Смекни!
smekni.com

Організація експлуатація автомобіля (стр. 2 из 2)

Починати рух можна, лише переконавшись, що створено умови для безпечного перевезення пасажирів.

Проїзд у кузові вантажного авто, не обладнаного для перевезення пасажирів, дозволяється лише особам, які супроводжують вантаж або їдуть за ним, за умови, що вони забезпечені місцями для сидіння. Кількість пасажирів у кузові та кабіні не повинна перевищувати 8 чоловік.

5.Правила безпеки під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт.

Автомобіль, поставлений під навантаження (розвантаження), треба надійно загальмувати ручним гальмом з умиканням 1-ї передачі, або заднього ходу.

Відкривати й закривати борти авто мають одночасно не менш як дві людини, стоячи збоку від бортів.

Перш ніж відкривати борти, слід переконатися в тому, що вантаж розташований безпечно.

Для виконання навантаження чи розвантаження вантажу з платформи чи естакади слід покласти місток, об перехід вантажників у кузов авто був безпечний.

Під час виконання вантажних робіт водій зобов’язаний стежити за правильністю розміщення вантажу на авто й причепі, забезпечувати правильне міцне ув’язування вантажу й закріплення бортів або та причепа.

Якщо вантаж завантажується з бункера або за допомогою конвеєра, то авто треба встановити так, щоб центр кузова розташувався під центром отвору бункера або під кінцем стріли конвеєра. Піднімальними кранами й екскаваторами вантаж слід подавати збоку або ззаду авто (подавати вантаж через кабіну не дозволяється).

Коли сипкі вантажі навантажують вручну, вантажники мають стояти збоку авто; подавання авто до місця завантаження заднім ходом й навантаження через задній борт забороняється.

Для очищення кузова авто-самоскида слід використовувати лопати й скребки з довгими рукоятками. Вдаряти по днищу кузова, щоб очистити його, забороняється.

Поштучні вантажі, що підіймаються над бортами, треба ув’язувати канатами або мотузками, але не дротом чи тросом.

Перш ніж направляти автомобілі, вантажно-розвантажувальні механізми та робітників на місце виконання навантаження і розвантаження вантажів, адміністрація зобов’язана перевірити, чи відповідають умови роботи у відправників та одержувачі цих вантажів вимогам техніки безпеки.