Смекни!
smekni.com

Комерційна діяльність приватного підприємства на прикладі Торгового Дому Валенсія (стр. 12 из 12)

Рекламно-технічні фільми - рекламні фільми тривалістю від 5 до 20 хв, що інформують переважно про товари промислового призначення, сировина, машинах і устаткуванні, у більшості випадків розраховані на показ фахівцям. Такі фільми призначені для демонстрації на ярмарках і виставках, презентаціях, прес-конференціях, симпозіумах, ділових зустрічах.

Рекламно-престижні фільми - рекламні фільми тривалістю від 10 до 20 хв (іноді і більш), що розповідають не тільки про продукцію, але головним чином про саме підприємство-замовника. Створюються для показу всіляким цільовим групам (як фахівців, так і широких прошарків населення) з метою формування сприятливої думки про діяльність рекламодавця і підвищення його престижу.

Рекламно-технічні і рекламно-престижні фільми по жанрі ближче науково-популярним. Іноді при їхньому створенні використовують елементи мультиплікації, комп'ютерної графіки й ігрового кіно.

Класифікація рекламних відеофільмів аналогічна класифікації кінофільмів.


ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ

Оцінюючи комерційну діяльність торгівлі при входженні її в ринок, ми виявили наступне:

- Як і раніш, основні комерційні функції виконують керівники підприємств.

- Розширення торгової мережі, поява нових типів торгових підприємств забезпечили приплив у торгівлю працівників, що не мають спеціальної підготовки і не володіють необхідним набором знань. Одночасно професійний рівень і сформовані стереотипи діяльності кадрових працівників визначених категорій найчастіше вступають у протиріччя з вимогами внутрішнього середовища підприємства.

- Закупівельна робота є основою комерційної діяльності в торгівлі. Економічний результат роботи підприємства напряму залежить від його закупівельної політики.

- Для вивчення і прогнозування попиту на великих і середніх торгових підприємствах створюються маркетингові служби (відділи), однієї з основних функцій яких є вивчення як загального обсягу попиту (місткості ринку), так і внутрігрупової структури попиту на закуповувані товари.

Необхідне введення маркетингових служб (чи хоча б їхніх основних елементів) на кожнім торговому підприємстві. Оскільки маркетинг є чисто ринковою концепцією керування комерційною діяльністю підприємства, то він дозволяє найбільше гармонійно сполучити ринкові інтереси підприємства і споживача. Практичний маркетинг принесе реальну користь підприємству лише в тому випадку, коли його застосування буде здійснено кваліфікованими фахівцями, що володіють знаннями в області ринкової стратегії і тактики. Проте розвиток служб маркетингу стримується відсутністю коштів у підприємств, спеціально підготовлених кадрів і методичних розробок, адаптованих до місцевих умов.


ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА

1. Антіпов В.М. Комерційна діяльність – К. КНЕУ, 2000

2. Золотогоров В.Г. Энциклопедический словарь по экономике. Минск: Полымя, 1997

3. Котлер Ф. Маркетинг, менеджмент - Спб: Питер, 1999

4. Уткін Э.А. Ціни. Ціноутворення - М: Экмос, 1997

5. Економіка підприємства // під ред. проф. О.И. Волкова - М:Інфра-М, 1998

6. Матеріали підприємства.


Додаток

Схема торговельного залу приватного підприємства Торговий дім „Валенсія”

Мал.1

Торгові вітрини

1 – Вхід - вихід в торговельний зал та касири – контролери.

2 – Зал з продажу спиртних напоїв.

3 – Зал з продажу продуктів харчування та товарів широкого вжитку.

Д – Дегустаційний куток