Смекни!
smekni.com

Основні організаційно-управлінські акти міських, районних і прирівняних до них прокуратур (стр. 3 из 3)


ВИСНОВОК

Підводячи підсумок необхідно зазначити, що організація роботи в органах прокуратури України, в тому числі міської (районної) прокуратури, завжди була в центрі уваги Генерального прокурора, про що свідчить зміст наказів, які регламентують діяльність прокуратури за всіма напрямками.

Форми і методи реалізації повноважень прокурорів міст, районів по виконанню функцій прокуратури, в межах встановленого Конституцією України та законами України порядку, регламентуються також наказами і розпорядженнями Генерального прокурора України, прокуратур обласного рівня, рішеннями колегій і оперативних нарад, інструкцією з діловодства в органах прокуратури України.

Характерною особливістю відомчих організаційно-управлінських актів є їх спрямованість на створення оптимального організаційного порядку діяльності, який забезпечує повноту і своєчасність використанням прокурорами наданих їм повноважень, оперативне і реальне усунення порушень закону, зміцнення правопорядку, поновлення порушених конституційних прав і свобод громадян, притягнення винних до встановленої законом відповідальності.

Основними організаційно-управлінськими актами міськрайпрокуратур є наказ про розподіл службових обов’язків між оперативними працівниками міської (районної) прокуратури, план роботи прокуратури міста (району), протокол оперативної наради при прокуратурі міста (району), постанова координаційної наради керівника правоохоронних органів, постанова міжвідомчої наради працівників правоохоронних органів міста (району).

Таким чином, в процесі виконання контрольної роботи автор сформував навички до самостійної навчально-дослідної діяльності, а отже головне завдання роботи – виконано.


Список використаної літератури

1. Конституція України

2. Закон України «Про прокуратуру» від 5 грудня 1991р., №1790-ХІІ

3. Наказ Генерального прокурора України №1 від 19.09.2005 «Про організацію роботи і управління в органах прокуратури України»

4. Інструкція з діловодства в органах прокуратури України, затверджена наказом Генерального прокурора України від 28 грудня 2002 р. №90, із змінами, внесеними наказом від 21 січня 2004 р. №9

5. Мичко М.І. Функції та організаційний устрій прокуратури.- Донецьк: Донеччина, 2001.- 272с. (с. 194-210)

6. Каркач П.М. Організація роботи прокуратури, міста, району. Методичний посібник з організації роботи в міських, районних прокуратурах.- Х.: Право, 2008. – 352с., (с. 28-56, 335-349)

7. Каркач П.М. Організація роботи прокуратури міста (району) по виконанню функцій, визначених Конституцією України.- Х.: Лєгас, 2004.- 240с.

8. Давиденко Л. Питання організації роботи та управління в органах прокуратури \ Вісник прокуратури - №4, серпень 2002, с. 12-15.