Смекни!
smekni.com

Звіт про виробничу практику студента в Управлінні Податкової Поліції державної Податкової Адміні (стр. 4 из 4)

5. Аудит експортно-імпортних та валютних операцій.

При проведенні аудиту СП “Ей ТІ Сі” була використана така нормативна база:

- Декрет КМУ № 15-93 від 19.02.93 року “Про систему валютного регулювання і валютного контролю”;

- Наказ Міністерства фінансів України № 207 від 25.12.95 року, зареєстрований в Міністерстві юстиції № 18/1043 від 11.01.96 року “Про затвердження форми Декларації о валютних цінностях, доходах та майні, які належать резиденту України і знаходяться за її межами;

- Постанова КМУ “Про перелік товарів, які належать квотуванню та ліцензуванню “ № 35 від 18.01.95 року та № 41 від 10.01.96 року.

- Закон України від 16.04.91 року “Про зовнішньо-економічну діяльність”

- Закон України №185/94-ВР від 23.04.94 року “Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті” із змінами та доповненнями від 07.05.96 року;

- Указ Президента України “ Про невідкладні заходи по поверненню в Україну валютних цінностей, які незаконно знаходяться за її межами” №319/4 від 18.06.1994 року.

Перевіряєме підприємство- Спільне україно - турецьке підприємство “Ей Ті Сі” створене згідно з Договором про створення та діяльність Спільного підприємства у формі Товариства з обмеженою відповідальністю.

Згідно з наданими регістраційними та статутними документами основним видом діяльності є: оптова, роздрібна, емісійна та консигнаційна торгівля.

За період діяльності СП “Ей Ті Сі” зовнішньоекономічну діяльність з фірмами-нерезидентами по імпортним операціям.

Цією перевіркою встановлено:

СП “Ей Ті Сі” за період своєї діяльності уклали контракти з паном Турції Озган Алпер Дінгал.

Загальна кредиторська заборгованість на 01.10.97 р. складає 42 990,4 доларів США, яка відображена в бухгалтерському обліку на рахунку 60 в сумі 14 516,48 грн.

Згідно Декларації “Про валютні цінності” та пред’явлених до перевірки бух. документів встановлено наступне:

1. Експорт-імпорт товарів, що підлягають квотуванню та ліцензуванню, підприємство не проводило.

2. Бухоблік операцій в інвалюті ведеться по журнально-ордерній системі.

3. Порушень діючого валютного законодавства про здійснення імпортних операцій не встановлено. Задекларовані підприємством суми відображені вірно.

Термін надходження товару в Україну становить 10.05.96 р. на момент перевірки товар на загальну суму 601846 дол. США від іноземної фірми в Україну не надійшов, документи з митного оформлення товарів не є в наявності. Представлена підприємством товаротранспортна накладна № 80390 від 01.02.96 р. не може бути врахована як документ, підтверджуючий факт здійснення імпорту товару в Україну, крім цього відмітки митниці про ввезення товару в Україну на ній відсутні.

На підставі ст. 4 Закону України “Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті”, та змін і доповнень до нього, за порушення термінів отримання імпортованих товарів нараховується пеня за кожний день прострочення у розмірі 0,3 % від суми неодержаного товару в іноземній валюті, перерахованій у грошову одиницю України за курсом НБУ на день виникнення заборгованості.

Розрахунок пені:

601 846 дол. США х 932 дні х 0,3 % х 1,282 = 2 157 300 грн.

Таким чином, підприємство повинно сплатити в бюджет пеню в розмірі 2 157 300 грн.

8. Висновки по результатах аудиту.

В ході перевірки підприємств ВКФ “Проблема” та СП “Ей Ті Сі”, яка проводилась за період з 12.01.98 р. по 23.01.98 р., були розглянуті такі документи:

- баланс;

- відповідні звіти про прибутки та збитки;

- рух основних виробничих фондів, які показують зміни фінансового стану за рік;

- була перевірена методика ведення бухгалтерського обліку суб’єкта господарювання згідно з Положенням №250;

- була перевірена достовірність відповідності показників балансу підприємства іншим формам бухгалтерської звітності;

- була перевірена правильність ведення касових операцій та правильність відображення в обліку виторгу від реалізації продукції (товарів) на перевіряємому підприємстві;

- була перевірена правильність здійснення експортно-імпортних та валютних операцій;

- була перевірена правильність визначення фінансових результатів;

- також була проведена перевірка правильності заповнення декларації про податок з доходів (прибутку) на перевіряємому підприємстві.

Під час аудиторської перевірки були проаналізовані бухгалтерські принципи, які використовувались на підприємстві, розглянуто принципи оцінки матеріальних статей балансу, створені керівництвом підприємства, та звітність в цілому. Ми вважаємо, що за період перевірки зібрано достатньо даних для заключення.

Ми підтверджуємо, що надана інформація дає дійсно повне уявлення про реальний склад активів і пасивів суб’єкта перевірки. Прийнята система бухгалтерського обліку задовольняє законодавчим і нормативним вимогам.

Звітність складена на підставі дійсних даних бухгалтерського обліку та достовірно відображає по усім вагомим аспектам фактичний фінансовий стан на початок 1997 року.