Смекни!
smekni.com

Розвиток менеджменту реклами в Украiні (стр. 3 из 3)

Шкіряна фірма мусить мати свою структуру роками, тобто чітке поєднання елементів (системи засобів), які використовуються для досягнення поставленої мети, задоволення потреб цільового ринку. Сучасна структура реклами, яка використовується більшістю провідних фірм США та Європи.

Деякі приклади функціонування рекламного бізнесу в Україні

До діяльності рекламних компаній в Україні можна віднести діяльність як самих рекламних агентств так і агентств і фірм безпосередньо пов’язаних з ними.

Деякі торгуючі в роздріб фірми особливу увагу приділяють оформленню відділу по продажу новорічних прикрас. Очевидно, що красиво прикрашена ялинка, добре оформлені прилавки а також наряджені в костюми Снегурочек і Сніжинок продавці звернуть на себе увагу покупців і, можливо, примусять їх відмовитися від пошуку більше дешевої продукції.

Уміло граючи на особливостях товару великі фірми, незважаючи на тиск сірого ринку, не тільки не знижують обсягів продажу, а навпаки, навіть збільшують їх в середньому на 20% щорічно.

Розглянемо вплив рекламної діяльності на українському ринку на прикладі Київського заводу «Бліц-Пак».

Продукція, що проводиться заводом «Бліц-Пак», - це картонна упаковка для харчових продуктів, товарів побутової хімії і тютюнових виробів. У списках послуг значуться вироблення упаковки для електротоварів, дитячих іграшок, взуття, канцелярських товарів, а також рекламна і сувенірна продукція з картону (папки, листівки). Ціни залежать від конкретних умов: необхідної якості, обсягу замовлення і т.д.

Упаковка «Бліц-Пак» розійтися по всій країні, крім того постачається в Молдавію, Польщу, Росію (замовнику в Санкт-Петербург зокрема ).

У найближчих планах заводу - зачарувати своєю упаковкою Східну і Центральну Європу, для чого йдуть приготування до сертифікації по міжнародних стандартах якості ISO і GMP (Good Manufactured Process).

Своїм клієнтам «Бліц-Пак» пропонує наступні види робіт:

- офсетний багатобарвний друк стійкої до стирання фарбами.

- холодне тісніння, тісніння фольгою.

- нанесення високоглянцевого лака з подальшою ультрафіолетовою сушкою.

- швидкісна високоточна висічка заготівель, яка досягається завдяки штампам, виготовлених по лазерній технології.

- автоматична фольцівка і склеювання коробок.

Практично вся техніка імпортна, призначена 1997 р. Вона ділиться на п'ять основних груп:

Система проектування конструкцій коробок з використанням конструктивної програми Lazerline. Креслення, складене з її допомогою, перетворюється в макет на планшетно ріжучому плоттер НСР 1600.

Переддрукове обладнання: Графічна станція PowerMac 8500, 9500, комплект локальної обчислювальної мережі, барабанний сканер Howtek SkanMaster 7500 фотовивідний пристрій Dianippon SCREEN.

Формове обладнання: копіювальна рама SACK і процесор проявки друку IMAF SLP-85.

Фарби і лаки «Бліц-Пак» купує у таких виробників як Siepa (Фінляндія), Sun Chemical (Німеччина).

Картон також використовується неукраїнський, співробітники заводу щосили шукають місцевого постачальника картону. Зі слів керівника «Бліц-Пак», в Україні не проводиться картон, який би відповідав міжнародним стандартам.

Виробничі потужності заводу розраховани на обробку 50 т. картону в доби. У минулому році «Бліц-Пак» переробляв в місяць 300 т. картону. У поточному плані до 2001 року збільшення обсягів упаковки до 2 тис. тонн.

Завод по виробництву картонної упаковки «Бліц-Пак» АО «Видавництво «Бліц-Інформ» » заснований в серпні 1997 р. Буквально за рік підприемство стало ведучим в своїй області. Про визнання якості упаковки свідчить значне число замовників.

Деякі фірми для зменшення нематеріальності послуги використовують ефект “скляних дверей”. Так, відкрита в Києві американська хімчистка робить можливим спостереження споживача за технологічним процесом під час контактування з приймальником замовлення або при отриманні свого одягу.

Ефективність функціонування рекламного бізнесу в Україні

З прикладів наведених в рефераті можна зробити висновки, що хоча рекламний бізнес існує в Україні відносно недавно, рівень його розвитку, в цілому, задовольнає як стороннього спостерігача, так і кваліфікованих спеціалістів цієї справи. Хоча, все ж таки, не можна сказати, що цей бізнес в Україні бездоганий, звісно він має свої недоліки, але будьмо вірити і сподіватись, що вітчизняні рекламні агенства зможуть їх подалати та вийдуть на світовий рівень.

Використана література та інші джерела інформації

1. Брегеда А.Ю. Основи політології.

2. Веселков Ф.С. Введення в ринкову економіку.

3. Войчак А.В. Маркетинговий менеджмент., К. – 1998

4. Глобальна інформаційна мережа «Internet».

5. Дворецька Г.В. Соціологія.

6. Лебедев О.Т. Основи економіки.

7. Лук’янець Рекламний менеджмент.

8. Макконел К.Р., Брю С.Л. Економікс.

9. Переодичний журнал «Бізнес» №5,6,8,9.

10. Пестрецова О.І. Організація та функціонування спільних підприемств в Україні.