Смекни!
smekni.com

Українська асоціація якості (стр. 2 из 2)

Удосконалення системи менеджменту реалізується як спільний проект ЦСЯ “ПРИРІСТ- Система” та організації – партнера до якого максимально залучається весь її персонал. В рамках цього проекту консультанти Центру:
• проводять аналіз поточного стану системи менеджменту, приймають участь у розробці заходів з її удосконалення;
• проводять навчання різних категорій персоналу;
• надають методичні рекомендації та зразки документів, приймають участь у їх доробці та адаптації до специфіки підприємства, проводять експертизу розробленої документації;
• беруть участь у впровадженні документації та внутрішніх аудитах системи менеджменту, супроводжують процес сертифікації (за необхідності).
Саме такий підхід забезпечує створення функціонуючої системи менеджменту, яку спеціалісти організації – партнера зможуть у подальшому самостійно удосконалювати згідно власних цілей.

Місія

· Сприяти підвищенню конкурентоспроможності та досконалості замовників

· Забезпечувати умови для всебічного розвитку та зростання співробітників

· Робити внесок у розвиток вітчизняної економіки

Система цінностей

· висока професійність співробітників, їх постійний розвиток - ключ до високої якості послуг, що надаються споживачам;

· надання широких повноважень співробітникам стимулює їх до творчої роботи і забезпечує максимальну гнучкість роботи зі споживачами, врахування їх індивідуальних побажань;

· надаємо споживачам комплексні послуги, допомагаємо їм у розв'язанні основних проблем в галузі управління, розвиваємо з ними довготермінові партнерські стосунки;

· завдяки розгалуженим зв'язкам з нашими партнерами ми використовуємо у своїй роботі найкращий світовий і вітчизняний досвід;

Ця система цінностей забезпечує конкурентні переваги ЦСЯ «'ПРИРОСТ – Система»: високу ефективність та якість послуг, велику увагу до побажань замовників, конкурентоспроможні ціни послуг та терміни розробки, задоволеність персоналу.

ОРГАН СЕРТИФІКАЦІЇ МІЖГАЛУЗЕВОГО ЦЕНТРУ ЯКОСТІ «ПРИРОСТ»(ОС МЦЯ "ПРИРОСТ") створений у 1994 році як структурний підрозділ Міжгалузевого центру якості 'ПРИРОСТ' – головної організації Української асоціації якості.
Основна діяльність ОС МЦЯ "ПРИРОСТ" - це сертифікація систем управління якістю (СУЯ) та систем управління навколишнім середовищем (СУНС). Крім того, ми проводимо діагностичні аудити CУЯ та СУНС, аудит постачальників і експертну оцінку будь-якого документу вказаних систем управління.

Аудитори ОС МЦЯ "ПРИРОСТ" – досвідчені фахівці, які мають кваліфікацію аудиторів Європейської організації з якості (ЕOQ) та пройшли стажування в країнах західної Європи.

ОС МЦЯ "ПРИРОСТ" – єдиний в Україні орган сертифікації, який після одного аудиту може видати підприємству декілька сертифікатів, що визнаються в державній системі сертифікації України УкрСЕПРО і в розвинених країнах Європи та світу. Це стало можливим завдяки акредитації ОС МЦЯ "ПРИРОСТ" одночасно в українській державній та європейських системах акредитації.

ПЕРЕВАГИ СПІВПРАЦІ З ОС МЦЯ "ПРИРОСТ"

За результатами одного сертифікаційного аудиту можна отримати один або одночасно два чи три сертифікати відповідності СУЯ вимогам стандарту ISO 9001:2000 (ДСТУ ISO 9001-2001) як в міжнародній системі сертифікації, так і в системах УкрСЕПРО та СовАсК, а також сертифікат відповідності СУНС вимогам стандарту ISO 14001:2004.

Таке поєднання дає:
- економію часу, необхідного для проведення сертифікаційного та наглядового аудитів;
- економію сертифікаційних витрат підприємства у порівнянні з окремою сертифікацією по кожній із вказаних систем.

Крім того, за бажанням Клієнта проводиться спільну сертифікацію систем управління якістю з іншими органами з сертифікації, такими як TUV-Rheinland/Berlin-Brandenburg Ukraine, SGS Ukraine, Житомирський ЦСМС та ін.

Орган сертифікації персоналу Української асоціації якості (ОСП УАЯ) - професійна організація, яка отримала визнання компетентності в Національному агентстві з акредитації (Атестат акредитації № 6О003 от 17.10.05) з 2002 року має ексклюзивні повноваження в Україні сертифікувати фахівців у Європейській системі сертифікації і реєстрації персоналу EOQ (Європейської організації з якості).

EOQ у масштабі усього світу вирішує питання гармонізації менеджменту - освіти і підготовки персоналу різних країн, формування сучасного бачення якості і компетентності .
За дорученням Європейської Комісії EOQ розробила Схему реєстрації персоналу і веде загальноєвропейський реєстр фахівців, авторитет яких визнається в міжнародних колах професіоналів якості.

На сьогодні ОСП УАЯ видав сотні сертифікатів фахівцям з України та інших країн. Серед власників сертифікатів EOQ є керівники і провідні спеціалісти підприємств і організацій різних галузей економіки, органів сертифікації продукції і систем якості, навчальних установ.

Реалізація мети щодо вступу нашої країни у Всесвітню торгову організацію, Європейський Союз та інші міжнародні організації веде до розширення міжнародних контактів, необхідності гармонізації бізнес - практики в межах Європейського Союзу і за його межами, потреби у фахівцях, рівень кваліфікації яких відповідає міжнародним вимогам.

ОСП УАЯ, більше трьох років, будучи уповноваженим органом національного представника України в EOQ:
• сертифікує персонал,
• працює з навчальними організаціями, що готують чи збираються готувати фахівців в області якості, і впроваджує концепцію EOQ «інтегральної досконалості європейського вищої освіти»,
• здійснює оцінку відповідності навчальних процесів і програм вимогам EOQ.

Місія
Забезпечувати задоволення потреб бізнес - середовища у визнаному компетентному персоналі, що відповідає вимогам ділового світу в межах Європейського Союзу і за його межами.
Підвищувати соціальну відповідальність менеджерів, аудиторів і фахівців. Впроваджувати в етику діяльності сертифікованого персоналу Кодекс професійного поводження.
Забезпечувати умови для взаємного визнання результатів сертифікації в Україні та за її межами.
Сприяти визнанню рівня підготовки фахівців України в Європі і у всьому світі. Сприяти підвищенню рейтингу кваліфікованих фахівців на міжнародному ринку праці.

Сприяти розвитку освітніх програм підготовки фахівців менеджменту якості, екології, безпеки та інших систем менеджменту. Впроваджувати в практику підготовки фахівців рекомендації і досвід національних, закордонних і міжнародних організацій. Моделювати зміст менеджмент – освіти через інтеграцію з кращою міжнародною практикою бізнесу, з визнаними міжнародними підходами, із сучасними знаннями країн усього світу про методи і технології успіху, актуальною моделлю компетентності фахівця міжнародного рівня.


Система цінностей
• Гарантування об'єктивності, неупередженості, вірогідності і конфіденційності процесу сертифікації.
• Уникнення конфлікту інтересів і впливу на персонал з боку осіб, що мають безпосередній інтерес до діяльності Органу.
• Забезпечення відсутності дискримінації будь-якого характеру.
• Статус незалежності від зацікавлених сторін.
• Стійка репутація у середині країни і за її межами.
• Високий професіоналізм персоналу ОСП УАЯ і систематичне підвищення рівня підготовки кожного співробітника.
• Розвиток і удосконалювання засобів і методик процесу проведення сертифікації персоналу.
• Забезпечення ясного розуміння політики ОСП УАЯ і критеріїв сертифікації всіма кандидатами.