головним убором. Нареченій не підходить яскравий макіяж. Майстер зобов'язаний пам'ятати, що ошатні зачіски повинні бути акуратними й мати здатність не губити форму протягом усього торжества. У процесі виконання ошатних зачісок може бути використана будь-яка техніка укладання волосся.

Зачіска даної моделі підходить більше молодим дівчинам, ніж жінкам середнього віку. Зачіска виконується з довгих волосся.

По спрямованості ліній зачіски розділяються на п'ять типів. Зачіска моєї моделі ставиться до концентричного (концентрованому) типу, тому що всі лінії спрямовані до верхівки. Використається й поворотний тип (зворотні зачіски), лінії спрямовані від імені до потилиці. Зачіска ставиться до класичного стилю - цей стиль вибирає зачіску просту, але вишукану, продуману до дріб'язків. Цей стиль відрізняється строгістю й завершеністю форми зачіски, обмежується мінімум деталей і декоративної обробки. Лінії зачіски й деталі прості й лаконічні. Класична зачіска є вираженням елегантності, але відрізняється індивідуальністю, шляхетністю, вишуканістю й простотою.

Волосся розділити проділом від вуха до вуха. Потиличне пасмо зібрати у хвіст і закріпити на верхівці гумкою, тасьмою й ін. Хвіст сильно начесати, покласти вперед, розправити. У підстави хвіст додатково скріпити невидимками. Перекинути волосся хвоста назад і сформувати пучок. Обробити спреєм і розгладити верх волосся - вийти дуже гладка поверхня. Підкрутити кінці в жгутик і забрати їх усередину пучка, обколоти шпильками. Перевірити, чи ідеально рівна форма пучка.

Другу частину волосся розділити центральним проділом на дві частини. Розгладити верх й укласти їх ліворуч і праворуч до підстави пучка. На потилиці пасма зміцнити шпильками й невидимками. Обробити зачіску фіксуючим засобом.

Після виконання зачіску прикрасити декоративними квіточками, що додасть їй вишуканість і романтичність.

Для зачіски необхідні наступні інструменти:

· гребінець «хвостик». Це основний робочий гребінець. Нею зручно відокремлювати пасма волосся. Вона буває пластмасова й металева. Краще мати й ту й іншу. Металевий гребінець добре використати для начосу, а при виконанні хімічної завивки й фарбуванні волосся її застосовувати не можна, тому що метал буде вступати в реакцію із препаратами для хімічної завивки й хімічних барвників. Виконуючи стрижки, можна використати як пластмасову, так і металеву.

· Гребінець із довгими рідкими зубами - для розчісування довгих волосся або волосся з порушеною структурою. Її також використають для розчісування волосся після хімічної завивки.

· Звичайні перукарські ножиці. Вони повинні бути виготовлені з високоякісної сталі й дуже гостро заточені. Розташування пальців у їхніх кільцях наступне: в одному кільці великий палець, в іншому - безіменний, це ж кільце може мати посилюючий важіль, на який кладе мізинець.

· Затиски й уточки. Бувають пластмасовими й металевими. Ними заколюють волосся, які заважають при стрижці.

Плойка із гладкою поверхнею й бічним затиском. Використаються для завивки локонів й укладання волосся будь-якої довжини.

3.2 Основна сировина та матеріали

Для того щоб правильно доглядати за волоссям, робити стрижки й зачіски, необхідно мати хоча б пітне подання про будову волосся.

Як відомо, волосся тісно пов'язані зі шкірою й з усім організмом.

Видима частина волосся називається стрижнем, невидима, розташована під шкірою, - коренем.

Малюнок 21. — Будова волосся